LABADOUX FESTIVAL, 05 – 06 & 07 mei 2023 – Ingelmunster

Labadoux, het festival dat Ingelmunster elk jaar doet daveren met bands van nationale en internationale roots. De vroege maar ideale aftrap van elke schone festivalzomer. Begin mei wordt een deel van Ingelmunster omgetoverd tot een heus festivalterrein. Gelegen tussen bos en rivier, wordt er steevast van goeie muziek en een heerlijke pint genoten. Namen als Ozark Henry, Axelle Red, Bart Peeters, Gabriel Rios, Flip Kowlier en tal van anderen passeerden reeds de revue. Voor de 35e editie geven we er weer een lap op!

Meer info : Lababoux

Tickets


VRIJDAG 05 MEI 2023

18u00 BarBarak

DJ CONTEST WINNER

19u00 BarBarak

DJ UBUNTU

19u00 Concerttent

KIDS WITH BUNS

Kids with Buns krijgt ongetwijfeld de luidste zalen stil. Marie van Uytvanck en Amber Piddington zorgen met hun sound voor een intense beleving van melancholische nummers die spelen met de grenzen van kracht en kleur. De dynamiek van het duo laat niemand onbewogen. Breekbare “bedroomindiepop” die je minstens één keer live gezien moet hebben. In 2022 speelden ze tijdens Labadoux een fantastisch concert in de clubtent. In 2023 palmen ze ongetwijfeld de grote concerttent in.

19u30 Clubtent

ORIANA IKOMO

Na een lange zoektocht naar haar eigen sound raakt de twintiger Oriana Mangala Ikomo Wanga (25) sinds kort haar creatieve ei kwijt onder de naam Oriana Ikomo. De muzikante wikkelt haar neo-soul en R&B zanglijnen in een mantel van jazz en elektronische ritmes die een zachte, geruststellende textuur hebben. Het resultaat? Een unieke sound om haar warme stem mee te begeleiden. Haar eerste single ‘YOU’ (2021) is een bloedstollend mooie introductie van haar delicate vocale kwaliteiten en de dromerige atmosfeer, zowel in klank als in beeld, over liefde en zelfacceptatie.

20u30 Concerttent

RUBEN BLOCK

Ruben Block, beter bekend als frontman van Triggerfinger, verovert nu ook solo het podium. Om nog meer uit zichzelf te halen en zijn eerste soloplaat te maken, klopte hij aan van Mitchel Froom, producer van onder ander Suzanne Vega, Paul McCartney en –hoe kan het ook anders- Triggerfinger. Samen met Froom vond Block zijn innerlijke zelf: grillig, soms donker maar altijd gewapend met sterke vocals en teksten waarin licht en duisternis met elkaar dansen. Ruben Block brengt songs waar lang en met groeiend plezier aan gewerkt is, en dat komt op een indrukwekkende manier tot uiting op het podium.

21u00 BarBarak

DESPERADO

Deze goedlachse spring-in-t-veld is al jaren een vaste waarde op Labadoux festival en mag ook deze editie zeker niet ontbreken. DJ Desperado mixt een exotische cocktail van afro-latin tunes, balkanbeats, ethnogrooves, reggae vibes, tropical bass & urban sounds. Verwacht je dus maar aan een bruisende fiësta die elke dansvloer laat ontploffen.

21u15 Clubtent

COMPRO ORO

Compro Oro weet niet helemaal waar ze in de wereld thuishoren en dat is helemaal oké. Ze haalden inspiratie uit Havana, Mogadishu, of gewoon uit Gent. Met invloeden van ver buiten onze landsgrenzen zorgen ze voor een unieke sound die weinig het hen voordeden. Ze nemen je mee op wereldreis en terug. Onbezonnen laten ze je achter met een vat vol herinneringen dat ruikt naar de beste Cubaanse rum en smaakt naar meer!

