SUPERTRAMP’S ROGER HODGSON, LE FORUM, LIEGE (B) 16 JUNI 2018

img_1776-l

Charles Roger Pomfret (Roger) Hodgson (Portsmouth, 21 maart 1950) is een Britse singer/songwriter. Hodgson bepaalde vanaf de oprichting van de band voor een belangrijk gedeelte het geluid van Supertramp. De zanger kwam bij de groep omdat Rick Davies een zwak had voor zijn “high reaching voice”. Tijdens zijn Supertramp-jaren bespeelde Hodgson op diverse nummers (in ieder geval) piano, keyboards, gitaar, 12-string gitaar en basgitaar.

Bekende Supertramp-hits die het typische Hodgson-geluid meekregen zijn onder andere Breakfast in America, The Logical Song, Give a Little Bit, Take the Long Way Home, en nog vele andere. In 1983 verliet Roger Hodgson om persoonlijke redenen de formatie om een solocarrière op te bouwen, maar ook om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen. Dit afscheid leverde een succesvolle tour op (naar aanleiding van het album “Famous Last Words”). De muziek van Roger Hodgson volgde een totaal andere weg dan die van Rick Davies. Bij het uitbouwen van de solocarrière van Roger Hodgson verschenen albums waarop nog steeds het karakteristieke geluid van de Wurlitzer piano te horen is (In the Eye of the Storm, Hai Hai, Open the Door).

Sinds 2004 toert Roger Hodgson weer, eerst als duo met multi-instrumentalist Aaron Mcdonald en tegenwoordig aangevuld met Kevin Adamson (piano/keyboards), David J. Carpenter (bass) en Bryan Head (drums).

 img_1760-l

Roger Hodgson est sans conteste l’un des auteurs/compositeurs les plus doués de notre temps. La voix légendaire de tous les hits de SUPERTRAMP a chanté mais aussi écrit et composé : ”Give a Little Bit“, ”The Logical Song“, ”Dreamer“, ”Take the Long Way Home“, ”Breakfast in America“, ”It’s Raining Again“, ”School“ et ”Fool’s Overture“… des chansons intemporelles, des moments incontournables de notre vie.

A l’époque où ROGER HODGSON était leader de SUPERTRAMP, le groupe a vendu plus de 60 millions de disques, un véritable phénomène mondial. Aujourd’hui, la le?gende est toujours là avec une voix plus forte que jamais et propose sur scène les grands succès de SUPERTRAMP agrémentés de quelques chansons solo.
A chacun de ses concerts en Belgique, ROGER HODGSON emporte la ferveur du public. ROGER HODGSON – La Voix de tous les hits de Supertramp – et ses musiciens seront au Forum de Liège de Bruxelles le samedi 16 juin 2018 pour une soirée de chansons, de nostalgie et d’émotion !
Pour la plupart des fans, ROGER HODGSON est et reste le coeur et l’âme deSUPERTRAMP

AU FORUM

La réservation de places pour personnes à mobilité réduite ne peut être assurée sur internet.
Merci de contacter le +32 (0)4 223 18 18

Contact par mail : annick.volon@leforum.be

Adres: Rue Pont d’Avroy, 12-14   –   4000 Liège

More Info & Tickets: Le Forum 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s