Duvel Blues Festival, Zaterdag 26 Mei 2018 Ruisbroek, Puurs (B)

logo-duvelblues-a

Kitty, Daisy & Lewis (UK)

Het beste bewijs dat Duvelblues zeker niet moet onderdoen voor de grote jongens? Het feit dat Kitty, Daisy & Lewis bovenaan de affiche prijken. Pukkelpop en Blues Peer gingen al eerder voor de bijl, in mei komt de familie Durham Puurs annexeren. Overal waar de twee zussen en hun broer voorbijrazen, laten ze een uitgelaten publiek achter zich. Met accordeon, banjo, mondharmonica en nog een batterij andere instrumenten serveren ze een aanstekelijke cocktail van rockabilly, rootsrock, jungle drums, jazz, swing, folk en ska. Wie Kitty Daisy & Lewis ooit live gezien heeft, vergeet dat nooit.“Eén groot familiefeest” kopten de kranten na de doortocht op Werchter. Wedden dat het nu niet anders zal zijn

KittyDaisyLewis0517_Gullick_Q8A9256-31cc0205


Ian Siegal (UK)

Voor goede klanten is er altijd plaats. Tijdens editie 2006 maakte Ian Siegal al een onuitwisbare indruk, daarom nodigt Duvelblues hem graag een tweede keer uit. Siegal hoort al jaren bij het kruim van de Britse blues; een man die in navolging van Mayal en Clapton de fakkel brandende houdt. De man noemt zich graag een ‘blues piraat’: hij bedient zich niet enkel van de traditionele twaalf maten maar doet net zo graag uitstapjes naar country, funk of Americana. Op Duvelblues treedt hij solo aan, in de kleine zaal.

29543246_1682902875134527_1955862655813431879_n


Corey Dennison Band (USA)

Geen Duvelblues zonder een scheut Chicago Blues. Dennison mag dan uit het zompige Zuiden stammen, hij tapt zijn blues liefst uit een vaatje van de Windy City. Buddy Guy, de ongekroonde koning van de Chicago Blues, gaf Corey al meermaals een duwtje in de rug. Nog opvallender: Dennison wisselt tijdens zijn memorabele optredens moeiteloos van blues naar gitzwarte, ouderwetse soulmuziek. Twee artiesten in een, uit de kluiten gewassen lichaam: dat is Corey Dennison.

Duvelblues-corey-dennison-band


Nico Backton & wizards of blues (B/FR)

Een Belg van geboorte, deze Backton, maar de Franse blueswereld annexeert hem maar al te graag als een van hen. De in Gent geboren bluesman woont al jaren in Zuid-Frankrijk. Maar het is vooral op podia overal ter wereld, dat Backton zich thuis voelt. Hij ontbindt er zijn duivels, graaft diep in de ontstaansgeschiedenis van de blues en wisselt klassiekers uit de bluescatalogus af met eigen pareltjes. Te ontdekken!

29541495_1682896275135187_5147048263524540096_n


Jj Thames (US)

Duvelblues heeft een onwrikbare reputatie als het op straffe vrouwen aankomt. Eentje die bevestigd wordt door de intrede van JJ Thames. De Mississippi Blues Diva wordt ze wel eens genoemd. Een grote titel, maar eentje die de 33 jarige zangeres met zelfvertrouwen draagt. Een slepende soulballad of een stevige lap diepgravende blues: JJ serveert het met sprekend gemak. Vaak doorspekt ze haar set met verrassende covers, van songs van BB King over Etta James of zelfs Bob Marley. Niet te missen!

Duvelblues-JJ-Thames-1


Fred Chapellier & The Gents feat. Dale Blade (FR/USA)

Muren zijn er om gesloopt te worden: een heilig principe bij Duvelblues. Een mix van op Franse leest geschoeide blues en onvervalste Amerikaanse soul verwelkomt het festival dan ook met open armen. Fred Chapellier heeft de blues in lijf en leden. Met Roy Buchanan als lichtend voorbeeld veroverde hij decennia lang podia, van pakweg Montpellier tot Memphis. Dale Blade heeft dan weer de Mississippi door de aderen lopen, de man is als een wandelende encyclopedie van New Orleans. Dale komt samen met Fred en zijn band de versgebakken plaat Set Me Free voorstellen in Puurs.

Duvelblues-Fred-Chapellier-The-Gents-feat-Dale-Blade-1


Lon Eldridge & Steven Troch (USA / B)

Een oude ziel in een jong lichaam: dat is Lon Eldridge. De stijlvolle Amerikaan met de sierlijk krullende snor schuift graag langs de zijkantjes van de blues, met speelse uitstappen naar andere rootsy genres uit lang vervlogen tijden. Ragtime, swing en traditionele folk: Eldrigde tovert het met sprekend gemak uit zijn Resonator gitaar. Voor Duvelblues wordt hij geflankeerd door de Mister Harmonica van de Lage Landen, Steven Troch; een welkome terugkeer naar het festival waar hij twee jaar al een stomende set speelt.

Duvelblues-Lon-Eldridge-Steven-Troch-2


Bob Dylan Tribute by Marc De Wit & Rik Ooms (B)

Lokale helden eren de grootmeester: een gouden zet van de programmatoren om Duvelblues op gang te trappen. Met De Wit en Ooms staan twee door de wol geverfde gitaristen op het podium, die het omvangrijke oeuvre van Dylan (meer dan 350 songs!) op hun duimpje kennen. Ideaal voor de zware Dylan-fans om te horen welke vergeten parel opgedolven wordt, en voor de minder geïnitieerden om de songs van de Nobelprijswinnaar beter te leren kennen. Met een Duvel in de hand, bijvoorbeeld!

Duvelblues-Marc-De-Wit-1


Dries (B)

Duvelblues maakt speciaal voor deze Belg een extra plaats vrij op de affiche. Dries Bongaerts brengt sobere, doorleefde folkblues die door merg en been gaat en die bij menig recensent al vergelijkingen opriep met Townes Van Zandt, Ry Cooder en zelfs Dylan. Zijn solo debuut ‘For the light in Thy Heart’ wordt overal laaiend enthousiast onthaald. In Puurs krijgt hij een plaatsje in de intimistische, kleinere zaal.

29597949_1682877591803722_4000571163127434010_n


14u45 • Tent
Marc De Wit & Rik Ooms (Tribute aan Bob Dylan)

15u50 • Zaal
Dries

16u45 • Tent
JJ Thames

17u55 • Zaal
Lon Eldridge & Steven Troch

19u05 • Tent
Corey Dennison Band

20u15 • Zaal
Nico Backton & wizards of blues

21u25 • Tent
Fred Chapellier & The Gents feat. Dale Blade

22u35 • Zaal
Ian Siegal

23u45 • Tent
Kitty, Daisy & Lewis


More Info & Tickets: Duvel Blues

Tickets: http://duvelblues2018.eventsquare.co/
Puurs, Belgium

EVENEMENT TERREIN : JH KABAL – CHIRO RUISBROEK

duvelblues-home-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s