BLUES PEER 19,20 & 21 JULI 2019…

VRIJDAG 19 JULI 2019


shqn_blackcat

 BLACK CAT BISCUIT B

Blues Peer komt steeds maar dichterbij. Zo dichtbij dat het vanaf vandaag officieel toegestaan is om van puur plezier een half uur op uw bed te staan springen. En de pret kan niet op want wij hebben een ronkende opener voor Blues Peer op vrijdag 19 juli: Black Cat Biscuit. Bij deze Limburgse band vind je geen plat getreden paden of grijs gespeelde covers, maar een verrassende, bij wijlen hitsige cocktail van frisse nummers gemarineerd in een ‘special gumbo hot sauce’.

Deze vijf gedreven heren beloven trouwens de laatste twijfelaars tot het Bluesdom te zullen bekeren. We zijn even benieuwd als u.


shqn_pietvandenheuvel--1

PIET VAN DEN HEUVEL & BAND B

Toen Piet Van den Heuvel met zijn band Scooter in 1981 een megahit scoorde met het nummer ‘You’ stak de gezamenlijke pers de loftrompet over ’s mans muzikale kwaliteiten.

Achtendertig jaar later gaat Van den Heuvel nog steeds door het leven als zanger, percussionist, gitarist en componist. Het publiek zal hem ook kennen als muzikant en schrijver bij artiesten als Clouseau, The Scabs, vele televisieseries en vast lid van de begeleidingsband van Bart Peeters. Piet komt op vrijdag 19 juli naar Peer en brengt een flightcase mee gevuld met americana, gospel, soul en roots. Zijn ook van de partij: Mike Smeulders (accordeon), Bart Buls (bass), Pieter Doms (drums), Sammy Van den Heuvel (backing vocal), David Piedfort (guitar). Er ontbreekt nog één ding: you!


shqn_tinylegstim

TINY LEGS TIM REVUE 

‘Liefhebbers van goeie blues: rep u zo snel mogelijk naar de winkel voor een exemplaar van Tiny Legs Tims geweldige nieuwe feestelijke plaat ‘Elsewhere Bound’’, waarschuwt het verzamelde Vlaamse journaille.

De Gentse bluesmuzikant Tim De Graeve trok naar New Orleans, liet zich inspireren door de lokale jazz en funk en kwam terug met een plaat vol stomende blazers en broeierige percussie. Op de achtergrond stampt een honky-tonk piano en briest een harmonica terwijl zang en gitaar een onverbloemd universeel verhaal vertellen. De sfeer is gemoedelijk maar de zilte geur van zweet en tranen verraadt sluimerende onrust.

Tiny Legs Tim komt naar de Peerse weide om je onder te dompelen in een dampende smeltkroes van blues, soul, rumba, americana, desert blues, Louisiana swamp en Woodstock rhythm & blues. Doe jezelf een majeur plezier en wees er vrijdag 19 juli bij. ZATERDAG 20 JULI 2019


shqn_bethhart.jpg

BETH HART

Zeer goed nieuws! De eerste artiest heeft reeds haar opwachting gemaakt voor onze jubileumeditie 2019. Niemand minder dan BETH HART (USA) zal tijdens het bluesweekend neerstrijken in Peer.Beth Hart zit aan het feest in 2018. Zo wint ze de Blues Blast Magazine Award voor “Best Female Blues Artist” en haalt ook nog eens “The Blues Foundation Award 2018” voor beste instrumentalist/vocals binnen.

Hart staat al een kwart eeuw op de planken, heeft een resem sterke albums op haar naam staan en werkte samen met namen als Joe Bonamassa en Jeff Beck.Eind november dit jaar verschijnt haar live 2CD/DVD/3LP “Beth Hart – Live At the Royal Albert Hall“, het optreden waar velen nog steeds de mond van vol hebben. De blueswereld zit duidelijk te wachten op haar fijne mix van blues en soul. En u?


shqn_chrisrobinson--1

CHRIS ROBINSON BROTHERHOOD

Er zijn grote zangers, goede zangers en zangers die het goed doen bij een groot publiek. De legendarische frontman CHRIS ROBINSON (USA), ex-Black Crowes, is ze alle drie. De Amerikaan komt met Brotherhood, zijn eigen bende geniale muzikanten, naar Peer afgezakt.

