The Flower Kings + KAYAK – De Boerderij Zoetermeer (NL) – 7 dec. 2019

“An Evening with..”: een indrukwekkende ‘double headliner’ show van The Flower Kings en KAYAK!

KAYAK

Met klassiekers als Wintertime, Starlight Dancer en vooral Ruthless Queen is Kayak niet meer weg te denken uit de populaire Top 2000. De legendarische symfonische rockband Kayak bestaat al bijna een halve eeuw. Toen Kayak in 1972 werd opgericht, vergeleken critici de band vaak met tijdgenoten zoals Yes and Focus. Maar de band ontwikkelde al snel hun eigen stijl. De creativiteit van oprichter Ton Scherpenzeel lijkt na al die jaren onuitputtelijk. Kayak heeft in de loop der jaren verschillende bezettingen gekend, maar Scherpenzeel weet keer op keer topmuzikanten om zich heen te verzamelen. Anno 2018 bestaat Kayak naast Ton Scherpenzeel uit zanger Bart Schwertmann, gitarist Marcel Singor, bassist Kristoffer Gildenlöw en drummer Hans Eijkenaar. Stuk voor stuk topmuzikanten, de crème de la crème van eigen bodem!

https://www.kayakonline.info/

The Flower Kings

De Zweedse band The Flower Kings, opgericht door gitarist Roine Stolt, zette in de jaren ’90 de symfonische rockwereld op z’n kop. De band speelt pure progrock die teruggrijpt naar de jaren ’70. The Flower Kings hebben in de loop der jaren verschillende bezettingen gekend. Het karakteristieke vloeiende gitaarspel van Roine Stolt, de uitgesproken basloopjes van Jonas Reingold (Steve Hackett) en de soulvolle stem van Hasse Fröberg kenmerken de muziek van The Flower Kings. Samen met Zach Kamins (toetsen) en Mirko DeMaio (drums) zetten de mannen een indrukwekkende show neer.

https://www.facebook.com/TheFlowerKings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.