Nieuwe namen Blues Peer 2018…!

Vrijdag 13 Juli 2018

shqn_boogyboy1

BOOGIE BOY & His Woogies (B)

Muziek is de rode draad in het leven van Paul Ambach, alias Boogie Boy. Als jonge gast werd hij verliefd op de piano en zo werd in de jaren ’70 Ambach Circus geboren, met o.a. muzikanten Jean Bosco Safari en Luc Renneboog van Blue Blot.

De legendarische BB King nodigde Paul ooit uit met de woorden: “Come on Boy, let’s Boogie”. Paul aarzelde niet en Boogie Boy was geboren. BB King was onder de indruk en nam Paul vervolgens mee op tournee.

The King of Swing pakt je mee naar de spannende wereld van blues en soul onder de noemer: ‘Back to the Blues’. En waar ga je meer back to the blues dan op Blues Peer. Come on let’s Boogie!

Boogie Boy met uitgebreide bezetting op vrijdagavondZaterdag 14 Juli 2018

shqn_littlesteven

LITTLE STEVEN & The Disciples of Soul (USA)

Steven Van Zandt oftewel Little Steven is van vele markten thuis. Hij is bij de muziekliefhebber uiteraard bekend als gitarist bij Bruce Springsteens E Street Band. Maar daarnaast werkt hij onder meer ook nog als acteur (oa. The Sopranos, Lylihammer), producer, DJ, activist, historicus en schrijver en is hij de initiatiefnemer en bezieler van de Little Steven’s Blues School voor jong talent.

In Peer zal Little Steven het podium betreden met zijn eigen band: The Disciples of Soul. Met hen heeft Little Steven na 15 jaar in 2017 een nieuw album ingeblikt, waarbij hij terugkeert naar zijn Rhythm and Blues roots. Verwacht u dus aan een topshow met eigen werk en zorgvuldig uitgekozen covers. Een grote meneer die met zijn vijftienkoppige band niet in Peer mag ontbreken


shqn_kennyneal

KENNY NEAL (USA)

Eén van de meest uitgesproken voorstanders van de Baton Rouge Swamp Blues is beslist Kenny Neal (USA). Als 13-jarige knaap speelde hij al in zijn vaders band en op zijn 17de werd hij bassist bij Buddy Guy! Op zaterdag 14 juli zal hij ons opnieuw begeesteren met zijn aangename zang en typisch gitaarspel!

Kenny Neal, a true living Blues Legend is THE REAL DEAL and more poised than ever to deliver the blues like no one else can! After almost 20 years, welcome back in Peer Mister Neal !


shqn_bandoffriends--1

BAND OF FRIENDS [UK]

In 1995 overleed de legendarische bluesrockgitarist Rory Galllagher. Wat achterbleef was een rijk gevulde catalogus vol inspirerende albums. Oud-bandleden Gerry McAvoy (bas) en Ted McKenna (drums) richtten in 2011 Band of Friends op en vonden in Marcel Scherpenzeel de ideale persoon om de muziek van Rory opnieuw op een podium te brengen. Band of Friends is geen eerbetoon aan Rory Gallagher, maar een viering van het leven en de muziek van Rory, door muzikanten die erg dicht bij hem stonden.


shqn_ragtimerumours--1

THE RAGTIME RUMOURS [NL]

Tijdens de jongste European Blues Challenge in het Noorse Hell, vorige maand, sprong deze jonge Nederlandse bluesband meteen in het oog. Ze brachten er eigen ragtime-nummers op een zo energieke en eigentijdse manier dat stilstaan tijdens hun show een absolute onmogelijkheid werd. Ze werden er wel verdiend uitgeroepen tot winnaars van deze Blues Challenge.

Op zaterdag openen deze Nederlandse blueshelden met hun “Rag-‘n- Roll”, zoals ze hun muziek zelf betitelen.