Afgelopen week nog verscheen de exclusieve 3 LP-set ‘Betty’s Midwestern Magick Blends’ volume 4, samengesteld en bewerkt door sound engineer Betty Cantor-Jackson, bekend van haar werk bij Grateful Dead. De Chris Robinson Brotherhood is onbetwistbaar een van de hardst werkende bands met 200 shows in 2018 in de Verenigde Staten en Europa. Laat je meevoeren door een magische show vol ‘rootsy’ bluesrock..


shqn_travellinbluekings

TRAVELLIN’ BLUE KINGS

Voeg twee porties Electrophonics en twee porties Howlin’ Bill samen met een snuifje Rhythm Bombs, Liberators, Fried Bourbon, Regulators en Eastville Sinner, shake stevig en je bekomt Travellin’ Blue Kings. De band, een mix van Nederlandse en Belgische oude rotten in het vak, brengt een amalgaam aan straffe eigen nummers en raak gekozen covers.

Begin dit jaar kwam de band met een geweldige plaat “Wired Up” op de proppen, die hoofdzakelijk wordt gevuld met swingende blues, die uit het boekje Fabulous Thunderbirds/Little Charlie & The Nightcats komt.


shqn_50yearny

50 YEARS NEIL YOUNG

Wie heeft er op de festivalterreinen van zijn of haar jeugd niet luidkeels meegebruld met Rockin’ In The Free World van Neil Young? Het is moeilijk te geloven dat deze song al bijna dertig jaar oud is, en nog moeilijker is het voor te stellen dat Neil Young toen reeds een oude rot in het vak was, die twintig jaar daarvoor al afscheid had genomen van Buffalo Springfield, de groep die hem de eerste roem bracht. Want al vijftig jaar lang houdt Neil Young zich gemakkelijk staande tussen het jonge geweld.

Of het nu met zijn wapenbroeders Crosby, Stills en Nash is, met Crazy Horse of als soloartiest, Neil Young blijft altijd relevant. Down by the river, Heart of gold, The Loner, het zijn gebeeldhouwde songs, die de soundtrack van ons bestaan vormen. Songs die een tweede leven krijgen in de bezielende handen van Guy Swinnen, Douglas Firs, Patrick Riguelle, Piet De Pessemier, Bjorn Eriksson, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman.


shqn_bluesbeatles--1

BLUES BEATLES 

Blues Beatles spelen de muziek van The Beatles, maar met hun eigen bluesy-twist. Deze Brazilianen hebben iets heel bijzonders: een unieke kijk op iets heel bekends. De songs van The Beatles gaan een nieuw leven leiden in de handen van deze getalenteerde band. Blues Beatles laten zien dat je een bekende standaard gloednieuw kan maken door een nieuwe interpretatie. De unieke stem van Marcos Viana geeft een verrassende draai aan de zanglijnen van The Beatles.

Puike solo’s en improvisatie, de typische blues-elementen, vormen een integraal onderdeel van de Blues Beatles-stijl. Dit wordt zo’n zonnig feestje waar je later met een brede smile aan terugdenkt.

Blues Beatles zijn als een biljet van 100 euro in je jaszak ontdekken net toen je dacht dat je helemaal blut was.ZONDAG 21 JULI 2019


shqn_kennywayneshepherd

KENNY WAYNE SHEPHERD 

‘Man verandert in gitaar te P.’ Dat zou wel eens de sensationele krantenkop kunnen zijn de dag na de doortocht van Kenny Wayne Shepherd USA op Blues Peer. En het zou, verduiveld nog aan toe, waar zijn ook.

De uit Louisiana afkomstige virtuoos is immers vergroeid met zijn gitaar en geliefd in en buiten het genre, getuigen de miljoenen albums die wereldwijd over de toonbank gingen. In de meer dan 20 jaar durende carrière, die begon toen hij amper zestien was, heeft Shepherd zich gevestigd als een veelgevraagde live-act en een invloedrijke bluesrock-acrobaat. De doorbraak naar het grote publiek kwam met z’n tweede album, ‘Trouble is..’ met vier singles in de Amerikaanse top-10. De daarop volgende cd’s bereikten bijna allemaal de eerste plaats van de Engelse blues charts.

Met zijn recentste album ‘Lay It On Down’ leverde Shepherd wederom bluesrock van grote kwaliteit en met veel variatie.


shqn_allmanbetts--1

THE ALLMAN BETTS BAND USA

De peer valt niet ver van de boom, zegt een oud spreekwoord uit… Peer. Dat is een waarheid als een gnoe in het geval van Devon Allman en Duane Betts, beiden zonen van leden van The Allman Brothers Band. Samen met Berry Oakley Jr. (zoon van originele Allman Brothers Band bassist Berry Oakley), Johnny Stachela (slide gitaar) en percussionisten R. Scott Bryan (Sheryl Crow) en John Lum vormen zij de bluesrockband The Allman Betts Band.