22u15 Concerttent

HEATHER NOVA

Heather Nova groeide op op een zeilboot in het midden van de Caraïben. Haar nummers nemen je mee op avontuur en laten je nieuwe werelden ontdekken. Haar stem is dromerig en zacht en doet je dagdromen over verre parelwitte stranden en een diepblauwe zee. Heather Nova is een ijzersterke singer-songwriter die doordringt tot op het bot. Een emotionele rollercoaster die je absoluut niet mag missen.

23u00 Clubtent

TANKUS THE HENGE

Deze zeskoppige band uit Londen zijn chaotisch op de best mogelijke manier. Duister, wild, vrolijk en oprecht. Ze brengen muziek die klinkt als een vage herinnering die ze zelf omschrijven als ‘gonzo rock ‘n roll’. Een combinatie van jazz, psychedelic rock en funk die ervoor zorgt dat je wel moet blijven luisteren én kijken.

23u00 BarBarak

DAGLICHT

DAGLICHT brengt club sounds zonder grenzen en met een hoek af. Van Braziliaanse funk tot elektronische dance. Van vette bass naar ghettotech. DAGLICHT neemt je mee op wereldreis en laat je dansen tot de zon weer opkomt.

00u00 Concerttent

FLIP KOWLIER

Deze West-Vlaamse rapper heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Kleppers als “min moaten” en “ne welgemjinden” zorgden ervoor dat hij niet te missen is in het muzikale album van een echte West-Vlaming. Vorig jaar klonk dan ook een gezamenlijke zucht van opluchting toen hij (eindelijk) zijn nieuw album ‘september’ uitbracht. Op de manier die je van Kowlier gewend bent, met het leven en de liefde als rode draad. Soms rustig en ingetogen, soms met een subtiele portie humor maar altijd met een flinke portie joie de vivre.

01u00 – 03u00 BarBarak

BOBALICIOUS

Dansbaar en uitbundig. Een ritmisch spervuur met de genadeloze precisie van een scherpschutter. De roekeloze ritmebommen van BOBALICIOUS zijn altijd een schot in de roos en zorgen er keer op keer voor dat de dansvloer ontploft. Stilstaan is strafbaar!


ZATERDAG  06 MEI 2023

14u30 Clubtent

KOBE & BENJAMIN SERCU

Soms staat hij met zijn vier broers op het podium, soms speelt Kobe Sercu alleen, maar nu brengt hij enkel zijn jongste broer Benjamin met zich mee. Het zijn West-Vlamingen in hart en nieren en brengen een kleurrijke mix van covers, vertalingen en eigen nummers. Telkens met die West-Vlaamse tongval waar wij zo trots op zijn. Luisteren naar de gebroeders Sercu is telkens een beetje als thuiskomen. Nummers over grote en kleine dingen, het leven zoals het is.

15u00 Concerttent

BRUTTI DI FOSCO

Deze Italiaanse band is de nieuwste naam in de alternatieve Keltische muziekscene! Brutti Di Fosco speelt rock vervuild door funk, folk en metal. Gooi daar een traditionele doedelzak bij en je krijgt een vrije sound vol vreugde!

15u00 BarBarak

WISE MEN

De mannen van Wise Men zijn een complementair duo die elkaar vonden door hun liefde voor reggae en soundsystem culture. De een met een indrukwekkende platencollectie en de ander een certified gearhead die zich graag bezighoudt met studio werk. Denk 70’s style tape delays, een overdaad aan draaiknoppen en jazzy trompetsolo’s. Een niet te missen set, dus!

16u00 Clubtent

VIS À VIS

Met Vis à Vis toont de Brusselse muzikante Chloë Nols zich gewaagder en persoonlijker dan ooit. Geïnspireerd door een toenemende ervaring met psychische kwetsbaarheid en hoogsensitiviteit in tijden van overprikkeling, gaat ze op zoek naar haar ware zelf in een turbulente, chaotische wereld. Chloë vermengt, met de hulp van producer Thomas Jillings (Linus, Ottla) en mixers Willem Malfliet (Woolvs) en Aram Santy, zachte, analoge synths en een saxofoon met meer opzwepende, elektronische beats. De live band bestaat uit Tim Caramin (Glints, 2 Times Nothing), Kobe Dupont (Geppetto & The Whales), Lenny Steigerwald (Aligaga) en Arnaud Guichard (Serendip Quartet).

