SUMMER NIGHTS FEVER 2022, LESSINES

ZATERDAG 9 JULI 2022 OM 20:00

Summer Nights Fever : Suzanne Vega + support

Cour de l’hôpital Notre Dame à la Rose, Rue des Quatre Fils Aymon 21 à Lessines


Op ‘An Evening of New York Songs and Stories’ (2020) staan eerder uitgebrachte nummers die geïnspireerd zijn door New York, dit keer in een live-uitvoering. Vega wordt hierbij bijgestaan door haar trouwe gitarist Gerry Leonard, bassist Jeff Allen en keyboardspeler Jamie Edwards. Het album werd eerder dit jaar opgenomen in de beroemde New Yorkse bar Café Carlyle. Naast hits als ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’ komen ook minder bekende pareltjes aan bod, zoals ‘Frank and Ava’ en ‘Ludlow Street’. Ook ‘New York is my Destination’ wordt uit haar repertoire naar boven gehaald. ‘An Evening of New York Songs and Stories‘ is geproduceerd door Gerry Leonard waarbij de mix is uitgevoerd door geluidstechnicus en Grammy Award-winnaar Kevin Killen en de master is verzorgd door Grammy Award-winnaar Bob Ludwig.

Suzanne Vega wordt alom geprezen als één van de beste songwriters van haar generatie. Ze is een boegbeeld van de folkrevival van de vroege jaren 80. Na het verschijnen van haar warm onthaalde debuutalbum, in 1985 uitgebracht met haar naam als titel, bleef ze hedendaagse nummers schrijven en opnemen die ons inmiddels vertrouwd in de oren klinken. ‘Luka’is ongetwijfeld de enige hit ooit die werd geschreven vanuit het perspectief van een misbruikte jongen, terwijl Marlene on the Wall’ opvallend goed scoorde in het VK. Tom’s Diner’ is een eigenaardig a-capellanummer en werd als remix van het Britse danceduo DNA een groot succes in nachtclubs. Vega’s albums, waaronder ‘Suzanne Vega’‘Solitude Standing’ en ‘99.9F’, gingen miljoenen keren over de toonbank.

De nummers klinken als verhalen die op meesterlijke wijze door Suzanne Vega worden verteld. Haar haast ‘puur poëtische blik op de wereld’ valt telkens weer op het stadsleven, gewone mensen en onderwerpen die uit het leven gegrepen zijn. De gevatte en pure songs van Vega zijn nog altijd even herkenbaar, uniek en diepzinnig als toen ze 30 jaar geleden voor het eerst op de radio te horen was.


À l’occasion de la sortie, en septembre 2020, de son album An Evening of New York Songs and Stories, Suzanne Vega annonce une série de dates européennes.

Sur An Evening of New York Songs and Stories, Suzanne Vega revisite des chansons de son répertoire à propos de New York dans des versions live époustouflantes. Elle est accompagnée ici de son guitariste de longue date, Gerry Leonard, du bassiste Jeff Allen et du claviériste Jamie Edwards. Enregistré au célèbre Café Carlyle de New York au début 2019, le disque comprend des morceaux aussi familiers que « Luka » et « Tom’s Diner », ainsi que des titres plus confidentiels comme « Frank and Ava », « Ludlow Street », « New York Is My Destination » et une reprise de « Walk on the Wild Side » du regretté Lou Reed, son ami.

Suzanne Vega est considérée comme une conteuse de talent qui « observe le monde d’un œil poétique ». Ses chansons tournent généralement autour de la vie urbaine, de personnes ordinaires et de sujets authentiques. Toujours courts et sobres, les titres de Suzanne Vega sont immédiatement reconnaissables. Aujourd’hui, ils restent aussi reconnaissables et réfléchis qu’à ses débuts à la radio, il y a plus de 30 ans.


Info & Tickets: CC Rene Magritte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.