Patersdreef Indoor Blues Festival, Zaterdag 27 Januari 2018 Tielt (B)

FLO: Van alles een beetje en van een beetje niets. De muziek van Flo voert je terug naar de kern van de echte muziek. Intieme luisterliedjes waar je warm van wordt, zwevend tussen Joni Mitchell en Joan Baez.

17917948_278172609304836_6185696395517039656_o

The Heavenly Kings ontstond 2012 en werd gevormd door Christ Dinneweth (vocals, sax), Marc Hellebuyck (drums) and Peter Maes(bas). Sinds 2017 is ook gitarist Rik Michels bandlid. Met origineel materiaal zullen ze het Patersdreef Indoor meer dan muzikaal onveilig maken…

19467954_1553996864664863_8558206866505697669_o
Irish Coffee was een rockband die opgericht werd in 1970. De leden kwamen van een andere band, The VooDoo genaamd. Aanvankelijk speelde de groep enkel covers van grote internationale rockbands, zoals Deep Purple, Led Zeppelin, The Who en The Kinks. In 1972 brachten ze echter een album uit met enkel nummers van hun eigen hand. Dat album, ‘Irish Coffee’ geheten, werd geperst op 1000 exemplaren en kende toentertijd een bescheiden succes. De single ‘Masterpiece’ was een hitje in een aantal Europese landen. Hun lp en singles zijn nu erg gezochte collector’s item. Ook speelden ze in het voorprogramma van onder meer Uriah Heap en Golden Earring. Hun muziek klinkt als een kruising tussen rock en blues. De groep werd destijds (officieus) uitgeroepen tot de beste rockband van België. Leadzanger William Souffreau kreeg in de jaren 70 ook de eer benoemd te worden als “beste zanger van België”. William Souffreau is nog steeds actief als soloartist en bracht ondertussen al meer dan 10 albums uit.

ic_band_bwIn 1975 gingen de leden uit elkaar en was het gedaan met Irish Coffee. In 2004 kwam er echter een reünie (met het album ‘Irish Coffee 2’ tot gevolg) en in 2008 bracht de groep nog een livealbum uit, Live Rockpalast – Harmonie Bonn – 21.12.2005. In 2012 stichtte zanger/gitarist William Souffreau een nieuwe bezetting als 3-piece band en bracht een nieuw album uit: “Revisited”. In 2015 werd “When The Owl Cries” uitgebracht.

Chris Jagger is de broer van Rolling Stones icoon Mick Jagger. In de schaduw van zijn grote broer werkte Chris mee aan Stones albums ‘Dirty Work’ en ‘Steel Wheels’.En werkte samen met grootheden als David Gilmour, Bob Dylan, Eric Clapton. Het werk van Chris Jagger bestaat uit een mix van rasechte blues, folk en de van oorsprong in Louisiana ontstane cajun en zydeco muziek. Op zijn  nieuwe album ‘All The Best’ staan enkele duetten met Mick Jagger…

Chris-Jagger

Steve Harley & Cockney Rebel is een Britse popgroep onder aanvoering van zanger steve Harley. De band werd bekend in de vroege jaren ’70 met hits als ‘Sebastian’, ‘Judy Teen’ en ‘Make Me Smile’ (Come Up And See Me).

Founding-member-Cockney-Rebel-Steve-Harley-career-790914

Harley had al enige tijd samengewerkt met John Crocker als straatmuzikant voor zij in 1972 de band Cockney Rebel oprichtten. Als drummer werd Stuart Elliott aangetrokken, als bassist Paul Jeffreys en als toetsenist Milton Reame-James. Al na vijf optredens kwamen zij onder contract bij EMI, en met het nummer Sebastianhadden zij succes in een aantal Europese landen. Als debuutalbum kwam in 1973 The Human Menagerie uit, volgens veel fans hun beste album. Al snel werd duidelijk dat Harley de band als zijn begeleidingsband zag, en dat de band daardoor geen lang leven beschoren zou zijn. Toch bracht de band enkele hitsingles uit, waaronder Judy Teen en Mr. Soft. De band werd in 1974 verkozen tot “Most Outstanding New Act”, maar aan het einde van een succesrijke toer in dat jaar namen alle bandleden op Elliott na ontslag. Harley zou vervolgens met sessiemuzikanten optredens verzorgen voor popprogramma’s als Top of The Pops. Vanaf dat moment zou de band alleen in naam bestaan, en betrof het een solo-project van Steve Harley. Het album The Best Years of Our Lives uit 1974 werd geproduceerd door Alan Parsons, waarvan de hitsingle ‘Make Me Smile’.

710b-wWQ2nL._SL1300_

Na 1974 ging het allemaal wat minder met Harley, op een paar kleine projecten in 1979 en begin jaren 80 na was het rustig rondom de zanger. Eind jaren 80 zou hij opnieuw met het oude Cockney Rebel-repertoire op het podium staan. In de jaren 90 zou hij twee solo-albums uitbrengen, waarna in 2005 weer een album onder de naam Cockney Rebel: The Quality of Mercy . Zijn huidige tourband noemt hij Cockney Rebel Mark III, maar afgezien van drummer Elliott zitten daar geen originele bandleden in.

More Info: Patersdreef, Tielt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s