BIG COUNTRY (UK) + MYLÈNE CHAMBLAIN (DUO), woensdag 15 maart 2023 – Zik Zak, Ittre

Big Country werd oorspronkelijk opgericht in 1981 door gitaarspelende oprichters Stuart Adamson en Bruce Watson, beiden afkomstig uit de geboorteplaats van de band, Dunfermline in Schotland. De band brak wereldwijd door met de release van de klassieke singles van het album ‘Fields Of Fire’ en ‘Chance’ én het kenmerkende nummer ‘In A Big Country’, dat een wereldwijde hit werd, meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht en de langspeler ‘The Crossing’ naar 3 prestigieuze Grammy-nominaties in de VS leidde. Terwijl Big Country zich in de jaren 2020 waagt, blijven ze hun fans entertainen fans zoals enkel Big Country-muziek kan.

De band bestaat anno 2023 uit Bruce Watson (gitaar/zang); Mark Brzezecki (drums, zang); Jamie Watson (gitaar/zang) wordt op het podium aangevuld met zanger/gitarist Simon Hough en bassist Scott Whitley.

Mylène Chamblain in Duo-formule

Door de typische klanken van Country Blues, rock uit de jaren ’70 en American Blues, ontwikkelt Mylène een verankerde stij. Ze onderscheidend zich met een heel eigen, met een zeer Californisch Amerikaans geluid, rijk, genereus, getuigend van een rustige en van een hele persoonlijkheid.


Big Country was originally formed in 1981 by guitar playing founder members Stuart Adamson and Bruce Watson both native of the band’s hometown Dunfermline in Scotland.The band broke massively worldwide with the release of the album’s classic singles ‘Fields Of Fire’, ‘Chance’ and signature song ‘In A Big Country’, which went on to become massive worldwide hits, selling over 2 million copies and driving ‘The Crossing’ to 3 prestigious Grammy nominations in the USA.As Big Country ventures into the 2020s, they continue to entertain fans around the world the way only Big Country music can.

The band – Bruce Watson (guitares/chant); Mark Brzezecki (batterie, chant); Jamie Watson (guitares/chant) sera augmenté sur scène par le chanteur/guitariste Simon Hough et le bassiste Scott Whitley.

Mylène Chamblain en formule Duo

A travers les sonorités typées du Country Blues, celle du Rock des années 70 et du Blues américain, Mylène élabore un style ancré, typé et bien à elle, par un son US très Californien, riche, généreux, témoignant d’une force tranquille et d’une personnalité entière.


Tickets & Info: ZIK ZAK

Adres: Rue de Tubize 28, 1460 Ittre

Telefoon: 0475 61 19 30

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.