Blues Peer, Vrijdag 13, Zaterdag 14 en Zondag 15 Juli 2018…!!

34534670_2179971545349733_1494290612009041920_n

Vrijdag 13 Juli 2018

shqn_tensfield

TENSFIELD [B]

De muziek van het Leuvense Tensfield is niet meteen onder te brengen in één stijl. Met blues en roots als uitgangspunt nemen ze ons mee op een reis waar zowel jazz, funk, fusion en rock te ontdekken vallen. In 2016 waren ze nog finalist op de Belgian Blues Challenge en sindsdien maken ze menig podium onveilig met hun energie, groovy sound en muziek die recht uit het hart komt. Is dat nu net niet waar het bij de Blues om gaat?

Vrijdag 13 juli geven ze nog eens een demonstratie op de planken van Blues Peer


shqn_bluesangels

BLUES ANGELS [B-NL]

De Blues Angels zullen ons op vrijdag een set lang doen genieten van doorwinterde bluesstemmen doorweven met meeslepende Hammond- en gitaarklanken!

“Het is een wonderlijk quintet (…) het is zwart, het is warm, het is rauw, het is geil, het is blues, soul, gospel, rhythm & blues.” (De Stem – NL)


shqn_cosmosfogert

COSMO’S FOGER-T [B]

COSMO’S FOGER-T brengt de typische swamp sound van Creedence Clearwater Revival weer tot leven op vrijdag 13 juli. Aanstekelijke authentieke ritmes, knarsende soulvolle zang en opzwepende gitaren. De beklijvende sfeer van donkere en mystieke Bayou Legendes uit de Deep South: een duistere wereld van zwarte magie, voodoo en outcasts.

De meest opwindende, stijlvolle, no-bullshit, kick-ass rock&roll band in tijden.


shqn_boogyboy1

BOOGIE BOY & His Woogies (B)

Muziek is de rode draad in het leven van Paul Ambach, alias Boogie Boy. Als jonge gast werd hij verliefd op de piano en zo werd in de jaren ’70 Ambach Circus geboren, met o.a. muzikanten Jean Bosco Safari en Luc Renneboog van Blue Blot.

De legendarische BB King nodigde Paul ooit uit met de woorden: “Come on Boy, let’s Boogie”. Paul aarzelde niet en Boogie Boy was geboren. BB King was onder de indruk en nam Paul vervolgens mee op tournee.

The King of Swing pakt je mee naar de spannende wereld van blues en soul onder de noemer: ‘Back to the Blues’. En waar ga je meer back to the blues dan op Blues Peer. Come on let’s Boogie!

Boogie Boy met uitgebreide bezetting op vrijdagavondZaterdag 14 Juli 2018

shqn_vanmorrison

VAN MORRISON [EIR]

Sir George Ivan Morrison beter bekend als Van Morrison hoeven we eigenlijk niet meer voor te stellen. Van The Man heeft de reputatie van een grumpy old man te zijn, zijn afkeer voor de pers en critici is legendarisch. Maar de Noord-Ierse zanger is vooral al een half decennium lang één van de toonaangevende namen in de muziekindustrie. De hoeveelheid classics die hij al op de wereld heeft losgelaten zijn legendarisch. Of wat kan je anders zeggen van knallers als ‘Have I Told You Lately’, ‘Gloria’, ‘Brown Eyed Girl’, ‘Bright Side Of The Road’, ‘Moondance’, ‘Spanish Rose’ en ‘Here Comes The Night’. Heel recent bracht hij samen met de wereldberoemde hammondvirtuoos Joey Defrancesco het nieuwe album ‘You’re driving me crazy’ uit.

Live valt er altijd wel wat te beleven met de Belfast cowboy, hij blijft de onvoorspelbaarheid zelve. Wat we wel zeker weten is dat het op zaterdag zal stuiven tijdens dit exclusieve concert in de Benelux op Blues Peer.


shqn_littlesteven

LITTLE STEVEN & The Disciples of Soul (USA)

Steven Van Zandt oftewel Little Steven is van vele markten thuis. Hij is bij de muziekliefhebber uiteraard bekend als gitarist bij Bruce Springsteens E Street Band. Maar daarnaast werkt hij onder meer ook nog als acteur (oa. The Sopranos, Lylihammer), producer, DJ, activist, historicus en schrijver en is hij de initiatiefnemer en bezieler van de Little Steven’s Blues School voor jong talent.

In Peer zal Little Steven het podium betreden met zijn eigen band: The Disciples of Soul. Met hen heeft Little Steven na 15 jaar in 2017 een nieuw album ingeblikt, waarbij hij terugkeert naar zijn Rhythm and Blues roots. Verwacht u dus aan een topshow met eigen werk en zorgvuldig uitgekozen covers. Een grote meneer die met zijn vijftienkoppige band niet in Peer mag ontbreken


shqn_kennyneal

KENNY NEAL (USA)

Eén van de meest uitgesproken voorstanders van de Baton Rouge Swamp Blues is beslist Kenny Neal (USA). Als 13-jarige knaap speelde hij al in zijn vaders band en op zijn 17de werd hij bassist bij Buddy Guy! Op zaterdag 14 juli zal hij ons opnieuw begeesteren met zijn aangename zang en typisch gitaarspel!

