Blaublues Festival, Haringe – 10 November 2018

BLAUBLUES, één van de beste en weinige bluesfestivals in dit land dat de Blues nog hoog in hun vaandel draagt. Dit jaar (10-11-18) aan zijn NEGENTIENDE editie toe in en om zaal “DE LEVAARD” te Haringe. Saturday 10-11-18 19.u doors open

28871801_1279760868824578_5305153259767862876_n


SUGAR QUEEN & The STRAIGHT BLUES BAND (USA/NL/BE)

2sugarqueen

SUGAR QUEEN & THE STRAIGHT BLUES BAND Pas opgericht in ’16, met amper twee jaar op hun teller, mogen ‘Sugar Queen and The Straight Blues Band’ nu al meespelen in de hoogste regionen van de blues. Getuige daarvan zijn de levendige optredens en hun eerste, recentste (’18), album ’340 BLUES’ met daarop elf originele nummers. ‘The Straight Blues Band’ kwam niet zomaar uit de lucht vallen ze werd bijeengesprokkeld door de Amerikaanse ‘Michele Denise’ alias ’Sugar Queen’. Geboren in het zuiden van de VS, in Kentucky groeide Michele, zoals zovelen, op met zingen in plaatselijke gospelkerkkoren. ‘Sugar Queen and The Straight Blues Band’ meteen alle blues-harten. In het boekje dat bij het album zit, schrijft Michele Denise dat ze hoopt dat iedereen bij het beluisteren van ‘340 BlLUES’  gedanst, geweend en gelachen heeft. Wij zijn er alvast overtuigd van dat op het Blaublues Festival Haringe vele muziekliefhebbers zullen dansen, lachen en ontroerd worden.


Pauzes 3X frontporch stage:
THE GOON MAT & LORD BENARDO (BE)

1goonmathbenardo

THE GOON MAT AND LORD BENARDO: The Goon Mat’ alias ‘Mathias Dalle’ en ‘Lord Benardo’ alias ‘Fabian Bennardo’ zullen dit jaar 3X de Blaublues-front-porch-tent op z’n kop zetten en vervolgens binnenstebuiten keren met hun explosieve rhythm&blues-meets-boogie-chaos. Als duo spelen ze niet meer zo experimenteel als toen ze nog een trio waren, bassist ‘Stinky Lou’ zijn ze ergens in ’09 onderweg verloren, nu enten ze zich meer op garagerock beïnvloedde elektrische-delta-blues zwaar doordrenkt met recht-voor-de-raapse blues-boogies. Als duo vonden ze sinds ’11 ook deeltijds onderdak als de Waalse tak van de Luik Limburgse ‘Boogie Beasts’, die mochten onze zestiende editie open scheuren. eze two-man-band hun eigenheid bestaat erin om hun publiek vanaf minute-one danig op te hitsen waarbij het gegeven party-time niet uit de lucht is gegrepen. Are you ready to Boogie tonight? Walk into the juke joint tent with the ‘Goon Mat’ and his buddy ‘Lord Benardo’ and get your roots blues kick, three times @ Blaublues!!!


JOHN PRIMER & The REAL DEAL BLUES BAND (USA)

3primer

JOHN PRIMER & THE REAL DEAL BLUES BAND Met ‘John Primer & The Real Deal Blues Band’ brengen we een van de grootste nog levende blueslegende op het Blaublues podium. Anno 2018 zijn ze op een hand te tellen de in Mississippi geboren blues-artiesten, die hun muzikale loopbaan in Chicago hebben uitgebouwd toen de blues er nog Koning was. Als bandleider en lead-gitarist voor ‘Muddy Waters’, ‘Willie Dixon’, ‘Magic Slim & The Teardrops’, werd John Primer’s virtuositeit als blues-muzikant gesmeed door blues-legendes van toen. John Primer werd geboren in ’45 te Camden Mississippi, en bracht er zijn jeugd door op het platteland onder de vleugels van zijn grootmoeder ‘Laura Nell’. Zijn vader heeft hij nooit gekend en zijn moeder zocht haar geluk in Chicago toen hij zes was. ‘John Primer’ is een van de laatste traditionele Chicago blues artiesten, met Mississippi roots, die het vak ‘the old way’ leerde van de stichtende vaders van de blues, volgens sommige the ‘right way’. Hij is en blijft een klassebak, een groots entertainer en een uitzonderlijke blues-gitarist. Deze sterkhouder van de traditionele Chicago-blues-sound ‘John Primer’ met zijn volledige Amerikaanse begeleidingsgroep ’The Real Deal Blues Band’ moet je zeker zien op het Blaublues Festival, want ‘You Can’t Paint The Blues Without The Primer’.


