MIDGE URE, 19 oktober 2022 – Het Depot, Leuven

Voormalig frontman van de succesvolle band Ultravox en co-writer van Band Aid-hit ‘Do They Know It’s Christmas Time’.

In 1982 brengt Midge Ure zijn eerste solosingle ‘No regrets‘ uit, een cover van Walker Brothers. Na een pauze met Ultravox neemt Ure de soloplaat ‘The Gift‘ op, met als singles ‘If I Was‘ en ‘That Certain Smile‘.

In 1988 gaat hij definitief verder als soloartiest: Ultravox is uit elkaar. De albums ‘Answers To Nothing‘ (1988), ‘Pure‘ (2014) en ‘Breathe Again‘ volgen. Met goede vriend en Live Aid organisatiepartner Bob Geldof schreef Ure ook de Band Aid-hit ‘Do They Know It’s Christmas?‘.

Midge Ure betreedt in 2022 de bühne met een nieuwe tour waarin hij twee Ultravox albums in de schijnwerpers zet: ‘Rage in Eden‘ en ‘Quartet‘. “Following from the initial success that was the Vienna album, the years of 1981 – 1982, where we as a band created the Rage In Eden and Quartet albums, were a rush of creativity and touring that passed all too quickly – I’m looking forward to digging back into those two albums to resurrect the textures and power of these two albums where Ultravox were, in my mind, at the peak of our creative powers”, vertelt Midge Ure. 


More info & Tickets: Het Depot

Martelarenplein 12, 3000 Leuven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.