Kenny Neal, a true living Blues Legend is THE REAL DEAL and more poised than ever to deliver the blues like no one else can! After almost 20 years, welcome back in Peer Mister Neal !


shqn_laylazoe--2

LAYLA ZOE [CAN]

Layla Zoe loopt inmiddels al wat jaartjes mee in de blues scene. Sinds haar debuut in 2007 bracht ze al elf albums uit, inclusief haar laatste album ‘Songs From The Road’ dat vorig jaar verscheen. Layla heeft een geweldige stem, ruig en krachtig, maar ze kan ook erg gevoelig klinken waardoor ze perfect tussen Beth Hart en Dana Fuchs past. In haar vaderland Canada heeft ze niet voor niets de bijnaam ‘The Firegirl’. Ze is dan ook allesbehalve een muurbloempje op het podium. Layla Zoe brengt krachtige mix van blues, rock en soul met een diepere betekenis. Layla Zoe wordt ook wel eens “the Reincarnate of Janis Joplin” genoemd.

Op de European Blues Awards 2016 won ze de award voor ‘Best Vocalist’. Oordeel zelf op zaterdag 14 juli.


shqn_bandoffriends--1

BAND OF FRIENDS [UK]

In 1995 overleed de legendarische bluesrockgitarist Rory Galllagher. Wat achterbleef was een rijk gevulde catalogus vol inspirerende albums. Oud-bandleden Gerry McAvoy (bas) en Ted McKenna (drums) richtten in 2011 Band of Friends op en vonden in Marcel Scherpenzeel de ideale persoon om de muziek van Rory opnieuw op een podium te brengen. Band of Friends is geen eerbetoon aan Rory Gallagher, maar een viering van het leven en de muziek van Rory, door muzikanten die erg dicht bij hem stonden.


shqn_ragtimerumours--1

THE RAGTIME RUMOURS [NL]

Tijdens de jongste European Blues Challenge in het Noorse Hell, vorige maand, sprong deze jonge Nederlandse bluesband meteen in het oog. Ze brachten er eigen ragtime-nummers op een zo energieke en eigentijdse manier dat stilstaan tijdens hun show een absolute onmogelijkheid werd. Ze werden er wel verdiend uitgeroepen tot winnaars van deze Blues Challenge.

Op zaterdag openen deze Nederlandse blueshelden met hun “Rag-‘n- Roll”, zoals ze hun muziek zelf betitelen.

Band of Friends won in 2013 de European Blues Award voor ‘Best Band’


shqn_mudvibe

MUDVIBE [B]

Herinnert U zich nog de namen “Last Call” of “The Electric Kings”? Wel, meng deze twee en dit resulteert in MUDVIBE. Geen “remake”, we schrijven immers 2018 en herkauwen is tijdverlies. Ieder bandlid heeft ondertussen een hoop muzikale watertjes doorzwommen en net die smeltkroes van invloeden moet garant staan voor een pakkende, avontuurlijke set. Verwacht op zaterdag 14 juli dus vooral veel speelplezier, (soms donkere) vibes en –jawel- een behoorlijk smerig “muddy” randje.Zondag 15 Juli 2018

shqn_mitchwoods--1

MITCH WOODS & His Rocket 88’s [USA]

Met deze laatste toevoeging is de affiche compleet. Eind 2017 bracht Mitch Woods een juweeltje van een CD uit: ‘Friends Along The Way’, die onze programmator als rode draad van het programma van dit jaar gebruikte. Grootmeesters zoals Van Morrison, Kenny Neal, Taj Mahal, Marcia Ball en Ruthie Foster passeren er de revue.

Zijn Rocket 88’s met gitarist John Fohl, saxofonist Amadee Castenell en drummer John Yarling uit bands van Dr. John, Allen Toussaint en Fats Domino, zullen garant staan voor een exclusieve, muzikale bluesparty op de zondagavond. De muziek van deze superband wordt niet zomaar “Rock-A-Boogie” genoemd.


shqn_wolfman--2

WALTER “WOLFMAN” WASHINGTON & The Roadmasters[USA]

Walter “Wolfman” Washington is tot op heden een niet weg te denken icoon in de New Orleans blues scene. In zijn gitaarspel mixt hij rhythm and blues, New Orleans funk en moderne jazz tot zijn eigen typische stijl. Op zijn negentiende vroeg Lee Dorsey hem reeds om mee te touren als gitarist in zijn band. “Our first gig was at the Apollo Theatre in New York, and we drove straight there in a red Cadillac! The furthest I’d ever been from home was Baton Rouge or Mississipi!”

Momenteel tourt hij al achtentwintig jaar met zijn band The Roadmasters. Walter “Wolfman” Washington zal ons op zondag 15 juli meenemen naar New Orleans!


shqn_johnhiatt

JOHN HIATT & The Goners feat. Sonny Landreth (USA)

Wie herinnert zich het feest nog in 2007 op de weide van Blues Peer waarin John Hiatt schitterde met songs als “Georgia Ray”, “Lipstick Sunset” en “Have A Little Faith In Me”. Op zondag 15 juli kunnen we opnieuw samen met de grootmeester genieten! Hij kan putten uit zijn meer dan 40 jaar muziekervaring en inmiddels al 22 albums!

