BLUES PEER: 17 – 18 & 19 Juli 2020

Blues Peer is al drie decennia lang een vaste afspraak in de festivalkalender. Het festival is sinds 1985 steeds trouw gebleven aan zijn roots: de liefde voor muziek, de ongedwongen sfeer en de gezellige Limburgse gastvrijheid. Niet voor niets zakten in de loop der jaren vele grote namen uit de Rhythm ‘n Blues af naar de festivalweide in Peer.ALBERT CUMMINGS (USA)

shqn_albertcummings

Albert Cummings werkte samen met Double Trouble, de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan en deelde het podium met B.B. King, Johnny Winter en Buddy Guy. Rondje namedropping om het muzikaal soortelijk gewicht van Albert Cummings te schetsen.

Deze gitaarlegende in wording schrijft, speelt en zingt al twintig jaar lang de blues zoals geen ander dat kan. Zijn muziek wordt het best live geserveerd, met een enthousiast publiek en een killin’ band, en dat is precies wat deze Amerikaan komt doen op Blues Peer. “Believe”, zijn nieuwste worp, ligt in de rekken op 14 februari en belooft een warme mix van blues, country en rock ’n roll. Het water loopt ons reeds in de mond.


LARKIN POE (USA)

shqn_larkinpoe--1

Rebecca en Megan Lovell, twee zussen uit Atlanta met een zwak voor Amerikaanse roots- en soulmuziek, maken onder de naam LARKIN POE zompige Southern blues die ze fijntjes larderen met pop- en hiphopinvloeden. Het begrip “bloodharmony” is hier zeker aan de orde. Voeg daarbij de vette gitaarriffs en je begrijpt waarom Elvis Costello zich als fan outte.

De zusjes deelden het podium met onder meer ZZ Top en Bob Seger. Hun laatste album ‘Venon & Faith’ kreeg een Grammy-nominatie voor Best Contemporary Blues Album. De pers bestempelt Larkin Poe als twee outlaws in een traditioneel genre. Wij zijn bijzonder blij ze op ons 36ste festivalweekend te mogen verwelkomen!


DANNY BRYANT (UK)

shqn_dannybryant--2

De Britse bluesgitarist Danny Bryant stak al op zijn vijftiende zijn hoofd boven het blues-maaiveld uit. Hij wordt genoemd als een van de beste bluesgitaristen van zijn generatie en is een protegé van Walter Trout. Classic Rock Magazine omschreef hem als ‘National Blues Treasure’. Hij deelde het podium met Jeff Beck, Joe Cocker, Kenny Wayne Shepherd en Joe Bonamassa.

Zijn elfde album ‘Means of Escape’ is opgenomen in Nashville en gemasterd in de Abbey Road Studios in London. Het is een uitstekend bluesrock-album vol snoeihard gitaarwerk.

Bryant zal ons in Peer trakteren op intens gitaarspel, traditionele bluesballads en rafelige bluesrock. Feest voor de liefhebbers van subliem gitaarwerk.


THE LACHY DOLEY BAND (AUS)

shqn_lachydoley--2

De Australiër Lachy Doley wordt de Jimi Hendrix van het Hammond-orgel genoemd en is tegenwoordig een van de meest gevierde ‘blues soul rock’ orgelspelers ter wereld. Doley is een verduveld vaardige virtuoos die de meest ongelooflijke klanken uit zijn orgel tovert: van gierende gitaargeluiden tot denderende riffs.

Deze vurige Aussie wordt door grootheden als Bootsy Collins, Glenn Hughs en Jimmy Barnes de hemel in geprezen. Samen met zijn ritmesectie die bestaat uit powerdrummer Jackie Barnes en bassist Joel Burton speelt hij wereldwijd voor uitverkochte zalen. Zijn vijfde album ‘Make Or Break’ staat vol met funky Hammondklanken en scheurende geluiden.

Wie The Lachy Doley Group ooit een concertzaal op zijn grondvesten zag doen daveren, zal ongetwijfeld beamen dat de schaal van Richter dringend aan herziening toe is.Blues Peer vindt plaats in Peer in Belgisch-Limburg, niet ver van de grens met Nederland en Duitsland. Het festivalterrein bevindt zich in de Deusterstraat, even buiten het stadscentrum van Peer.

Adres festivalsite Blues Peer:
Deusterstraat 78
3990 Peer
BelgiëDe OP=OP-actie is nog steeds lopende. Klik hier en doe jezelf een cadeau voor Kerst!

See you at Blues Peer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.