EERSTE NAMEN GENT JAZZ 2021…

Eerste namen Gent Jazz 2021!!

Sting, Herbie Hancock, Van Morrison,
Agnes Obel, Gregory Porter, Ibrahim Maalouf, 
AliA, Black Flower, Antoine Pierre URBEX & Compro Oro

Tegen alle verwachtingen in vond deze zomer alsnog een kleinschalige editie van Gent Jazz plaats. Feest(je)! Maar nu wordt het tijd om aan het echte werk te beginnen. En als we zeggen “echte werk”, dan bedoelen we “de duizelingwekkendste affiche uit de geschiedenis van Gent Jazz”! Of is dat niet bescheiden genoeg? 😉
 
Gent Jazz vindt volgend jaar plaats van 8 tot 17 juli op de vertrouwde Bijlokesite. Met op de affiche alvast drie headliners die er normaal deze zomer hadden moeten staan: het Brits popicoon Sting (14/7), de even legendarische singer-songwriter Van Morrison (11/7) en de legende in wording Ibrahim Maalouf (9/7). (Ja, Sting staat daarmee voor de derde keer op de affiche van Gent Jazz, dus komt gegarandeerd – third time’s a charm – goed.)
 
Meteen komen daar nog drie headliners van hetzelfde kaliber bij: Herbie Hancock (10/7) mag gerust de peetvader van de hedendaagse jazz worden genoemd, Gregory Porter (17/7) de jazzstem van zijn generatie en Agnes Obel (15/7) de koningin van de melancholie.

En kwestie van ook in de toekomst in talent van eigen bodem te blijven investeren, voegen we daar gelijk Black Flower (9/7), Antoine Pierre URBEX (10/7), Compro Oro (11/7) en AliA (10/7) aan toe. Die laatste zal niet alleen zelf aantreden – AliA is één van de meest getalenteerde dj’s van het land – ze cureert die dag ook de Garden Stage.
 
De verkoop van 9, 10, 11, 15 en 17 juli 2021 start meteen via gentjazz.com. 

De verkoop van 14 juli (Sting) start pas op 25 september, nadat al wie een ticket kocht voor dit jaar de kans heeft gekregen om zijn voucher weer in te ruilen. Om dezelfde reden start ook de verkoop van de Golden Circle-tickets voor 11 juli (Van Morrison) pas op 25 september. Ticketkopers van Sting en Van Morrison worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Festivaldirecteur Bertrand Flamang is verheugd om na een bijzonder uitdagend jaar voor de sector weer een écht festival op de rails te kunnen zetten. “Het vertrouwen van de artiesten én hun enthousiasme om er volgende zomer een onwaarschijnlijk feest van te maken, werkt aanstekelijk. Zij kijken er enorm naar uit, en wij zo mogelijk nóg meer! Gent Jazz 2021 wordt – ik denk niet dat ik overdrijf – de meest memorabele editie uit de geschiedenis van het festival.”
PRAKTISCHE INFO:
Gent Jazz
08-17 juli 2021
De Bijloke, Gent
Info & tickets: www.gentjazz.com

Vrijdag 9 Juli
Ibrahim Maalouf
Black Flower

Zaterdag 10 Juli
Herbie Hancock
Antoine Pierre URBEX
AliA 

Zondag 11 Juli
Van Morrison
Compro OroWoensdag 14 juli
Sting
 
Donderdag 15 juli
Agnes Obel

Zaterdag 17 Juli
Gregory Porter