(GE)VARENWINKELFESTIVAL – Blues, Roots, Rock & Soul- 22 – 23 & 24 AUGUSTUS 2019…

logo GevarenwinkelfestivalPrevious

Al 22 jaar staat het (Ge)Varenwinkel Festival in het teken van de betere livemuziek voor een goed doel.
Steeds proberen wij onze bezoekers een gevarieerd aanbod te brengen binnen de hedendaagse blues, roots rock & soul scene, met zowel bekende als minder bekende namen uit binnen -en buitenland. En dat lukt, gezien de vele positieve reacties van zowel publiek, pers als artiesten.
Steeds gaan we op zoek naar nieuwe, originele, vernieuwende of traditionele artiesten en bands om onze bezoekers een fijn weekend te bezorgen en ze te laten kennismaken met leuke livemuziek. We zien jullie op 22,23 en 24 augustus 2019

66037472_10158582695290898_3911280696169070592_n


Donderdag 22 Augustus 2019

Kontrair (20u00 @ Tent)

Kontrair

We openen ons Gevarenwinkelfestival-weekend met ambiance van de bovenste plank. De Partyband uit onze Herseltse contreien, Kontrair neemt dit voor zijn rekening en zal jullie een opwarmer geven om deze leuke avond mee te starten.


Fortunate Sons (21u00 @ Tent)

Fortunate Sons

Proud Mary, Who’ll Stop The Rain, Bad Moon Rising, I put A Spell On You; Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren ’60 en ’70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van C.C.R. staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ’70 in het geheugen gegrift.Vrijdag 23 Augustus 2019

Alain Pire Experience (18u30 @ Tent)

Alain Pire Experience

Topmuzikanten van eigen bodem, hebben hun eigenwijze psychedelische sound ontwikkeld met vette knipogen naar Psych bands van the 60’s zoals Cream, Syd Barret’s Pink Floyd, Blossom Toes, The Syn, The Open Mind, Beatles (‘66/’67) .
Dit super Trio bestaat uit klassebakken Alan Pire, Marcus Weymare en René Stock. Laat je verrassen door hun meeslepende klanken, inspirerende sound en muzikaal kunnen.


CC Jerome (19u45 @ Roots)

CC Jerome

Eigenlijk heeft gitarist – Zanger CC Jerome geen introductie meer nodig. Hij speelde over de hele wereld en woonde 10 jaar in de USA. CC Jerome speelde met bands als Lee Rocker, Levi Dexter, The Specials en Gene loves Jezebel. Daarnaast trad hij op met Rockabilly legenden als Chuck Berry, Joe Houston, Larry Donn, Big Al Downing, Joe Clay
CC Jerome kwam in 2007 terug in Nederland en speelt sindsdien op vele Europese festivals.

Jon Cleary & The Monster Gentlemen (20u30 @ Tent)

Jon Cleary & The Monster Gentlemen

Ruim vijfendertig jaar zit hij in de muziekbusiness, iedereen kent zijn pianowerk en zijn talenten als songschrijver. Begeleider van Dr. John tot Taj Mahal, van Elvis Costello tot Bonnie Raitt. Op jonge leeftijd raakte de Engelsman in de ban van de New Orleans funk en blues en is er eigenlijk nooit meer weggegaan.

Georgina Peach & The Savoys (22u00 @ Roots)

Georgina Peach & The Savoys

Gezegend met een prachtig, authentiek stemgeluid laat Georgina Peach zich begeleiden door haar Savoys, uit gelauwerde muzikanten samengestelde band. Het opzwepende repertoire bestaat uit meer en minder bekende klassiekers van artiesten als Rufus Thomas, Dolly Lyon en zelfs Etta James (I’d Rather Go Blind!). Ook worden enkele zeer funky gospels gespeeld.. Hallelujah!!


Dewolff (23u15 @ Tent)

Dewolff

DeWolff is het driekoppig rock‘n rollmonster uit het Diepe Zuiden van Nederland, een vuurspuwende liefdesbaby van de grote rockbands uit de 70’s en psychedelische kosmische straling uit de toekomst.Zaterdag 24 Augustus 2019

Hymn for Her (14u45 @ Roots)

Hymn for Her

Country blues rootspunk, Lucy & Wayne… Het duo vindt zijn weg in een breed muzikaal territorium, muziekcriticus Steven Bennet noemt H4H ’s sound ‘a riotous, rocking roadkill stew, anderen verwijzen dan naar diverse bands zoals Captain Beefheart, Primus, R.L.Burnside, JS Blues Explosion en de Ramones.


Jumping Matt & His Combo (15u45 @ Tent)

Jumping Matt & His Combo

De Hongaarse zanger mondharmonicaspeler Mátyás Pribojszki heeft in korte tijd behoorlijk naam gemaakt. Hongarije verbinden we in eerste instantie niet gelijk aan blues, maar daar heeft deze gepassioneerde bluesmuzikant met zijn vele optredens op gerenommeerde festivals in heel Europa in korte tijd flink verandering in aangebracht.


 

Samantha Martin & Delta Sugar (15u45 @ Tent)

    Samantha Martin & Delta Sugar

Samantha Martin en haar geweldige begeleidingsband kennen hun oorsprong in het Canadese Toronto maar ze zouden zo uit Memphis kunnen komen. Want dat is wat we kunnen verwachten van Samantha Martin & Delta Sugar: onvervalste Memphis soul & blues met een ruw randje.


