STUDEBAKER JOHN & THE HAWKS / Support: ED & THE GATORS – ZATERDAG 13 OKTOBER 2018,STADSSCHOUWBURG BRUGGE

Het internationale succesverhaal van deze veteranen uit de Chicagoblues begon zowat een kwarteeuw geleden, jawel in dit eigenste Brugge, met onder meer een concert tijdens de Belgian Blues Night. Hun albums op het Brugse platenlabel Parsifal blijven na al die jaren onuitwisbaar in het collectieve geheugen van elke bluesfan gegrift.

img1164_198

‘Nothin’ But Fun’ is na al die jaren nog steeds hun credo. Dat bewijzen ze keer op keer tijdens hun live-acts met een combinatie van een snijdende stem, virtuoos harmonicawerk, bezwerende gitaren en een pompende ritmesectie. Chicagoblues ten top dus, met muzikanten die een indrukwekkende staat van dienst kunnen voorleggen. Zo speelde Rick Kramer jarenlang in de band van Muddy Waters.

Studebaker John & The Hawks: Studebaker John (zang, gitaar, harmonica), Rick Kreher (gitaar), Kenny Pickens (bas), Joe Fink (drums)

De West-Vlaamse allround bluesband Ed & The Gators won in 2017 de Belgian Blues Challenge en vertegenwoordigde ons land op de European Blues Challenge in het Noorse Hell. Een band die weet hoe ze de gumbo van de blues moeten doen opborrelen, dankzij de doorleefde zang en het fenomenale harmonicaspel van frontman Ed De Smul, gekruid met het magistrale gitaarwerk van Arne Demets.

Ed & The Gators: Ed De Smul (zang, harmonica), Arne Demets (gitaar), Stefaan Boret (bas), Johan Guidee (drums)


Info & Tickets: ccbrugge

Cultuurcentrum Brugge
Sint-Jakobsstraat 20
8000 Brugge
+32 (0)50 44 30 60
cultuurcentrum@brugge.be   

 In samenwerking met Back To The Roots

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.