Hun nieuwe album is opgenomen in de Muscle Shoals Sound Studios, de legendarische studio waar onder meer The Allman Brothers Band, The Rolling Stones, Lynyrd Skynyrd en Aretha Franklin kind aan huis waren. Het album is geproduceerd door Matt Ross-Spang (Jason Isbell, Margo Price, John Prine en Elvis Presley).


shqn_mattschofield--1

 MATT SCHOFIELD 

Om gelukkig van te worden: de fonkelnieuwe aanwinst voor de Blues Peer line-up, Matt Schofield. Deze Britse gitaarvirtuoos en ‘Blues Hall-of-Famer’ wordt algemeen beschouwd als een van de meest innovatieve gitaristen sinds decennia. Hij staat in de top-10 van beste Britse Blues-gitaristen aller tijden in Guitar & Bass Magazine, naast de legendes Eric Clapton en Peter Green.

Met succesvolle optredens op grote festivals in de Verenigde Staten en wereldwijd doet gitaarwonder Schofield zijn naam als vaandeldrager van de Britse blues alle eer aan. Zijn vurige gitaarwerk en gepassioneerde live-optredens hebben hem tot een van de meest gewilde moderne bluesgitaristen gemaakt


shqn_timeaston

TIM EASTON USA

De Amerikaanse countryrocker Tim Easton doolt in zijn jonge jaren als rondtrekkende troubadour door de Europese metropolen. Het blijkt een geweldige leerschool te zijn. Halfweg de jaren ‘90 keert hij terug naar Ohio om er als soloartiest in de voetsporen van zijn grote voorbeeld Bob Dylan te treden. Wie zijn soepel gespeelde Americana beluistert, hoort echo’s van The Band en Daniel Lanois. Met zijn hese stem en een scherpe pen grossiert Easton in stevige en intelligente countryrock- en folksongs. Hij staat een aantal malen in het voorprogramma van John Hiatt en heeft een stapel albums op zijn naam.

Voor zijn nieuwste album, Exposition, ging hij op pad om op te nemen op muzikaal historische plekken zoals de geboorteplaatsen van Woody Guthrie en Muddy Waters.

Wakkere wereldburger Easton gaat deze zomer weer de hort op en maakt op zondag 21 juli een tussenstop in Peer om ons zomaar vrolijk te maken. Mieters!


shqn_malford

Malford Milligan & The Southern Aces

Door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Percy Sledge. Niet voor niets werd hij maar liefst acht keer tot beste vocalist bekroond bij de Austin Music Awards. Als zanger van de supergroep Storyville, met onder meer Stevie Ray Vaughan’s ‘Double Trouble’ als ritme-tandem, maakte Milligan in de jaren 90 furore als energieke frontman. Bij Malford Milligan & The Southern Aces zijn de sleutelwoorden soulful, rootsy, groovy en stripped-down.

In oktober 2018 verscheen hun album Life Will Humble You en sindsdien staat het album, dat gevuld is met hartverscheurend mooie liedjes, maandenlang op nummer één in de Euro Americana Chart. Een aanrader voor zowel soul- als bluesfans.


shqn_kylabrox

KYLA BROX QUARTET UK

De Britse Kyla Brox uit Manchester, afgelopen weekend winnares van de European Blues Challenge 2019 op de Portugese Azoren, weet duidelijk de pers te charmeren. De commentaren gaan van “Met zo’n stem en zulke van levenservaring druipende blues- en soulliedjes steekt Kyla ver boven de middenmaat uit” tot “Heel veel soul, blues en plezier… een gouden strot” en “Authentiek en soulvol, even ongenaakbaar en intens als Etta James en Aretha Franklin’.”

Ook haar nieuwe album “Pain & Glory” krijgt tot nu toe louter positieve kritieken. Of al die superlatieven hout snijden kun je zelf komen ontdekken op de festivalweide van Blues Peer op zondag 21 juli.


shqn_BBR

BLACK BOX REVELATION

Handen bij de knop. Quizvraag. Welke band speelde het voorprogramma van Iggy Pop, zag zijn muziek opduiken in de tv-serie True Blood en had een gastoptreden in David Letterman’s Late Show? Black Box Revelation, zegt u. Juist!

Dries van Dijck en Jan Paternoster scheuren deze zomer in hun smerige Mustang Fastback – uiteraard zonder uitlaat – naar Blues Peer. Black Box Revelation is ongepolijst en rauw, de songs catchy as hell, recht uit de onderbuik van gitaarland. De band doet zijn eigen ding en brengt ruige bluesrock met meer dan één smoel, inclusief explosieve drums en grimmige gitaren. Op hun laatste schijf ‘Tattooed Smiles’ klinken John Lee Hooker-gitaren en staat een duet met Seasick Steve.

Klaar voor een bovennatuurlijke revelatie?


Verder is de Early Bird-verkoop inmiddels ten einde. Geen zorgen, want de Spring-tickets verkoop is onmiddellijk van start gegaan. Alle tickets zijn hier beschikbaar aan lente-tarief.

Tot in Peer maar weer!

shqn_logo--46

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.