CC RENE MAGRITTE TE LESSINES/LESSEN*  KONDIGT ‘SUMMER NIGHTS FEVER’ 2021 AAN 

 EEN OUTDOOR FESTIVAL VAN 4 JUNI TOT 29 AUGUSTUS @ HÔPITAL NOTRE-DAME A LA ROSE …… *(vlakbij Geraardsbergen)
SUMMER NIGHTS FEVER 2021 
“Om gelukkig te zijn in het leven moet je leren waarderen wat je hebt !”Dit essentieel principe uit de filosofie past het CC René Magritte toe met “Summer Nights Fever” – in overeenstemming met de geldende corona-regels – om in optimale omstandigheden evenementen te kunnen organiseren.In 2020 werden er in Lessines al tien concerten en voorstellingen opgezet tijden de maand augustus. Deze succesvolle ervaring werd het ‘test event’ voor het veel grotere opzet van de zomer van 2021, met dezelfde basisprincipes maar met meer toeschouwers. Dezelfde ingrediënten: artistieke kwaliteit, de menselijke dimensie, een verzorgd gastronomisch aanbod, comfort en een goede ontvangst in een unieke omgeving. Voor deze herstart was er dus ook een programma nodig dat qua ambitie het gevoel van ‘bevrijding’ op passende wijze in de verf zet. Tijdens juni en juli zal het aantal en de capaciteit van de concerten in stijgende lijn gaan, in overeenstemming de gelden voorwaarden en toegestane aantallen.
 

Van Jasper Steverlinck, via BJ ScottRuben BlockMeskerem Mees en The Bony King of Nowhere, tot Daniel Hélin en chansonnier  Dick Annegarn in juni. In Augustus is Hooverphonic een sterke opener, gevolgd door onder andere Het Zesde MetaalAxelle RedGirls in HawaiiTyph BarrowMilowWim Mertens en Suarez. Er werd dus ook naar een passende locatie gezocht, en gevonden. In juni vinden de Summer Nights  plaats op de binnenkoer van Hôpital Notre Dame à la Rose, een prestigieus 16e eeuws oud Hospitaal  (dat in erkenningsprocedure zit door UNESCO). In juli zullen de concerten doorgaan op het terrein daartegenover, tussen het platteland en stad, in de schaduw van het prestigieuze Hôpital a la Rose.  Het podium wordt hier letterlijk schrijlings op de Dender geplaatst, zodat het de rivier letterlijk overbrugt. Het concertterrein helt zachtjes af naar de rivier en het podium toe en vormt zo bijna een natuurlijk (bucolisch) amfitheater.Praktisch Het publiek wordt in open lucht ontvangen op eilandjes van 4 personen (of meer indien het gaat om leden van hetzelfde gezin), maskers gaan op tijdens de verplaatsingen, en Horeca service gebeurt aan tafel.Er is mogelijkheid om het terrein te verlaten en de omgeving te verkennen via de bekende Ravel wandelpaden die langs het festivalterrein lopen. De technische set up en de praktische werking kunnen onmiddellijk en doorlopend worden aangepast aan eventuele veranderingen in de gezondheidsadviezen en maatregelen voor events.Wat drankjes betreft op de Summer Nights zijn alleen kwaliteitsbieren en -sappen van lokale productie te vinden. En hetzelfde principe geldt voor de maaltijden en hapjes: absoluut alles wordt bereid door het festivalteam, tot de sauzen voor de frieten, en dat met lokale en/of fair trade producten. CCRM en het Roots & Roses festival staan hier al jaren bekend om, ecologie staat er  hoog in het vaandel. Bovendien willen ze u gewoon het beste aanbieden – met respect voor onze planeet! Hieronder vindt u het programma voor juni en juli en augustus, mogelijke toevoegingen maken we volgende week bekend. En ter herinnering, op dezelfde site zal van 23 tot 25 juli een speciale zomereditie van het befaamde Roots & Roses Festival plaatsvinden, en dat met een zeer ambitieuze line-up en een brede waaier aan internationale artiesten met oa Black Box Revelation, Fifty Foot Combo, The Inspector Cluzo, The Courettes, Leyla Mc Canna eva. Back To Life & Back To Live!

Voorverkoop
start vrijdag 28 mei om 11u


Adres: Rue des Moulins 1, 7860 Lessines

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.