Mike Wheeler & The Capitol Horns (18u15 @ Tent)

Mike Wheeler & The Capitol Horns

Mike Wheeler (Michael Lewis Wheeler) werd geboren in Chicago, Illinois op 30 juni 1961. Zijn muziekcarrière omvat meer dan 30 jaar. Hij had zijn eerste optreden in 1984 met de pianist van Muddy Waters, Lovie Lee, in Lilly’s, een Lincoln Park-bar in Chicago. Hij maakte elpees en speelde met verschillende Chicago-bluesbands, waaronder Dave Cadillac en de Chicago Redhots, Sam Cockrell en de Grooves, Nellie Tiger Travis, Big Ray en Chicago’s Most Wanted, Big James en The Chicago Playboys, en Peaches Staten en de Grooveshakers.

Chris Bergson & Ellis Hooks (19u30 @ Roots)

Chris Bergson & Ellis Hooks

De Amerikaanse zanger/gitarist Chris Bergson begon zijn carrière als jazzmuzikant, maar uiteindelijk volgde hij zijn hart richting de Crossroads, want de blues is zijn ware liefde. Sinds het jaar 2000 heeft hij een flink aantal albums uitgebracht met grote stadsblues: funk, soul, R&B – alles heeft een plaats in de muziek van de New Yorker. Op zijn laatste album Bitter Midnight (2017) moesten we zes jaar wachten, maar dan heb je ook wat: elf dampende tracks, opgenomen met toppers als Richard Hammond (Santana), Andy Hess (Gov’t Mule) en Jay Collins (Greg Allman). Deze bluesman verdient een groot publiek!


Robert Jon & The Wreck (20u45 @ Tent)

Robert Jon & The Wreck

Robert Jon & The Wreck is niet zomaar Southern Rock. Ze geven een eigen draai aan dit genre: meer soul, meer blues. Enorm veelzijdig! Je hoort flarden Lynyrd Skynyrd, dan weer intense soul- & blues-invloeden. De harmonieuze samenzang en gitaar doen weer aan The Allman Brothers denken.


Boogie Beasts (22u00 @ Roots)

Boogie Beasts

‘Een ritmisch en geïnspireerd album dat een toekomstige grote naam in de bluesrockscene aankondigt.’ Zo omschreef Rolling Stone France ‘Come and get Me’, het debuutalbum van de Belgische Boogie Beasts, dat verscheen in 2015.


Toronzo Cannon (23u15 @ Tent)

Toronzo Cannon

In bluesmecca Chicago luisterde Toronzo naar Junior Wells, Muddy Waters en Buddy Guy. Meteen wist hij dat hij als zanger en gitarist hen en de ‘3 Kings’ BB, Albert en Freddie wilde volgen. Na optredens als sideman bij Wayne Baker Brooks en Joanne Connors vormde hij zijn eigen Cannonball Express en er volgde een grote carrière wereldwijd en optredens met o.a. Otis Rush, Buddy Guy, Lonnie Brooks, Sugar Blue, Shemekia Copeland, Lurrie Bell en Honeyboy Edwards.


Tickets
Donderdag: Kassa €5,00

 

Vrijdag:  Voorverkoop: €25
Kassa: €30

Weekend (Vrijdag + Zaterdag): Voorverkoop: €45  –  Vanaf Juli
Kassa: €55


Het festivalterrein is gelegen in Varenwinkel, een gehucht van de gemeente Herselt, in de provincie Antwerpen (aan de grens met Vlaams-Brabant). Herselt ligt pal tussen Westerlo en Aarschot. Wanneer je in het centrum van Herselt de Wolfdonksesteenweg inslaat en die een 2-tal km volgt tot aan huisnummer 160 (voor de splitsing Wolfsdonk – Langdorp), zal je grote borden zien staan richting de festivalweide én naar de camping.

Wolfdonksesteenweg 160, 2230 Herselt

Meer info & Tickets: (Ge)VarenwinkelGoede Doel 2019: Els-Smiley VZW

Logo Els-Smiley VZW (Goede goel)

Dit jaar is het goede doel de Els-Smiley vereniging.

In het jaar 2002 overleed Els Rainson op 18-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Over haar strijd tegen de ziekte schreef ze 2 dagboeken. Daar blijkt telkens weer haar geloof in genezing, een optimisme dat ze overal en altijd uit door het gebruik van talloze smileys… Na haar overlijden hebben de ouders in 2003 de Els-smiley vzw opgericht. Zo zetten ze het werk van Els en de boodschap van geloof en optimisme verder…

De vzw onderneemt activiteiten die bijdragen tot het bevorderen van de communicatiemogelijkheden van langdurig zieke kinderen. Zo worden laptops aangeschaft en ter beschikking gesel van ziekenhuizen om het contact met de buitenwereld maximaal te bewaren. Het geeft de kinderen ook de kans om onderwijs te blijven volgen.
Daarboven organiseert de vzw regelmatig samenkomsten voor de patiënten in de vorm van een etentje, een jaarlijks weekend, daguitstapjes,…
Af en toe schenkt de vzw ook puzzels, prikprijsjes, dekentjes, speelgoed,… aan de patiëntjes.
Kortom: de Els-smiley vzw wilt de levenskwaliteit van langdurig zieke kinderen bevorderen!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.