Voor deze show laat hij zich begeleiden door The Goners, ditmaal mèt de originele goner “slide-grootmeester” Sonny Landreth. Hij is bij ons ondertussen al kind aan huis. Hij bezorgde ons in 2004 en in 2014 met zijn eigen band menig kippenvelmomenten.


shqn_ruthiefoster

Ruthie Foster (USA)

Ruthie Foster groeide op in Austin, Texas in een gospelgezin. In haar kerk zong ze van kindsbeen af al nummers van o.a. Aretha Franklin en Mavis Staples, artiesten die van grote invloed zijn geweest op Ruthie. Met haar krachtige stem zingt ze de ene keer ingetogen en de andere keer voluit. Maar telkens zal ze iedereen kippenvel bezorgen.

Producer Daniel Barrett deed een poging om haar muziek te typeren: “Some blues, some folk, some soul, some rock, some gospel”. Kortom Ruthie Fosters music!


shqn_albertlee--2

ALBERT LEE [UK]

Grammy Award winnaar (twee keer zelfs) Albert Lee is zonder twijfel één van de beste gitaristen op de wereld.

De man achter onder meer “Country Boy” is al jaren een graag geziene gast bij andere artiesten. Zo werkte hij in de loop jaren met onder meer Dave Edmunds, Dolly Parton, Bobby Bare, Joan Armatrading, Ricky Scaggs, Joe Cocker, Willie Nelson, Emmylou Harris, Linda Ronstadt, … En veel muziekliefhebbers zullen Albert Lee ongetwijfeld kennen van op albums als ’Just One Night’, ‘Another Ticket’ en ‘Money and Cigarettes’ van Eric Clapton. Albert Lee wordt dit jaar 75 jaar maar Mr. Telecaster, zoals hij eind jaren 60 werd genoemd, is vitaler en actiever dan ooit. Met de Albert Lee band gaat hij in Peer ook laten zien dat hij nog steeds beschikt over een sterke en soulvolle stem. Live is hij een fenomeen die de ‘muzikale’ lat in Peer zeer hoog gaat leggen op zondag 15 juli.


shqn_lachydoley--1

THE LACHY DOLEY GROUP [AUS]

De Jimi Hendrix van de Hammondorgel, zo noemen ze Lachy Doley in zijn thuisland Australië.

De Lachy Doley Group heeft een unieke en onvergelijkbare sound in de blueswereld. Naast de warme stem van Doley bestaat de band uit bassist Chris Pearson en Jackie Barnes op drums. “Geen gitaar?” hoor ik u denken. Inderdaad, deze wordt vervangen door de sound van de unieke Hohner D6 Whammy Clavinet, een 70-snaren tellend toetsenbord waar een enorme Wammy Barr uitsteekt. Van dit instrument zijn er nog maar enkele exemplaren te vinden op onze aardbol.

Lachy Doley is “The greatest living keyboard player in the world today” volgens Glenn Hughes van Deep Purple. En wie zijn wij om dit tegen te spreken! Kom het vooral ook zelf ontdekken op zondag.


shqn_gvmightygators

GUY VERLINDE & The Mighty Gators [B]

Guy Verlinde & The Mighty Gators zijn al jaren één van de ambassadeurs van de Belgische blues en staan garant voor “genuine foot stompin’ blues music”. De band, die dit jaar hun 10-jarig jubileum viert, pakt steevast hun publiek in met strakke, eerlijke riffs & licks. Guy Verlinde is niet alleen een zeer begenadigd muzikant, maar ook een geweldige entertainer. Geruggesteund door zijn Mighty Gators maakt het niet uit voor wie of waar ze spelen.

Nieuwe CD, 10 jaar Mighty Gators, 20 jaar ‘on the road’, voor ons reden genoeg om samen met hen er zondag 15 juni een feestje van te maken. Let the good times roll!


De komende weken zullen er nieuwe bands aan de line-up toegevoegd worden !

shqn_firesale--1

Rick de Leeuw presentator & time schedule beschikbaar

Na een eerste gesmaakte passage vorig jaar zal ook dit jaar de presentatie in veilige handen zijn van onze sympathieke noorderbuur Rick de Leeuw. Als assistent brengt hij dit jaar Ben Lambrechts mee, bekend als directeur van de PXL Hogeschool Limburg, maar vooral ook bluesfanaat en ex-frontman en bluesharpspeler van Blues Lee. De presentatie tijdens Blues Peer zal in meer dan veilige handen zijn!

De volledige line-up en time schedule van de optredende bands is vanaf nu hier beschikbaar of op de info-pagina van onze website.

WWW.BLUESFESTIVAL.BE
Facebook Twitter Flickr
Klik hier om je uit te schrijven van deze mailinglijst.
WWW.BLUESFESTIVAL.BE
Facebook Twitter Flickr

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.