Festival des Libertés, Patti Smith – 19 & 20 Oktober 2023, Brussel

Elke herfst opnieuw is het Festival des Libertés een ontmoetingsplek voor verdedigers van de mensenrechten, bezinningsagitatoren, verzetsliefhebbers, diversiteitsmengers en uitvinders van het mogelijke. Het biedt een veelheid aan documentaires, debatten, voorstellingen, tentoonstellingen en concerten.

Het zijn allemaal vormen van expressie, geënt op onze hedendaagse samenleving, betrokken in een kritische benadering, geïnspireerd door de roep naar een rechtvaardiger wereld en bovenal omgeven door de gastvrije en feestelijke sfeer waarvoor het festival bekend staat.

Festival van Vrijheden 2023

Van 12 t/m 21 oktober 2023, in het Nationale Theater.

Het Festival des Libertés zet de schijnwerpers op de essentiële waarden van democratie: fysieke, ideologische, intellectuele, religieuze en morele vrijheden door concerten, theater, bioscoop, debatten, tentoonstellingen, optredens aan te bieden…


Patti Smith heeft nog steeds dat breekbare, sensibele en krachtige stemtimbre. Patti was een van de grondleggers van de New Yorkse punkscene. Ze heeft dan ook haar bijnaam ‘The Godmother of Punk’ niet gestolen. Toch werd ze geboren in Chicago op 30 december 1946. Na haar studies aan het Smith Glassboro State College verhuisde ze naar de Big Apple in 1967. Na een omweg in Parijs trok ze twee jaar later opnieuw terug naar New York en vormde er in 1974 The Patti Smith Group.

19 en 20 oktober 2023: Zangeres, muzikant, dichter, fotograaf, schrijver, schilder…  Patti Smith  is een complete kunstenares die nog steeds fascineert en inspireert. Icoon van de Amerikaanse rock, pionier van de punk,  Patti Smith  zingt met kracht en overtuiging. Sinds 1975 pleiten tijdloze titels als “Horses”, “Hey Joe”, “Because The Night” krachtig voor opstand en verzet tegen codes.

Begeleid door haar muzikanten  zal Patti Smith het podium van het Festival des Libertés in vuur en vlam zetten voor twee memorabele avonden!


19 et 20 octobre 2023 : Chanteuse, musicienne, poétesse, photographe, écrivaine, peintre… Patti Smith est une artiste complète qui fascine et inspire toujours autant. Icône du rock américain, pionnière du punk, Patti Smith chante avec force et conviction. 

Depuis 1975, les titres intemporels tels que « Horses », « Hey Joe », « Because The ?Night » prônent, avec puissance, la révolte et la résistante aux codes.

Accompagnée de ses musiciens, Patti Smith embrasera la scène du Festival des Libertés pour deux soirées mémorables !


Info & Tickets: Festival Des Libertés

info@festivaldeslibertes.be

 Telefoon: +32 2 289 69 00

Lieu/Plaats: Théâtre National

Coordonnées/Adres: Boulevard Emile Jacqmain, 111-115 – 1000 Bruxelles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.