JAMIAH ROGERS Feat: ANNIKA CHAMBERS (USA)

4rogerschambers

Met de ‘JAMIAH ROGERS BAND’ maken we op Blaublues kennis met één van de talentvolste, hotste, jonge gast uit Chicago die de toekomst van de blues mee zal bepalen. Jamiah Rogers, geboren ’95, groeide op in Calumet City Illinois, een 30km ten westen van Chicago. Bij de Rogers thuis was er altijd muziek, mama zat in het kerkkoor en vader ‘Tony Rogers’ speelde gitaar, bas en drum, repeteren deed Tony in de kelder. Na zes jaar met ‘The Red Machine’ treed hij, nu drieëntwintig, alleen voor het voetlicht als ‘The Jamiah Rogers Band’, met vader Tony op basgitaar en ‘Dionte Skinner’ op drums. Op zijn recentste album ’Blues Superman’ uit ’17 bespeelt hij zowat alle instrumenten zelf, met vader op de basgitaar. Ook dit album bevat enkel originelen gecrediteerd aan Jamiah en Tony. Op Blaublues wordt ‘The Jamiah Rogers Band’ bijgestaan door een vocaliste om U tegen te zeggen, ‘ANNIKA CHAMBERS’. Deze innemende madam, geboren ’85 in Houston Texas, heeft een passie om de volgende generatie muzikanten te ondersteunen en te inspireren. Met een verscheidenheid aan hartverwarmende, op de grond stampende deuntjes, zal ‘Annika Chambers’ zeker verder gaan dan wat je verwacht had. Wie zei daar ook al weer dat er geen jong talent meer is in de blues-scene? Kom naar Haringe en ’The Jamiah Rogers Band’ feat ‘Annika Chambers’ zullen u het tegendeel bewijzen op Blaublues!


DWAYNE DOPSI & The ZYDECO HELLRAISERS (USA)

5dopsie

DWAYNE DOPSIE AND THE ZYDECO HELLRAISERS, komen met hun opzwepende zydeco het negentiende Blaublues Festival Haringe feestelijk afsluiten. Zydeco wordt aanzien als de dance-variatie van de blues. Het woord zydeco komt voort uit het Frans-Creools en is een verbastering van het woord ‘Les Haricots’. ‘Dwayne Dopsie’ treedt zijn vader en grote voorbeeld inmiddels aardig in de voetsporen, en net zoals ’Rockin Dopsie Sr.’ en ‘Clifton Chenier’ is hij gewijd aan het behoud van oude Frans-Creoolse liederen die de basis van de Zydeco vormen. Maar met invloeden uit blues, funk, r&b, hip-hop en reggae tilt Dwayne deze muziekstijl met energiek accordeonspel en stuwende wasbord-ritmes naar een hoger niveau. Met zijn ‘Zydeco Hellraisers’ bestaande uit ‘Paul Lafleur’ (wasbord), ‘Reggie Smith Jr.’ (saxofoon), ‘Kipori Woods’ (gitaar), ‘Dion Pierre’ (bas) en ‘Kevin Minor’ (drums) laat hij de Zydeco dusdanig opzwepend en funky klinken, waardoor zydeco aantrekkelijk wordt voor fans van uiteenlopende genres.


Blaublues biedt zijn publiek ook overnachting aan, zie BLUES & BED SERVICE. Buiten zaal De Levaard is er ruime parkeergelegenheid en ruimte om te kamperen.
“De Levaard” wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een grote bluesbar voorzien van allerlei standen o.a. CD’s, bluesmagazine, eetstandjes, … en uiteraard heel veel sfeer!!!

Adres: Hoogstraat z/n, 8972 Haringe

KAARTVERKOOP /  BILLETTERIE


Presale & Entrance: €21
– Info & réservation: Contact Page –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.