Band of Friends won in 2013 de European Blues Award voor ‘Best Band’Zondag 15 Juli 2018

shqn_johnhiatt

JOHN HIATT & The Goners feat. Sonny Landreth (USA)

Wie herinnert zich het feest nog in 2007 op de weide van Blues Peer waarin John Hiatt schitterde met songs als “Georgia Ray”, “Lipstick Sunset” en “Have A Little Faith In Me”. Op zondag 15 juli kunnen we opnieuw samen met de grootmeester genieten! Hij kan putten uit zijn meer dan 40 jaar muziekervaring en inmiddels al 22 albums!

Voor deze show laat hij zich begeleiden door The Goners, ditmaal mèt de originele goner “slide-grootmeester” Sonny Landreth. Hij is bij ons ondertussen al kind aan huis. Hij bezorgde ons in 2004 en in 2014 met zijn eigen band menig kippenvelmomenten.


shqn_ruthiefoster

Ruthie Foster (USA)

Ruthie Foster groeide op in Austin, Texas in een gospelgezin. In haar kerk zong ze van kindsbeen af al nummers van o.a. Aretha Franklin en Mavis Staples, artiesten die van grote invloed zijn geweest op Ruthie. Met haar krachtige stem zingt ze de ene keer ingetogen en de andere keer voluit. Maar telkens zal ze iedereen kippenvel bezorgen.

Producer Daniel Barrett deed een poging om haar muziek te typeren: “Some blues, some folk, some soul, some rock, some gospel”. Kortom Ruthie Fosters music!


shqn_lachydoley--1

THE LACHY DOLEY GROUP [AUS]

De Jimi Hendrix van de Hammondorgel, zo noemen ze Lachy Doley in zijn thuisland Australië.

De Lachy Doley Group heeft een unieke en onvergelijkbare sound in de blueswereld. Naast de warme stem van Doley bestaat de band uit bassist Chris Pearson en Jackie Barnes op drums. “Geen gitaar?” hoor ik u denken. Inderdaad, deze wordt vervangen door de sound van de unieke Hohner D6 Whammy Clavinet, een 70-snaren tellend toetsenbord waar een enorme Wammy Barr uitsteekt. Van dit instrument zijn er nog maar enkele exemplaren te vinden op onze aardbol.

Lachy Doley is “The greatest living keyboard player in the world today” volgens Glenn Hughes van Deep Purple. En wie zijn wij om dit tegen te spreken! Kom het vooral ook zelf ontdekken op zondag.


De ‘Vroege Vogel-actie’ loopt nog steeds. Bestel je tickets hier vandaag nog aan een verlaagd tarief!

De komende weken zullen er nieuwe bands aan de line-up toegevoegd worden !

 

shqn_firesale--1

Trouwe Blues Peer-vrienden,

Op woensdag 29 november om 12u. starten we met een online OP=OP-ticketactie. Er zijn 600 Combi Tickets aan extra-voordelig tarief beschikbaar:

OP=OP-Tickets Blues Peer:
500 combi tickets: 165 euro (vr-za-zo)
100 combi backstage* tickets: 285 euro (vr-za-zo)

Geen bank- of reserveringskosten en gratis overschrijving.

Bovendien stellen we per aangekocht ticket een exclusief T-Shirt Blues Peer 2018 + Blues Peer Pin ter beschikking.

Dit OP=OP-aanbod is echter beperkt. De online verkoop stopt zodra de eerste 600 tickets de deur uit zijn! Hou onze website in de gaten voor andere acties.

Stay tuned en doe je voordeel!

Blues Peer
* Wat is Backstage?

  • Een Backstageticket geeft recht op alle faciliteiten voor het normale publiek (toegang tot het festivalterrein en gebruik van alle aanwezige diensten).
  • Daarenboven beschikt de backstagehouder over een supplementaire service: toegang tot de backstagearea met bistro-café en aansluitend buitenterras.
  • De backstagearea is rechtstreeks verbonden met de festivaltent ter hoogte van het podium.
  • Backstagerestaurant met bediening.
  • Aanmelding via aparte toegang Backstage.
  • Aparte luxe-sanitaire voorzieningen.
  • Gratis Backstageparking.
WWW.BLUESFESTIVAL.BE
shqn_opop--7
Facebook Twitter Flickr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s