16u30 Concerttent

ISOLDE LASOEN

Isolde Lasoen is niet alleen drummer bij DAAN, Absynthe Minded en tal van andere projecten, maar ook een veelzijdige muzikant, zangeres, tv-persoonlijkheid én frontvrouw van haar eigen band. Als simpelweg Isolde Lasoen – voortaan mét achternaam maar nog steeds begeleid door haar vaste muzikanten – geeft ze een nieuwe wending aan haar solocarrière, mét een nieuwe plaat die eraan komt.

17u00 BarBarak

STUDIO 33-45

Twee gepassioneerde vinylliefhebbers en echte crate diggers. Een collectie te groot om niet te delen. Verwacht geen zielloze partytracks en superieure turntableskills. De aandacht bij dit duo gaat naar aangepaste laidbackvibes met toetsen van jazz, soul, funk, reggae, dub, hiphop en downbeat instrumentals. Altijd 100% op vinyl.

17u30 Clubtent

JOHN BLEK

De carrière van de Ierse singer-songwriter John Blek schoot de afgelopen jaren de hoogte in. Hij staat bekend om zijn boeiende liveshows vol humor, pathos en zijn gepassioneerde muzikale beleving. Een meesterverteller en een verbluffende fingerpicking-gitarist. Hij wordt wel eens vergeleken met Luka Bloom, Glen Hansard en Damien Rice, zo diep raken zijn nummers. Zijn doorleefde stem en de emotie die hij in zijn muziek weet te leggen, pakken iedereen die luistert helemaal in.

18u00 Concerttent

STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL

Al vijf decennia lang pakt Steve Harley het publiek volledig in met zijn charmes. De Londense glam-rockband betoverden sinds de vroege jaren ‘70 verschillende podia overal ter wereld. Hun muziek gaat van pop tot progressieve rock en alles daartussenin.

19u00 Clubtent

GUY DAVIS

Guy Davis is een echte verhalenverteller. Hij is muzikant, acteur, auteur en songwriter en mixt als de beste roots, blues, folk, rap, wereldmuziek en spoken word om zijn verhalen op een unieke en meeslepende manier te vertellen. Hij pakt sociale onrechtvaardigheid aan, kaart

19u00 BarBarak

SENOR BUGUS

Señor Bugus brengt een tropische selectie van verschillende stijlen en genres. Dancehall, reggae, cuma, balkanbeats, latin, afro,… de lijst houdt niet op. Hij neemt je mee naar alle uithoeken van de wereld en met zijn laaiend enthousiasme zette hij al veel dansvloeren in vuur en vlam. Wij zijn er zeker van dat dit bij ons niet anders zal zijn!

19u45 Concerttent

STARSAILOR

De Britse popgroep Starsailor staat gekend om hun bijzonder meezingbare teksten, gebracht door het sterke stemgeluid van zanger James Walsh. Samen met bassist James Stelfox, drummer Ben Byrne en Barry Westhead op de keys, weten ze ieders gevoelige snaar te raken. Sinds hun debuutalbum ‘Love is here’, dat uitkwam in 2001, bracht de band hit na hit uit. Hun laatste nummer dateert alweer van 2009, maar dat lijkt de band niet te deren. Nog steeds ijzersterk op het podium brengen ze hits als ‘Tell met it’s not over’ en ‘Four to the floor’, die nog steeds bijzonder meezingbaar zijn en dat waarschijnlijk altijd zullen blijven.

