Het Groot Verlof 2022, Leuven

Topaffiche voor ‘Het Groot Verlof’

OMD, Joss Stone, Coely, Max Romeo, The Waterboys, CPeX, … Al die toppers zakken naar Leuven af voor het zomerfestivel ‘Het Groot Verlof’. Net zoals de voorbije jaren worden de optredens mooi gespreid over de vrijdagse ‘Beleuvenissen’ en het tweedaags festival ‘Half Oogst’.

‘Het Groot Verlof’ wordt de kers op de taart van de Leuvense zomer. Tussen 8 juli en 13 augustus zal je in de binnenstad weer kunnen smullen van talloze gratis concerten en dj-sets in een unieke setting. De stad Leuven spaart kosten noch moeite en haalt levende legendes naar de Dijlestad.

Programma

Beleuvenissen
OMD
 is daarvan het beste bewijs. De band uit Liverpool is een van de blikvangers van de ‘Beleuvenissen’. De klank van OMD (voluit: Orchestral Manoeuvres in the Dark) gaat al mee sinds 1978. Iedereen kent hits als ‘Enola Gay’ en ‘Tesla Girls’. Op 22 juli hangt er op de Oude Markt electricity in de lucht!

‘Beleuvenissen’ starten op vrijdag 8 juli met enkele Nederlandstalige toppers. De afscheidstournee van de Clement Peerens Explosition passeert op de Oude Markt, net als Flip Kowlier en zijn moaten. Op Vismarkt staat Faisal dan weer achter de draaitafels en Tuur Florizoone haalt zijn accordeon boven op het Hogeschoolplein.

De week erop komen The Waterboys naar Leuven. De band rond de Schotse singer-songwriter Mike Scott maakte in de jaren tachtig al furore met hun wereldhit ‘The Whole Of The Moon’. De laatste jaren brachten ze maar liefst drie albums uit. Hun mix van country, gospel en folkrock zal op de Oude Markt neerdalen op 15 juli. School is Cool, Lenny and his friends Rick De Leeuw & Jan Dewilde en Leuvens finest DJ Bobby Ewing back to back met Raoul vervolledigen de affiche.


Half Oogst
En alsof dat nog niet genoeg is, is er op  ‘Half Oogst’ ook een heerlijke portie soul en funk in de Dijlestad. Niemand minder dan Joss Stone passeert de revue op 12 augustus. De zangeres, die met ‘You had me’ een onvergetelijke hit scoorde, heeft net een nieuw album uit en stelt dat graag aan ons voor. Doe alvast je dansbenen aan, want ook de Jamaicaanse reggae-legende Max Romeo speelt die avond ten dans in de Leuvense binnenstad! Zap Mama en Emy maken de avond af.

Op zaterdag 13 augustus eindigt het muzikale festijn met optredens van onder meer Arrested Development en de Brooklyn Funk Essentials. Zij zullen ervoor zorgen dat Atlanta en New York die avond aan de Dijle liggen. Maar ook onze eigenste Coely maakt haar comeback. Zij speelde de weides van Rock Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland én het Britse Glastonbury plat – de Oude Markt wacht op haar.

Naast ‘Beleuvenissen’ en ‘Half Oogst’ is er dit jaar uiteraard ook opnieuw ‘Hapje Tapje’. Die culinaire hoogdag vindt plaats op 31 juli. Noteer ook ‘Leuven zingt’ (23 juli), M-idzomer (28-31 juli) en ‘Leive Vloms’ (5 augustus) in je agenda!


Leuven Zingt

In de zomerse buitenlucht de beste nummers uit het collectieve muziekgeheugen meezingen.

Zaterdag 23 juli 2022

Oude Markt


Hapje-Tapje

Gastronomische hoogdag in Leuven met hapjesparcours, biermarkt en optredens.

Zondag 31 juli 2022

In en rond Muntstraat, Oude Markt en Grote Markt


Half Oogst

Urban weekender vol soul, hiphop en dansmuziek.

Vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus 2022

Oude Markt en Grote Markt


M-idzomer

Festival in het prachtige decor van M Leuven met dans, comedy en muziek.

Donderdag 28 tot zondag 31 juli 2022

Binnentuin M – Museum Leuven


Leive Vloms

Feest met Vlaamse schlagers.

Vrijdag 5 augustus 2022

Oude Markt


More Info: Stad Leuven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.