SONG CITY – ZATERDAG 25 AUGUSTUS 2018, HERZELE

Ook in 2018 wordt Herzele een Song City. Op maandag 20 augustus wordt een groep gerenommeerde songwriters en zangers uit binnen- en buitenland opgesloten in cultuurhuis De Wattenfabriek. Ze zullen werken aan nieuwe songs.

Song City doet bij meer mensen al een belletje rinkelen en bij anderen is de songschrijfweek met afsluitend concert intussen een begrip geworden.  Het werd een tweetal keer georganiseerd in Zottegem, en sinds 2017 nam Herzele de fakkel over.

 

unnamed

Song City leverde direct en indirect al vele mooie songs op, want het feit dat gedurende bijna een week een aantal nationale en internationale topschrijvers als het ware worden opgesloten bij elkaar, creëert telkens weer een creatief broeinest waarin mooie eieren worden gelegd.  Denk maar aan ‘Poison’, ‘A Simple Life’ en ‘Welcome Home’ van Stan Van Samang, ‘The Ride’ en ‘Out Of My Hands’ van Milow, ‘Dansen op U2’ van Udo, ‘Keizer van de nacht’ en ‘Slaapt de zon’ van Eva De Roovere,  ‘Heartbreaker’ van Natalia, ‘Waar je ook maar bent’ van Will Tura, ‘Hier en nu’ vanSabien Tiels … en ga zo maar even door. Geef toe, daar kent u toch een paar titels van?

Ook Yasmine heeft daar een song geschreven, ‘Kwart voor tijd’, haar allerlaatste weten we intussen.

Wat is Song City nu ook alweer?  Het is een songschrijfweek, zo noemen ze dat.  Tegenwoordig zouden ze Song City omschrijven als een ‘bootcamp’ voor songschrijvers, maar gelukkig is er nog geen TV-format van gemaakt, hoewel het andere formats misschien wel tot inspiratie heeft gediend.  Bekende en soms nog niet zo bekende namen uit binnen- en buitenland zoeken elkaar op voor iets minder dan een week en gaan elkaar inspiratie bezorgen, soms wat uitdagend, soms wat competitief met elkaar, maar steeds met hetzelfde doel: straffe songs schrijven, die een lekker lang leven kunnen gaan leiden.  De aandachtige kijker met een nog werkend geheugen zag daar staaltjes van op ‘Splash’ (VTM) indertijd of op ‘De Rode Loper’ (Vrt).   In de 4 edities kwamen daar tal van bekende namen op af, uit binnen- en buitenland.

In de derde week van augustus 2018 komen terug tal van topnamen een week lang samen songs schrijven in Herzele.

37823148_1686199761489794_5790367310946500608_n

* Garland Jeffreys (‘Matador’ en ‘Wild in the Streets’)
* Ellen Folley (Meat Loaf en ‘Paradise by the Dashboard Light’)
* Barbara Gogan (The Passions)
* Elliott Murphy
* Rooftop Renegades (The Voice Van Vlaanderen)
* Sabien Tiels
* Marcel De Groot
* Bart Herman

 

26758024_1470258656417240_6042480589744048091_o

Song City is een creatieve songschrijfweek, waarbij bekende artiesten uit binnen- en buitenland gedurende een week samen nieuwe songs schrijven. Aan het eind van de week volgt een gezamenlijk concert waarbij de artiesten hun bekende songs vertolken en een paar van de songs die ze schreven tijdens de week, in absolute première. DAT is Song City.

Wie komen er? Sabien TielsRooftop Renegades en Bart Herman, om met de Belgische namen te starten, Marcel de Groot (zoon van Boudewijn) uit Nederland en ronkende Ameikaanse namen alsElliott MurphyBarbara Gogan (van The Passions), Garland Jeffreys en Ellen Foley.

Elke dag komen er ook gastschrijvers voor één dag songs meeschrijven en ook daar duiken al wat bekende namen op zoals Rozalla en Coco Jr., ….

Aan het eind van de week maken ze een selectie uit de geschreven songs en die brengen ze in absolute wereldpremière voor een live publiek op ZATERDAG 25 AUGUSTUS aan DE BURCHT in HERZELE, uiteraard met een extra selectie van hun bekendste liedjes.

Samen geeft dat een uniek en niet te missen concert, dat dit jaar bovendien GRATIS is.  Jawel helemaal voor niets en de dranken zijn ook nog aan democratische prijzen.

Met een zomerse bar, foodtrucks en een groot terras is dit concert dé ideale afsluiter van een geslaagde zomervakantie!

Een aantal hits vindt u via deze Spotify-link:

https://open.spotify.com/user/standlu/playlist/5G94lOUO67bDmH5DOkKEda

Na een week zwoegen aan die nieuwe nummers geven deze artiesten een SLOTCONCERT aan de BURCHT VAN HERZELE,

18765769_1224951430947965_288463227785466031_n

Dankzij Gemeente Herzele is dit concert GRATIS voor iedereen!

Meer info:
www.songcity.be
www.facebook.com/songwritersweek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.