PATERSDREEF INDOOR, zaterdag 04 februari 2023 – Tielt


Martin Turner’s Wishbone Ash (MTWA) is een Britse muziekgroep. Er is al jaren onenigheid wie nou de rechten heeft van de naam Wishbone Ash. Andy Powell lijkt daarbij somsaan het langste eind te trekken, maar men zal er waarschijnlijk nooit uitkomen. Dit had tot gevolg dat er midden jaren 00 twee versies ontstonden van Wishbone Ash, die van Andy Powell en die van Martin Turner. Beide waren medeoprichters van de oorspronkelijke band. In 2015 verscheen dan eindelijk waar volgers van de band lang op gewacht hadden: een nieuw studio album van Martin Turner. Onder de titel Written in the stars bracht de band een album met nieuw werk uit.

De bezetting was inmiddels gewijzigd. Naast Danny Wilson op gitaar had Misha Nikolic Ray Hatfield vervangen. Drummer Dave Flagstaff was overgestapt naar Eagles coverband Talon en was vervangen door Tim Brown. In 2018 bracht de band in deze samenstelling een liveboxset van twee cd’s en een dvd uit onder de naam The Beauty of Chaos. Hierop staat de complete inhoud van Written in the stars aangevuld met oud materiaal van Wishbone Ash. In 2020 was de band net begonnen met een nieuwe tour door de UK toen door corona een streep door alle plannen gezet werd. Nu dus op Patersdreef Indoor 2023!


Elliott James Murphy is afkomstig uit Long Island, New York City. De in 1949 geboren Elliott groeide op in de buurt van Garden City en bespeelt de gitaar sinds zijn twaalfde. Met zijn eerste band ‘The Rapscallions’ won hij in 1966 de New York Battle Of The Bands. Long time friend, Bruce ‘The Boss’ Springsteen noemt Murphy zelfs zijn ‘bloodbrother’en telkens Springsteen toert in Frankrijk, nodigt hij Elliott steevast uit om een song mee te jammen, zo speelde beiden samen -met tiener Gaspard Murphy in een glansrol- voor 50.000 uitbundige fans in het Parc de Princes op 27 juni 2008, de Springsteen klassieker ‘Born To Run’. Wegens het vele toeren (meer dan 100 shows per jaar) en het grote succes in Europa, woont het gezin Murphy sinds 1989 in Parijs.

Nu komt Elliott Murphy, singer-songwriter, rockzanger, troubadour en onvermoeibaar tourbeest samen met zijn vaste Franse gitaarwizard Olivier Durand en The Normandy All Stars naar Tielt.


Manfred Mann’s Earth Band is een Britse rockband, geformeerd door de Zuid-Afrikaanse toetsenist Manfred Mann en Mick Rogers. Keyboarder Manfred Mann startte tijdens de jaren 60 met zijn gelijknamige band en had hits als Do Wah Diddy Diddy en The Mighty Quinn van Bob Dylan. Daarna ging hij over naar de op jazz-fusion ingestelde Manfred Mann Chapter Three, voordat hij in 1971 de Earth Band formeerde. De oorspronkelijke bezetting bestond uit Mick Rogers, Manfred Mann, Colin Pattenden en Chris Slade. Tijdens zijn allereerste fase werd de band gewoon Manfred Mann genoemd en was dus eigenlijk een vervolg van de band uit de jaren 60. Het kwartet bracht hun eerste single Please Mrs. Henry uit in 1971. Hun tweede single Living Without You van Randy Newman werd in Europa ook uitgebracht als Manfred Mann, maar in de Verenigde Staten als Manfred Mann’s Earth Band, waar het nummer een bescheiden charthit werd. Op twee niet-geplaatste single-publicaties in het Verenigd Koninkrijk in 1972/1973, werd de band gewoon genoemd als Earth Band, maar verder vanaf 1972 werd de naam Manfred Mann’s Earth Band gebruikt op alle publicaties. Het ledental van de band was stabiel tussen 1971 en 1976, in welke periode ze hun eerste zes albums uitbrachten.

Manfred Mann’s Earth Band werd weer in ere hersteld begin jaren 90 en gingen verder met opnemen. Er werden ook nummers gecoverd door diverse artiesten, waaronder Paul Weller, Robert Cray, Del Amitri en The Lovin’ Spoonful. Mann had ook diverse solo-projecten uitgebracht, zoals Plains Music, dat gebaseerd was op inlandse Amerikaans muziek. In 2006 werkten ze samen met de Duitse rapper Thomas D en maakten ze nummers met de muziek van de Super Furry Animals. De band had een wisselvallige bezetting met Mann als vaste constante. De huidige bezetting bestaat uit Manfred Mann en Mick Rogers.


Marino Noppe and Maxwell Street. Marino deelde de afgelopen jaren het podium met tientallen geestesgenoten. Hij begeleidde onder meer met Louisiana Red, Joe Louis Walker, Johnny Moeller, Magic Slim en Johnny Copeland op hun Belgische tournees. Nu staat hij met Maxwell Street op het podium.


Royalty Busters

Vier rasechte performers, gepokt en gemazeld in de Tieltse muziek scène en zijn randgemeenten, serveren u middels deze en andere klassiekers een hoogmis van de rock, bruisend als een zombie in een wijwatervat!

Een ontdekking op Patersdreef Indoor…


Belgian Quo Band: ‘A Tribute To Status Quo’. Een onvergetelijk live-optreden met de klassiekers van Status Quo, daar staat de Belgian Quo Band voor ! “Down Down”, “Roll over lay down”, “Caroline”, “Rockin’ all over the world” en “Whatever you want” zijn naast talloze andere bekende rocksongs van deze legendarische Britse band in het geheugen gegrift van menig rock- en muziekliefhebber en staan garant voor een concert van de bovenste plank.


Info: Patersdreef

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.