RIP : David ‘Frankie’ Toler

Zondag ontving de redactie het droevig bericht dat David ‘Frankie’ Toler, voormalig Allman Brothers Band drummer, overleed na een slepende ziekte op 59 jaar. Frankie overleed op 04 juni 2011 in het Tidewill hospitaal in Bradenton, Florida. Frankie laat zijn echtgenote Marscha, dochter Aja Kayle en zoon Dan Toler na. Twee jaar geleden werd een levertransplantatie uitgevoerd, wat verder toeren onmogelijk maakte.

Deze drummer kwam in de spotlights in de jaren’70, toen hij verscheen in de line-up op het album ‘Atlanta Burning Down’ van Dicky Betts & Great Southern. Later zou Frankie, The Allman Brothers Band vervoegen op ondermeer ‘Brothers Of The Road’. Frankie speelde ook bij Gregg Allman, The Marschall Tucker Band (‘Walk Outside The Line’) en richtte samen met zijn  broer Dan Toler (leadgitarist bij The Allman Brothers), The Toler Brothers Band op. “Frankie was absoluut de beste drummer waar ik ooit mee samen werkte” (Dan Toler)