JOHNNY RAWLS – ST.-ELOOIS-WINKEL, ZATERDAG 23 JUNI 2018

R.K.-BLUES 30 Jaar..!

1451520_296480573839610_352110516_n
Beste blues-, muziekliefhebber en sympathisant ,
Wat gaat de tijd toch snel ,ons zilveren jubileum staat nog vers in het geheugen en ons parel jubileum zit er al aan te komen .
Jawel ,dit jaar vieren we ons 30 jarig bestaan . Deze R.K.-Blues Happening willen we dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan . Eerst en vooral willen we er een super muzikale gebeurtenis van maken. Maar helaas moeten we ook jullie, ons trouw publiek, de teleurstellende boodschap meegeven dat dit onze laatste editie is . Bij deze willen we u dan ook van harte bedanken voor de jarenlange trouwe aanwezigheid , de sponsoring en de hulp om dit steeds weer tot een muzikaal feest te maken .

 

31727858_1062654523888874_4221295490043478016_o

We starten dan ook onze feestavond zoals de traditie het wil met het neusje van de zalm van Belgisch muzikaal bluestalent . Dit jaar vonden we ELAN de meest geschikte band om deze taak tot zich te nemen . Elan is een splinternieuwe bluesformatie die dan ook bij ons hun eerste optreden zal geven . De nieuwe band bestaat uit een allegaartje van muzikanten die reeds een ganse carrière achter de rug hebben bij diversie Belgische topacts. Zo hebben we als zanger Junior Mthomberi , acteur -regisseur ,werkt o.a. samen met Chris Joris, El Tattoo del Tigre en de Internationals, en kennen we hem ook van zijn theaterwerk met Sincollectief (Reizen jihad, Rumble in da jungle , Wachten op Gorro). MalcomX (KVS-produktie) . Als drummer Cesar Janssens (The Kids, Blue Blot, Raymond vh Groenewoud,…). Pianist en orgelist is niemand minder dan Pieter van Bogaert (The Crew, Raymond vh Groenewoud, Blue Blot, Blues Angels , … En als last but not least ons eigen plaatselijk talent Arne Demets , gitarist van oa Ed & The Gators , Guy Forsyth (European tour 2018), The Blues Vision , Victor Puype & Band , …

IMG_6190 - kopie - kopie - kopie - kopie - kopie - kopie
Deze laatste editie van RK-Blues willen we zeker niet laten voorbij gaan zonder naar de essentie te gaan waar alles mee begon, met name “De Blues”. Zo konden we een ras soul & blues man vinden in de persoon van Johnny Rawls die voor deze gelegenheid speciaal uit Mississippi (VS) zal afreizen . Johnny Rawls geboren (1951) en opgegroeid in Columbia, Mississippi kreeg de muziek reeds met de paplepel mee . Hij begon zijn professionele carrière wanneer hij nog op de middelbare school zat samen met grote sterren als ZZ Hill , Little Johnny Taylor , Joe Tex and the Sweet Inspirations. Midden de jaren 70 werkte hij als “band director” bij OV Wright . Vanaf de jaren 80 begon hij als solo-artiest en maakte zijn eerste albums bij verschillende platenlabels . Hij werd producer en richtte zelfs zijn eigen platenmaatschappij op . In 2002 kwam hij op de cover van het prestigieuze magazine Living Blues en werd beschreven als ” a soul-blues Renaissance man”. Later kreeg hij verschillende nominaties en awards , o.a. W.C. Handy Award , West Coast Blues Hall of Fame for RB Male Vocalist of the Year 2006 , In 2013 maakte hij zelfs nog een album met de grote Otis Clay .
Voor deze speciale gelegenheid zal hij begeleid worden door The Özdemirs onder leiding van Erkan Özdemir die er ook bij was vijf jaar geleden met het schitterende optreden van Sugaray Rayford. Meer info kan je vinden via http://www.johnnyrawlsblues.com
Mis deze unieke avond niet !
23 juni 2018 ,

Deuren open: 19u       Aanvang : 20u

Zaal “De L!nk” dorpsplein 17 te St.-Eloois-Winkel (Ledegem), kaarten zijn te verkrijgen bij ons voor de prijs van 15 euro en aan de deur betaal je 18 euro.
Reserveren kan via  rk-blues@skynet.be  of telefonisch op de nrs 0472 89 18 85 of 0486 70 8715. Hopend op jullie aanwezigheid op zaterdag 23 juni 2018,
Meer Info: R.K.-Blues 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.