20u30 Clubtent

ALICE FRANCIS

Alice Francis is de koningin van de Neo-swing. Ze neemt de Roaring Twenties bij de hand en pimpt die op een manier zoals enkel zij dat kan met electrobeats, hiphop, pop en R’n’B. Geen decennium lijkt veilig voor haar. Haar stem, waar je grootheden als Billie Holiday of Eartha Kitt in kan herkennen, speelt met Jazz, Rap en Scat. Samen met haar twee muzikale heren Goldie en Chul-Min, vertelt ze een muzikaal verhaal die iedereen gehoord moet hebben.

21u00 BarBarak

AWA

AWA is het nieuwe solo-project van Hannes, de dj en helft van het beruchte Dancehall & Afrobeats collectief: Team DAMP. Tijdens de COVID-pandemie raakte hij steeds meer gefascineerd door de vernieuwende elektronische club sounds die het Afrikaanse continent voortbracht. Denk hierbij aan Afro-house & -tech, Gqom, Amapiano, … En zo was AWA geboren. Verwacht een zweterige mix van hedendaagse Afrikaans geïnspireerde ritmes die je meenemen naar tegelijkertijd een donkere rave als een zonnig strand. Een plek waar niemand kan blijven stilstaan en dansen de enige uitweg is.

21u45 Concerttent

HOOVERPHONIC

Hooverphonic heeft al meer dan 25 jaar hun eigen herkenbaar geluid. Frontman Alex Callier en gitarist Raymond Geerts vormen sinds dag één de ruggengraat van de band. Ze hebben in de loop der jaren samengewerkt met een uitzonderlijk getalenteerde, uiteenlopende cast van zangers en zangeressen, maar ze zijn ongelooflijk blij dat ze In het najaar van 2020 opnieuw herenigd werden met Geike Arnaert, voor velen nog steeds de meest iconische stem van Hooverphonic. De groep is door de jaren heen sterk geëvolueerd van donkere, onderkoelde trip-hop op hun debuut in 1996 naar een warmer, meer orkestraal geluid dat soms flirt met psychedelica, dan weer catchy en poppy klinkt, maar steeds aanvoelt als een soundtrack bij een onbestaande film.

22u15 Clubtent

FEROCIOUS DOG

Ferocious Dog is een zeskoppige band met een levendige folk-keltische kern, overgoten met punkrock die het midden houdt tussen Billy Bragg en The Levellers. Ze hebben een breed spectrum aan invloeden en tourden al de hele wereld rond. Ze delen het verlangen om te communiceren via de klanken van hun perfect dansbare songs. Enorm meeslepende tunes die iedereen laten dansen!

23u00 BarBarak

BOUNTY RADIO

Bounty Radio zijn meesters van het zwoelgevoel. Zon op jouw smoel. Blink ze maar op en laat ze maar shinen. Dansen wordt verzekerd met deze kameraden achter de draaitafels. Bounty Radio garandeert een tropisch feestje. Voor de fans van vloeibare kokosnoten, zand tussen de tenen en bamboe-rietjes.

23u45 Concerttent

NOON

NOON is een uniek in het huidige muzieklandschap. Ze kleuren ferm buiten de lijntjes door het traditionele geluid van doedelzakken met elektronische muziek te combineren. NOON weet als geen ander het publiek te veroveren en flink door elkaar te schudden. Of ze nu beïnvloed zijn door electro, trap of traditionele muziek uit Bretagne, het maakt eigenlijk niet uit. De leden van NOON hebben de ene na de andere verrassing in petto.

01u00 – 03u00 BarBarak

NAZDROVJE

DJ Nazdrovje heeft een grote voorliefde voor folk(rock) en Guinness, een ideale match met Labadoux, lijkt ons! Hij laat folkrock, biertentklassiekers, balkanbeats en Nederlandstalige wereldhits naadloos in elkaar overvloeien tot een heerlijke cocktail die iedereen kan smaken!


