Dana Gillespie’s ‘Funk Me It’s Hot Tour’, zondag 14 november 2021 om 19u00; Caplette, Vloesberg / Flobeque

The European ‘QUEEN OF BLUES’ Dana Gillespie will perform ‘live’ @ Caplette / Vloesberg on Sunday 14th November !

Tickets: Caplette

Singer-songwriter en actrice Dana Gillespie staat tegenwoordig bekend als de langst regerende Queen of the Blues van het VK. Ze is een artistieke duizendpoot. Na een gelukkige, onconventionele jeugd, eerst in de Home Counties en daarna in het centrum van Londen, voltooide ze haar opleiding met een korte periode aan de bekende Arts Ed stage school. Hoewel ze van sportief succes had geproefd als de Britse ‘Junior Waterskiing Champion’, werd het steeds duidelijker dat één roeping haar meer dan alle andere dwong; muziek. Het stroomde op een aantal manieren door in haar tienerleven; drumlessen, gitaar, zang, naschoolse banen in platenwinkels en, dankzij het vermogen om zichzelf eruit te laten zien als een volwassene, het bijwonen van optredens in The Marquee in Soho en The Cromwellian Club in South Kensington. Bij de eerste ontmoette ze in 1964 David Bowie. De vriendschap die ze vormden, werd gekenmerkt door de wederzijdse aanmoediging van elkaars beginnende songwritingtalenten. Hun paden zouden in de daaropvolgende tien jaar verschillende keren samenkomen.

Terwijl Dana’s smaak zich ontwikkelde, maakte één muzikale vorm zich permanent en diep geliefd bij haar; de blues. Iets in de combinatie van lef, eerlijkheid en libidineuze poëzie had dit alles een transformerend effect op haar. Maar, gewapend met slechts een twaalfsnarige gitaar, wist Dana dat haar intrede in de muziekindustrie sneller zou gebeuren via een ander genre dat in de jaren zestig ook een volledige opleving had beleefd; Folk. In 1965 bracht Dana een reeks singles uit met A-kantjes van externe schrijvers, ondersteund door zelf gecomponeerde B-kantjes. Dit trio van keerzijden vertegenwoordigt de eerste geregistreerde bloei van haar songwritingtalent – ‘You’re A Heartbreak Man’, ‘It’s No Use Saying If’ en ‘Adam Can You Beat That’. De prestatie van het componeren en opnemen van haar eigen liedjes op 16-jarige leeftijd plaatste haar in een exclusieve groep. Zij en haar tijdgenoot Twinkle, waren in de jaren 60 de eerste vrouwelijke artiesten in het Verenigd Koninkrijk die hun liedjes zelf schreven en registreerden terwijl het nog tieners waren. De enige andere prominente vrouwelijke tieners die deze prestatie hadden geleverd waren Carole King in 1958, Janis Ian in 1965 en Laura Nyro in 1966. https://www.dana-gillespie.com/bio

Info: https://caplette.eventsight.eu

Tickets: https://caplette.eventsight.eu/event/Dana%20Gillespie?fbclid=IwAR2eBSC2J8EOcBvWX3Jv1FoAOfuGRHamC722PJJ6Ky99ngOFJsCwE7Ca3Dg

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.