Duvel Blues: 27 mei 2023 – Puurs

Beste muziekvrienden, editie 19 van ons 18 karaat festival uit Klein-Brabant was weer een voltreffer en meer dan ooit bedanken we onze bezoekers.

Duvelblues kondigt zijn twintigste editie (!) aan: op zaterdag 27 mei 2023 verwelkomen we opnieuw tal van internationale artiesten uit de blues, rock en rootsmuziek in Ruisbroek, Puurs.
Weinigen van ons konden vermoeden dat we bij de bescheiden start van Duvelblues, nu ruim twee decennia geleden, zouden uitgroeien tot een gevestigde naam in het festivalcircuit. Wat ons destijds aanspoorde om te starten met het festival – een ongebreideld enthousiasme en een diepe liefde voor authentieke muziek – is na al die jaren nog niet veranderd.
Nu we de moeilijke coronajaren overleefd hebben, zijn we voor onze jubileumeditie meer dan klaar om er een feest van te maken. Na een aantal geografische omzwervingen hebben we inmiddels een vaste stek op de terreinen van jeugdhuis Kabal en de Chiro van Ruisbroek. De locatie is uiterst geschikt om met twee alternerende podia te werken: een grote tent voor de grotere, elektrisch versterkte bands en een kleiner zaaltje voor de meer intimistische, vaak akoestische optredens. De terreinen verwelkomen ook probleemloos campers en tenten.

In 2023 hebben we onze 20ste jubileum editie met weer meer van de beste roots, rhythm en soul !!! Noteer alvast deze datum en we verwelkomen jullie op zaterdag 27 mei !!!

Early Bird Ticket verkoop is gestart dus wees er snel bij want onze voorraad is beperkt…!!


Vanessa Collier :
Wie roots en blues zegt, hoeft niet automatisch uit te komen bij Koning Gitaar. Duvelblues blaast de loftrompet en haalt een uitzonderlijke alt-saxofoniste naar Ruisbroek. Haar grofkorrelige soulvolle stem doet wat denken aan Bonnie Raitt, terwijl ze met haar sax de funk van James Brown tot leven lijkt te wekken. Wie van zijn sokken geblazen wil worden, staat op de eerste rij.

Kevin Burt

De akoestische optredens op het tweede, kleinere podium zijn vaak de meest memorabele. Dit jaar zal dan niet anders zijn, met Kevin Burt op de affiche. Burt brengt een imposante, van soul druipende set, gekenmerkt door zijn warme stem en doorleefd harmonica- en gitaarspel. Gelijkgestemde artiesten als Bill Withers en Aaron Neville zijn nooit ver weg. Kevin Burt heeft na enkele decennia een onwrikbare reputatie in de VS, maar steekt zelden de Grote Plas over richting Europa. 

Band Of Friends

Rory Gallagher leeft voor altijd voort en zijn fans zullen op de eerste rij staan om te feesten en te rocken met Band of Friends!!! Helaas verloor de wereld Rory Gallagher op 14 juni 1995 en voor zijn toegewijde fans en volgers was dit een echte tragedie. Maar wees gerust, dit is geen eerbetoon aan Rory, maar een viering van zijn leven en muziek gebracht door Gerry McCoy. Degenen die het voorrecht hadden om Rory Gallagher live te zien, bevestigen keer op keer dat Band of Friends het dichtst in de buurt komt van zijn sound, stijl en pure energie. Wees erbij om de legende van Rory Gallagher opnieuw te beleven!

Bruno Deneckere en Kathleen Vandenhoudt (BE)

Van eigen bodem en voor de fijnproevers, dit akoestische duo-optreden van twee door de wol geverfde artiesten. Al jaren brengen ze hun liefde voor blues, folk en het betere Americana op allerlei podia en heel af en toe treden ze ook samen op. Dat zorgt voor een extra portie chemie en muzikale kruisbestuiving, en een boeiende, verrassende setlist.

Kevin & The Bluesgroovers
Op 23-jarige leeftijd leidt de snel rijzende ster Kevin Gullage zijn band van oude rotten, The Blues Groovers, met de flair van een doorgewinterde artiest. Zijn indrukwekkende mix van soulvolle zang en oorverblindende bluespiano doordrenkt met de grooves van zijn bandleden laat de toeschouwers overal met ontzag achter. Mis ze niet Live op Duvelblues 2023 !!


Info & Tickets: Duvel Blues

Adres: Kaardijkstraat 22, Ruisbroek-Puurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.