DUVELBLUES, Zaterdag 28 mei 2022

Save the date! Zaterdag 28 mei 2022 – 1 Dag / 8 Bands –

Duvelblues sets
your soul on fire!
Beste muziekvrienden, het 18 karaat festival uit Klein-Brabant is klaar voor editie 20! En meer dan ooit beloven we het nodige muzikale vuurwerk. Ook in 2022 serveren we het allerbeste in roots, rhythm en soul.

Click here for ‘Tickets Duvel Blues’


Timetable

14u30 – 15u30 David Ronaldo (tent)

15u35 – 16u10 Juzzie Smith (zaal)

16u15 – 17u25 Leif de Leeuw (tent)

17u30 – 18u10 Juzzie Smith (zaal)

18u15 – 19u25 Meena Cryle & Chris Fillmore (tent)

19u30 – 20u40 Hans Theessink (zaal)

20u50 – 22u00 Tom Rigney (tent)

22u10 – 23u20 Guy Davis (zaal)

23u30 – 00u45 Nico Wayne Toussant Quintet (tent)


Voor 37 euro raak je er al in. (reservatiekosten inbegrepen) Ben je jonger dan 26 dan laten we je zelfs gratis binnen op vertoon van je identiteitskaart. Aan de kassa betaal je 42 euro. (maar dan mag het niet uitverkocht zijn natuurlijk…)
Koop je ticket nu al 😉

Puurs krijgt niet elke dag een Grammy-winnaar over de vloer, toch? Duvelblues rolt de rode loper uit voor de grote Guy Davis, geroemd als een van de grootste hedendaagse Amerikaanse bluesartiesten. Iemand die zijn publiek inpakt met zijn doorleefde, bezielde performances en zijn bevlogen akoestische blues. Kippenvel gegarandeerd.
Back by popular demand. Zes jaar terug zette Tom Rigney met een verschroeiende set de tent in vuur en vlam. Zijn pittig gekruide mix van zydeco, blues en folk bracht toen iedereen aan het dansen, en dat zal dit jaar niet anders zijn. Rigney tovert de meest wilde, opzwepende klanken uit zijn viool terwijl zijn flamboyante begeleidingsband Flambeau je rechtstreeks in de Louisiana swamps doet belanden. Niet te missen.
Hans Theessink is een legende uit de Lage Landen die de Nederlandse deltablues al jaren geleden buiten de oevers liet treden. Intussen behoort hij met name in Duitsland en Oostenrijk tot de absolute top, met een grote schare fans. Met de regelmaat van de klok brengt hij nieuw werk uit (afgelopen jaar alleen al twéé albums) en met ruim 8000 concerten (!) op de teller weet hij als geen ander hoe hij een publiek moet bespelen.
Duvelblues bezoeken is als een wereldreis maken, om in onvermoede plaatsen de kracht van de blues te ontdekken. Dit jaar stoppen we ook in Oostenrijk, waar bluesmama Meena Cryle al een aantal jaren de krachten bundelt met Chris Fillmore. De twee zijn uitstekend op elkaar ingespeeld, gestut door een band die het hele pallet aan Americana – van bluesrock tot texmex – onder de knie heeft. Te ontdekken.
Als we bij onze Noorderburen aankloppen, doen we dat in stijl. Leif De Leeuw gaat al zes jaar op rij lopen met de titel van beste bluesrockgitarist van de Lage Landen. Wie hem ooit live zag, begrijpt van bij de eerste noot waarom. Eenmaal op het podium stuurt Leif zijn band (met twee drummers!) richting avontuurlijke jams en kleurrijke improvisaties. Geen plaats voor routine, alle ruimte voor virtuoos spelplezier.
Harmonicablues? Check! Nico Wayne Toussaint is een naam als een klok in Frankrijk en ver daarbuiten. Hij timmert al jaren aan de weg en is een waar genie op de mondharmonica. Met veel respect voor traditie roert Toussaint in de grote pot met Chicago-blues, zijn shows zijn echte energiebommetjes waarbij het onmogelijk is om stil te staan. We staan op de eerste rij!
Hij kondigt zichzelf steevast aan als ‘a one man band’ en daarvan is geen woord gelogen. Juzzie Smith speelt het klaar om tot zes instrumenten tegelijk te bespelen – je moet het zien om het te geloven. Zijn jarenlange ervaring als straatmuzikant maken Smith tot een geboren performer, die zijn folk en bluesmix injecteert met een grote feel good factor. Na afloop van dit concert heeft iedereen een brede glimlach op het gezicht. Wedden?
Duvelblues wroet elk jaar weer een boeiende Belgische bluesact uit de klei. De truffelklomp is dit jaar David Ronaldo, die met zijn begeleidingsband The Dice zijn ‘corona-album’ Shoot Them With Words komt voorstellen. Verwacht je aan een ruwe, ruige lap rootsrock om het festival stevig af te trappen. En die achternaam? Inderdaad, een telg uit de beroemde Circus Ronaldo-familie. Kunst- en vliegwerk in Ruisbroek!

Info: Duvel Blues

Tickets: Duvel Blues

 • Kleine Lei 20
 • 2870 (Ruisbroek) Puurs-Sint-Amands
 • Belgium

4 comments

 1. Beste, ik bestelde 3 tickets op naam van Annie Van Vlaenderen voor Duvel Blues op 25 mei e.k. Eén van de tickets is voor een rolstoelgebruikster. Zijn er plaatsen voorzien voor rolstoelen op het terrein – zijn er parkeerplaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers.

  1. Annie het festival is niet op 25 mei, maar op 28 mei, is verwarrend omdat ze hierboven 2 verschillende datums plaaten.

 2. Annie;
  Parking kan vlak bij de ingang, dit is geen probleem.
  Een afgebakend gedeelte voor rolstoelgebruikers is er niet.
  Wel zal de zaal en de tent vlot toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.
  Toiletten kunnen backstage gebruikt worden. Voldoende ruimte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.