ZONDAG 07 MEI 2023

12u00 BarBarak

GROEV TROEV

Al enkele jaren verzamelt hij voornamelijk Nederlandstalige plaatjes. Van beat, rhythm & blues, tot soul, funk en disco. Van chanson en kleinkunst tot schlagers. Verwacht je maar aan een eclectisch allegaartje die iedereen doet stralen.

12u00 Clubtent

VARIOMATIC

Ze begonnen als gelegenheidsgroep, maar groeiden snel uit tot een echte pop-folk-rock-band. Al 15 jaar schakelt Variomatic vloeiend van eigentijdse folk naar funky popmuziek, van stevige rock richting intiemere blues. Ze swingen, spelen met veel goesting en doorspekken hun nummers met tunes die je ongetwijfeld bekend voor zullen komen.

13u00 Concerttent

BOOM’N VAN DE WEIRELD

Wereldmuziek uit de Westhoek! Boom’n Van de Weireld brengen eigentijdse nummers in het Nederlands, West-Vlaams, Frans en alles wat daartussen zit. Ze brengen op een unieke manier zang, accordeon, drums en gitaren samen en mengen dit met vier koperblazers. Franse pornopop waar af en toe wat jazz tussen sijpelt en waar je in de verte klanken vanuit de Balkan in herkent. Vrolijke nummers over het leven waar de Boom’n van de Weireld maar al te graag hun eigen mening over geven.

13u45 Clubtent

BLITZ KINDERANIMATIE

Ouders opgelet, want Blitz kinderanimatie komt de rust van ons (eigenlijk niet al te rustig) festivalterrein verstoren. Pieterjan en Jens toeren al tientallen jaren Vlaanderen rond met interactieve kindershows en muzikale bandoptredens waar meezingen en meedansen prioriteit zijn. Ze spelen in op rages, weten van aanpakken en haalden al meermaals de nationale pers. Stilzitten is bij kinderanimatie BLITZ geen optie, en hun supercoole shows laten niet alleen de kinderen uit de bol gaan, maar toveren ook een grote glimlach tevoorschijn bij alle ouders.

14u00 BarBarak

KOKONUTS

Kokonuts! Laat je muziek ontdekken die je nergens anders hoort. Ze nemen je mee in de diepste krochten van hun platenbakken die overal ter wereld aangevuld werden. Je wordt meegezogen in een mix van Afrikaanse ritmes, Latijns-Amerikaanse grooves, tropische Global beats, Aziatische funk en zwoele reggae. Hedendaagse floorfillers en oldskool classics wisselen elkaar af en vormen een onverwachte aanval op je dansschoenen. Overgiet dit met een humoristisch sausje, tap het af met het beter MC-werk en je krijgt een heerlijk hevig feestje.

14u30 Concerttent

MEAU

Nederlandstalige indie pop, een vleugje synths, warme sounds, dromerige koortjes en eerlijke teksten. Meau Hewitt, of gewoon MEAU schrijft pure songs over dagelijkse onderwerpen waar iedereen zich in herkent. Haar warme stem in combinatie met akoestische instrumenten krijgt het luidste publiek muisstil.

15u30 Clubtent

ROSA BUTSI

Rosa Butsi erfde haar muzikale genen van haar Hongaarse oma, aan wie ze ook haar artiestennaam te danken heeft. Ze brengt prachtige jazzy gitaarcomposities die op de juiste momenten verrassen en telkens op het juiste moment tegen de stroom ingaan. Haar zachte stem laat je meedeinen op de melodieën van haar stuk voor stuk dromerige nummers.

16u00 Concerttent

MARBLE SOUNDS

Al meer dan 10 jaar blijft Pieter Van Dessel zichzelf muzikaal uitdagen, en op zijn vijfde album doet hij dat niet door grenzen te verleggen, maar net door dieper tot in de kern van Marble Sounds door te dringen. Met enkele zelfspelende piano’s, een paar goedgeplaatste strijkers en hier en daar zelfs een Bulgaars koor, tast Marble Sounds de grenzen af van de essentie van hun sound. Zo homogeen als ‘Marble Sounds’ klínkt, zo heterogeen zijn de verhalen die je in de songs trekken.

