The Rolling Stones, Brussel- Maandag 11 juli 2022

 Gisteren, donderdag 02 juni 2022, gaven The Rolling Stones een overdonderende aftrap van hun SIXTY tour in het Wanda Metropolitano Stadion in Madrid. Ruim twee uur lang konden zo’n 53.000 fans, na vijf jaar geduld, hun Stones-honger meer dan stillen met een setlist en show om U tegen te zeggen. Een onvergetelijk verjaardagsfeest voor Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood én het publiek! En de Stones hadden gisteren nog iets extra te vieren. De jonge Ronnie werd 75. Het publiek zong zich dan ook schor tijdens ‘Happy Birthday To You’! Op 11 juli is het de beurt aan Brussel om een stevig feestje te bouwen met de grootste rockband ter wereld.

Tickets zijn beschikbaar via greenhousetalent.com.


The Rolling Stones – Sixty Tour 2022 – June 01, 2022. (fotograaf: Dave Hogan)

Tijdens de SIXTY tour nemen Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en hun band van topmuzikanten het publiek mee op een memorabele muziektrip doorheen hun zestigjarig repertoire. Van het eerste tot het laatste nummer vuurden ze hit na hit af. Op de tonen van een oorverdovend gejoel en vreugdekreten werden Mick & co onthaald die de show op gang trapten met ‘Street Fighting Man’. Fans smulden verder van ’19th Nervous Breakdown’, ‘Tumbling Dice’, ‘Start Me Up’, ‘Paint It Black’, ‘Satisfaction’, ‘Midnight Rambler’, ‘Sympathy For the Devil’, ‘Jumping Jack Flash’, ‘Gimme Shelter’ en nog veel meer, waaronder dé grote verrassing: een Jagger/Richards nummer uit 1966, dat nog nooit live werd uitgevoerd door de Stones: ‘Out Of Time’.

The Rolling Stones – Sixty Tour 2022 – June 01, 2022. (fotograaf: Dave Hogan)

Jaggers onuitputbare energie spatte van het podium. Al zwevend, dansend en wervelend over het podium laat hij zoals altijd de meeste zangers van zijn leeftijd (en jonger) een poepje ruiken. Met hun sensationele solo’s en gitaarspel maakten ook Richards & Wood hun status van beste rockgitaristen live opnieuw meer dan waar. Het zien van The Stones na vijf jaar was hét hoogtepunt voor meer dan 50.000 fans, maar het was ook uitkijken naar het podium en spektakel. De tempel van The Stones bestaat uit een gigantisch golvende lip, geflankeerd met schermen gehuld in vloeiende en elegante lijnen van de nieuwe SIXTY tong. Gedurfde kleuren en schitterende graphics maakten het plaatje compleet.

Het staat vast. Deze weergaloze show van de grootste rockband aller tijden staat voor altijd op het netvlies van het publiek gebrand en verlaat hun oren en hart nooit meer! 

(fotograaf: Dave Hogan)


Op 11 juli komen The Stones naar Brussel in het Koning Boudewijnstadion. Tickets zijn beschikbaar via greenhousetalent.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.