Het Groot Verlof 2022, Leuven

Topaffiche voor ‘Het Groot Verlof’

Met OMD, Coely, CPeX en Joss Stone stonden er al heel wat toppers op de affiche. Daar komt nu ook Davina Michelle bij. De Nederlandse brak door op YouTube met een cover van P!NK, waar P!NK herself dolenthousiast op reageerde. Je kent Michelle ook ongetwijfeld van haar samenwerking met Marco Borsato en Armin Van Buuren. Als je wil weten hoe het danst, moet je op 8 juli op de Grote Markt zijn. Al die toppers zakken naar Leuven af voor het zomerfestivel ‘Het Groot Verlof’. Net zoals de voorbije jaren worden de optredens mooi gespreid over de vrijdagse ‘Beleuvenissen’ en het tweedaags festival ‘Half Oogst’.

‘Het Groot Verlof’ wordt de kers op de taart van de Leuvense zomer. Tussen 8 juli en 13 augustus zal je in de binnenstad weer kunnen smullen van talloze gratis concerten en dj-sets in een unieke setting. De stad Leuven spaart kosten noch moeite en haalt levende legendes naar de Dijlestad.

Alle praktische info vind je op www.hetgrootverlof.be.

Programma

Beleuvenissen:
‘Beleuvenissen’ starten op vrijdag 8 juli met enkele Nederlandstalige toppers. De afscheidstournee van de Clement Peerens Explosition passeert op de Oude Markt, net als Flip Kowlier en zijn moaten. Op Vismarkt staat Faisal dan weer achter de draaitafels en Tuur Florizoone haalt zijn accordeon boven op het Hogeschoolplein.


Een week later, op 15 juli, brengt Tom Van Laere (aka. Admiral Freebee) al zijn hits naar de Oude Markt, in het voorprogramma van The Waterboys.

 The Waterboys, de band rond de Schotse singer-songwriter Mike Scott maakte in de jaren tachtig al furore met hun wereldhit ‘The Whole Of The Moon’. De laatste jaren brachten ze maar liefst drie albums uit. Hun mix van country, gospel en folkrock zal op de Oude Markt neerdalen op 15 juli. School is Cool, Lenny and his friends Rick De Leeuw & Jan Dewilde en Leuvens finest DJ Bobby Ewing back to back met Raoul vervolledigen de affiche.


Op 22 juli is dan weer aan Blck Mamba. Zij schudde het Belgische nachtleven door elkaar met haar unieke mix van hiphop en global club sounds. De deejay-producer speelde onder meer de weides van Best Kept Secret, Lowlands en Couleur Café plat – de Leuvense Vismarkt is next in line !

OMD, de band uit Liverpool is een van de blikvangers van de ‘Beleuvenissen’. De klank van OMD (voluit: Orchestral Manoeuvres in the Dark) gaat al mee sinds 1978. Iedereen kent hits als ‘Enola Gay’ en ‘Tesla Girls’. Op 22 juli hangt er op de Oude Markt electricity in de lucht!


“Ook het culinaire festival ‘Hapje-Tapje’ krijgt een feestelijke omkadering op 31 juli”, weet schepen Vandevoort. “Coverband Les Truttes speelt intussen al 25 (!) jaar alle zalen, pleinen en feesttenten in Vlaanderen plat. Gerrit De Cock en co zullen op zondag 31 juli zorgen voor een party die je niet mag missen.”


Half Oogst
En alsof dat nog niet genoeg is, is er op  ‘Half Oogst’ ook een heerlijke portie soul en funk in de Dijlestad. Niemand minder dan Joss Stone passeert de revue op 12 augustus. De zangeres, die met ‘You had me’ een onvergetelijke hit scoorde, heeft net een nieuw album uit en stelt dat graag aan ons voor. Doe alvast je dansbenen aan, want ook de Jamaicaanse reggae-legende Max Romeo speelt die avond ten dans in de Leuvense binnenstad! Zap Mama en Emy maken de avond af.

Op zaterdag 13 augustus eindigt het muzikale festijn met optredens van onder meer Arrested Development en de Brooklyn Funk Essentials. Zij zullen ervoor zorgen dat Atlanta en New York die avond aan de Dijle liggen. Maar ook onze eigenste Coely maakt haar comeback. Zij speelde de weides van Rock Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland én het Britse Glastonbury plat – de Oude Markt wacht op haar.

Naast ‘Beleuvenissen’ en ‘Half Oogst’ is er dit jaar uiteraard ook opnieuw ‘Hapje Tapje’. Die culinaire hoogdag vindt plaats op 31 juli. Noteer ook ‘Leuven zingt’ (23 juli), M-idzomer (28-31 juli) en ‘Leive Vloms’ (5 augustus) in je agenda!

Met herbruikbare bekers
‘Het Groot Verlof’ omvat ‘Beleuvenissen’, ‘Hapje-Tapje’, ‘Half Oogst’, ‘M-idzomer’, ‘Leuven zingt’, ‘Leive Vloms’ en nog heel wat andere activiteiten. Om je keel te smeren, kan je bij elk evenement terecht bij drankstands die verspreid staan over de verschillende pleinen. Die zijn duurzamer dan ooit, want alle door de stad georganiseerde evenementen voorzien nu ook herbruikbare bekers. Die verminderen de afvalberg en zorgen voor minder zwerfvuil.

Hoe gaat het in zijn werk? Wie een plein betreedt, kan voor 1 euro een ecotoken aanschaffen. Bij een eerste bestelling geef je die token af aan een van de drankstands. In ruil daarvoor krijg je dan je drankje in een herbruikbare beker. Als je bij een volgend rondje die beker terugbrengt, hoef je geen ecotoken meer af te geven. Op het einde van de avond kan je de beker aan een drank- of jetonstand weer inruilen voor een ecotoken, die je dan een volgende keer kan gebruiken. Of je kan de beker ook gewoon achterlaten bij een van de inzamelpunten.”


Leuven Zingt

In de zomerse buitenlucht de beste nummers uit het collectieve muziekgeheugen meezingen.

Zaterdag 23 juli 2022

Oude Markt


Hapje-Tapje

Gastronomische hoogdag in Leuven met hapjesparcours, biermarkt en optredens.

Zondag 31 juli 2022

In en rond Muntstraat, Oude Markt en Grote Markt


Half Oogst

Urban weekender vol soul, hiphop en dansmuziek.

Vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus 2022

Oude Markt en Grote Markt


M-idzomer

Festival in het prachtige decor van M Leuven met dans, comedy en muziek.

Donderdag 28 tot zondag 31 juli 2022

Binnentuin M – Museum Leuven


Leive Vloms

Feest met Vlaamse schlagers.

Vrijdag 5 augustus 2022

Oude Markt


More Info: Stad Leuven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.