ILA stelt op 19 oktober 2019 EP voor in Muziekodroom!

ILA is de nom de plume van de 22-jarige singer-songwriter Ilayda Cicek. Met haar muziek, gekenmerkt door een uniek stemgeluid en vergezeld van een gitaar, staat ILA garant voor rauwe emoties die meer dan eens de grilligheid van het leven blootleggen. Een eigenzinnige en intense artieste, zoveel is duidelijk.

unnamed.png
Ilayda Cicek (22, zang, gitaar), Cas Kinnaer (22, drums) en Sam Smeets (20, gitaar) zijn allang geen onbekende meer.

In 2017 behaalde  singer-songwriter Ila zilver op Limbomania en in 2018 werd ze geselecteerd voor zowel De Nieuwe Lichting als Humo’s Rock Rally. Puik! In februari 2018 bracht ILA haar debuut EP uit. Met enkel een akoestische en elektrische gitaar, haar kenmerkende stem en een minimalistische live-opname, weet ILA vier driftige en eigenzinnige nummers neer te zetten. Het geheel voelt als een innerlijke tegenstrijdigheid, steeds twijfelend tussen hoop en wanhoop. ILA brengt zowel de schreeuw als de stilte.

Hoog tijd voor een vervolg, zodus! De opvolger is de EP ‘Montage’, komt uit op 19 oktober 2019 en wordt diezelfde avond voorgesteld in Muziekodroom in Hasselt! ‘Montage’ verschijnt onder Noisesome Recordings, het label van onder meer SONS, Equal Idiots, High Hi, Psycho 44 en Hypochristmutreefuzz.


Info & tickets: Muziekodroom

UPCOMING SHOWS
22.09.2019 – Kinky Star (Gent)
19.10.2019 – Muziekodroom release show (Hasselt)
03.11.2019 – Café Foli-a (Retie)
05.11.2019 – BarBroos (Gent)
07.11.2019 – Stoemp! (Brussel)
23.11.2019 – Pand.A (Kortrijk)


PROMO CONTACT
eightdaysaweek
Esther Artois
esther@eightdaysaweek.me
+32 478 34 53 95


Foto: Francis Vanhee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.