16u00 BarBarak

DE STROATE

De Stroate is een jeugdcultuurcentrum dat alle expressievormen van de hiphopcultuur samenbrengt. Ze organiseren workshops en evenementen om jonge artiesten die de smaak te pakken kregen een platform te geven. Verwacht je op Labadoux maar aan een echte showcase met de jongeren van De Stroate!

17u15 Clubtent

RUMBARISTAS

Rumbaristas zijn een Belgisch-Spaans-Italiaans vrolijk vijftal dat sinds zijn ontstaan in 2016 uitgroeide tot een bijzonder interessant en kleurrijk gezelschap met roots en invloeden uit zowel de Zuid-als Centraal-Europese muziek. Ze maken er hun doel van om hun aantsekelijke muziek live over te brengen over heel Europa. Ze staan voor een evenwichtige, levendige en kleurrijke mix van latijns-amerikaanse smaak, met een passie voor Balkan melodieën. Een opzwepende mix van culturen en genres met een onmiskenbare passie voor muziek.

17u45 Concerttent

BUURMAN

Buurman zijn Geert Verdickt en zijn Buurmannen Stijn Gevaert en Koen Renders. In 2021 brachten ze een uniek nieuw album uit, waarin de nummers je meenemen in de levens van 10 toch niet zo gewone mensen. Stuk voor stuk parels van verhalen in een prachtig muzikaal omhulsel. Want het mooiste ligt verscholen in de manier waarop je kijkt. Na een zeer geslaagde doortocht in 2022 op het podium van onze Clubtent, mogen ze op vraag van velen het podium in de concerttent inpalmen.

18u00 – 23u00 BarBarak

TWEEDEN ASEM

19u00 Clubtent

L’CHAIM

Laten we samen dansen op L’chaim! De band bestaat uit een vrolijke en diverse mix muzikanten uit Nederland, Syrië, Turkije en Italië. Ze leunen op Oost-Europese tradities en hebben achtergronden in de klezmer, Balkan, zigeuner, pop, jazz, Perzische en Arabische muziek. Samen creëren ze vrolijke, verfrissende en dansbare muziek die overal ter wereld harten verovert. Stil blijven staan lukt je met deze entertainers pur sang sowieso niet!

19u30 Concerttent

LAÏS

Eindelijk is het zover: Laïs is terug! En uiteraard kunnen ze niet ontbreken op ons Labadouxpodium. Na meer dan 8 jaar brengen de twee zangeressen een nieuwe plaat uit, en dat is metteen de start van een nieuw hoofdstuk voor Jorunn en Nathalie, die voortaan als duo verdergaan. Samen herontdekten ze de succesformule van Laïs en komen ze onze harten verwarmen. Samen met hun partners Bjorn Eriksson en Tomas de Smet, de twee bloedbroeders van het voormalige Zita Swoon , stappen ze in een wereld vol Vlaamse magie, uitheemse ritmes en orientaalse klanken. Je kan je verwachten aan een zwoele versmelting van verschillende muzikale werelden.


GRIJP JE KANS OM HET NIEUWE PODIUM BARBARAK OP LABADOUX FESTIVAL TE OPENEN OP 5 MEI 2023!

Labadoux gaat op zoek naar lokaal DJ-talent om in de kijker te zetten.

Uit een online voorronde via Mixcloud worden de vijf beste sets geselecteerd voor een live finale op 10 maart in Café De Fagot.

De winnaar krijgt de eer de BarBarak voor het eerst officiëel te openen!

Benieuwd hoe je kan deelnemen?


ADRES: LABADOUX FESTIVAL

Gentstraat 230, 8770 Ingelmunster


Meer info & Tickets: Lababoux

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.