DREAM THEATER – CAPITOOL, GENT – DINSDAG 25 JUNI 2019

Ghent Indoor Metal Fest presents Dream Theater

Dream Theater trekt vanaf juni 2019 door Europa met The Distance Over Time Tour. ‘Distance Over Time’, hun nieuwe album dat op 22 februari verscheen, wordt gekenmerkt door een hernieuwde creativiteit, hoewel Dream Theater blijft vasthouden aan de elementen die fans wereldwijd al wisten te overtuigen.

6215493

De release van hun 14e studioalbum ‘Distance Over Time’ dreef de sensatie rond de progmetaliconen van Dream Theater – inmiddels zijn ze al twee keer genomineerd voor een Grammy en hebben ze miljoenen platen verkocht – naar knetterende hoogten. Het zopas verschenen album prijkte al snel op nummer 1 in Duitsland en Zwitserland, rees in Nederland naar de top 3 en bereikte in zowel VLAAMSE als WAALSE hitlijsten plaats 8.

De progmetalpioniers van Dream Theater— James LaBrie (zang), John Petrucci (gitaar), Jordan Rudess (keyboard), John Myung (basgitaar), en Mike Mangini (drum) — houden er wereldwijd een unieke band met hun buitengewoon vurige fans op na. Getuigen hiervan zijn hun twee nominaties voor een GRAMMY® Award op, naast 15 miljoen verkochte platen in alle hoeken van de wereld. Het studioalbum ‘Images & Words’ (1992) leverde de band een gouden plaat op, net als een felbevochten plaatsje in de lijst met 100 beste metalalbums aller tijden volgens het magazine Rolling Stone. In een poll van Rolling Stone in 2012 werd ‘Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory’, het Dream Theater-album uit 1999, uitgeroepen tot beste progmetalalbum ooit. Het hoeft dan ook niemand te verbazen dat de plaat bij Classic Rock op de 15e plaats eindigde in de lijst met beste conceptalbums.

24958690_10155976529925439_7669121237656517706_o

In 2009 verpulverde ‘Black Clouds & Silver Linings’ de Billboard-top 200 door naar plaats 6 te klimmen. Aangevuld met ‘A Dramatic Turn of Events’ (2011) en ‘Dream Theater’ (2013) stond de band inmiddels al met drie albums in de top 10. Het onlinemagazine Consequence of Sound noemde het album ‘The Astonishing’ uit 2016 “een absoluut unieke ervaring”. Drie dvd’s van de groep werden bekroond met platina, twee met goud. Dream Theater werd in 2010 opgenomen in de Long Island Music Hall of Fame. Met ‘Distance Over Time’ – het 14e album van Dream Theater en het eerste bij InsideOutMusic/Sony Music – blazen de bandleden de creatieve verstandhouding die hen al meer dan 30 jaar succes oplevert, nieuw leven in. Dream Theater in hun meest dynamische, oprechte en onwrikbare vorm.

Deuren – 19:00
Aanvang – 20:00

AdresGraaf van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent


Organisator : Gracia Live – https://gracialive.be/nl/

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.