DUVEL BLUES, RUISBROek (PUURS)-Zaterdag 29 mei 2021

Beste Duvelblues liefhebber,

WE ARE BACK!!! – Corona krijgt Duvelblues niet klein. Na een genoodzaakt sabbatjaar staat het hele team van het meest sympathieke festival van roots, blues en soulmuziek te popelen om er op een veilige manier in te vliegen. Ons openluchtpodium maakt op zaterdag 29 mei plaats voor Tiny Legs Tim & The Elsewhere Bound Orchestra, Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers, Irish Coffee en Paris texas, vier spetterende live-acts van eigen bodem.  
Plaats van gebeuren van de 19de(!) editie van Duvelblues is het festivalterrein in de Kaardijkstraat in Ruisbroek-Puurs. Het verloop van de dag wordt de komende maanden vastgelegd. Afhankelijk van de situatie zal bekeken worden op welke manier het festival veilig kan verlopen én het festivalgevoel behouden kan blijven.

Tickets zijn voorlopig nog niet beschikbaar, hierop is het nog even wachten. Afhankelijk van de situatie zal op het juiste moment het juiste aantal tickets beschikbaar gesteld worden. Dat gaat dus nog even spannend afwachten worden. Trotse bezitters van een Early-Bird ticket van Duvelblues 2020 krijgen dit automatisch terugbetaald. Om deze vroege vogels te belonen voor hun trouw zullen zij als eerste nieuwe tickets voor Duvelblues 2021 kunnen aankopen.

Het zijn spannende tijden voor ons allemaal maar met het hele Duvelblues team geloven we dat het goed komt! Tot snel, we missen jullie!

Het Duvelblues team
 
De line-up van Duvelblues 2021 

Tiny Legs Tim & The Elsewhere Bound Orchestra – Om deze speciale editie van Duvelblues af te sluiten, nodigt Duvelblues een bijzondere combinatie uit op de planken. Tiny Legs Tim, de meest bevlogen bluesperformer van het land, krijgt voor de gelegenheid een negenkoppige band in steun. De virtuoze zanger/gitarist is als een kat met negen levens, die furore maakt met zijn uitgebeende, intense optredens. Met een big band (inclusief harmonicawonder Steven Troch) in de rug, wordt Tiny Legs Tim uitgedaagd om uit andere vaatjes te tappen. Een niet-te-missen evenement.

Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers – Hij is al ruim tien jaar een van de best bewaarde geheimen uit de Belgische muziekscène en wie hem ooit live zag, vergeet het niet licht. Intussen heeft de man, zoon van een in Brussel gestationeerde ambassadeur uit Sierra Leone, in zijn telefoonboekje de namen van Vanessa Paradis, Youssou n’Dour en Dani Klein staan. Bai Kamara Jr. brengt fijngevoelige, warme, haast spirituele muziek die niemand onberoerd zal laten.

Irish Coffee – De Belpop-geschiedenis heeft haar rechten. In het jaar dat de klassieker ‘Masterpiece’ 50 jaar (!) oud is, nodigt Duvelblues een stevige brok vaderlandse muziektrots uit. Irish Coffee, met roots in Aalst, heeft intussen een cultstatus als de groep die destijds de fundamenten van de hardrock goot in de Vlaamse klei. William Souffreau heeft na de gloriejaren van Irish Coffee met alle groten van de Belgische pop en rock samengewerkt, en keert nu terug naar zijn eerste liefde. Hoe dat tegenwoordig klinkt? De prima nieuwe plaat ‘Heaven’ doet het beste vermoeden. Klaar voor een verrassing?

Paris Texas – Een swingend streepje bluegrass, Americana en country om het festival af te trappen? Paris Texas, fris ontsproten aan de Schelde bij Antwerpen, serveert het met de brede glimlach. Met plaats voor dobro, banjo en mandoline maakt dit vijftal duidelijk dat het graag buiten de lijntjes kleurt. Ze stonden tijdens dat vermaledijde jaar 2020 al te popelen om het festival te openen – dit keer komen ze met dubbele energie terug.

Meer info & Tickets: Duvel Blues

Kaardijkstraat 22, Ruisbroek-Puurs

One comment

Reacties zijn gesloten.