DANY FRANCHI, THE MAPLE, EVERGEM – MAANDAG 18 MAART 2019

dany-franchi-feature-image

Singer-songwriter Daniele Franchi is een jong blues talent uit Genua, Italië. Dany studeerde op zijn 18de af met cum laude aan het CPM Musician Institute in Milaan. Tijdens deze studiejaren zou hij ondermeer Daniele Silvestri begeleiden en werken met Paolo Bonfanti, Pietro Nobile en Alessio Menconi. In 2009 ging Dany de Italiaanse tournee van de musical Aida begeleiden. In datzelfde jaar zou hij de band Zibba & Almalibre vervoegen. Succesvol zouden ze concerten openen voor Jack Bruce, Robin Tower en Gary Husband. De band polijstte hun repertoire dat een sterke variatie vond tussen blues en rock. Deze verscheidene inwerkingen maken nu ook deel uit van Franchi’s rijkelijke blues sound. Hij is inmiddels zelf een invloedrijk Italiaanse professioneel performen. De succesvolle release ‘Free Feeling’ uit alweer 2012, werd ingevolgd door het favorabele ‘I Believe’, een samenwerkingsproject met bluesgitarist Sean Carney. Dany reisde de wereld rond en stond op prestigieuze festivals zoals Blues From The Top in Colorado (USA), het Dallas International Guitar Festival in Texas (USA), Blues N’ JazzRallye in Rapperswill (CH), Olsztyn Blues Festival (Polen) en het  Augustibluus Festival in Spanje.

download

Dit alles ontging ook Anson Funderburgh niet, én hij nodigde Dany uit naar Amerika te verhuizen. Een avontuurlijke Franchi moest daar niet lang over nadenken. Dit alles resulteerde nu in het album ‘Problem Child’, dat met dertien songs rijkelijk gestoffeerd is. Dat album komt Dany Franchi voorstellen op maandag 18 maart 2019 in The Maple..!

Adres: Stoepestraat 50, 9940 Evergem
Telefoon: 09 344 46 14

Info: The Maple

dany2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.