The Stray Cat’s Lee Rocker – 31 Oktober 2022, Gent

maandag, 31 oktober 2022 om 20:00 uur — Schouwburg – Sint Baafsplein, Gent


Leon ‘Lee’ Drucker is de boppende bassist en stichtend lid van The Stray Cats, een rockabillyband dat hij samen met drummer James McDonnell (‘Slim Jim Phantom’) en zanger-gitarist Brian Setzer al veertig jaar lang vormt. 
Lee Rocker leerde als kind de cello spelen, maar schakelde snel over op contrabas en basgitaar. Zijn ‘slap-bass’-stijl van spelen op de contrabas bepaalde de typische rockabilly-sound van The Stray Cats en droeg bij tot hits als “Sexy and Seventeen, “Stray Cat Strut en “Rock This Town”. Tijdens de succesperiode gingen meer dan 10 miljoen albums van deze band over de toonbank. Naast The Stray Cats heeft Rocker samengewerkt of opgetreden met George Harrison, Ringo Starr, Willie Nelson, Leon Russell, en John Fogerty. In ’82 haalde zowel Lee als zijn vader, Stanley Drucker (klassiek klarinettist) beiden een Grammy-nominatie. 
Van de cover van het Rolling Stone Magazine tot optreden in Saturday Night Live en touren met The Rolling Stones: Lee Rocker heeft het allemaal gezien en gedaan.

Info en Tickets: Democrazy

https://nl.livenation.be/show/1377341/lee-rocker/gent/2022-10-31/nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.