Boo Boo Davis De Blauwe Wolk 12 november 2011

Wij hebben Boo Boo Davis al menige keren aan het werk gezien en hij durfde af en toe wel eens wisselvallig zijn, maar niet op zaterdagavond in de Blauwe Wolk in Zottegem. Dit was met voorsprong het beste concert dat we van Boo Boo Davis ooit mochten meemaken.
Samen met gitarist Jan Mittendorp en drummer John Gerritse serveerde Boo Boo Davis ons enkele lappen rauwe blues waarvan de wortels nog overduidelijk in de Mississippi Delta liggen. Boo Boo Davis mag dan al in East St. Louis wonen, hij is en blijft een zoon van Drew, Mississippi. Bij momenten klonk het zelfs vrij hard en op die manier illustreerde Boo Boo Davis het behoorlijk harde leven in de Delta.
Hij ging er van bij de start keihard tegenaan met songs als ‘Undercover Blues’, ‘You Better Watch Yourself’, ‘Let Me Love You, Baby’ en het ronduit schitterende ‘Ten Thousand Dollar’. ‘Get On Down’ werd door de wahwah pedaal van Jan Mittendorp ook al in een ranzig jasje gestoken. Jan Mittendorp en John Gerritse musiceerden zeer functioneel in dienst van het soort blues dat Boo Boo Davis aan de toehoorders brengt.  Tussenin werden naast het podium een paar al te ijverige fotografen tot meer discretie aangemaand.
De pauze was opvallend kort en er werd terug aan de slag gegaan met kleppers als ‘Somebody Else’s Bed’. Tussen elk nummer door dankte Boo Boo Davis behalve het publiek ook nog een zekere Dave. In het gospelachtige ‘Thank You, Dave’ kwamen we te weten dat dit een kameraadschappelijke aanspreektitel vanwege Boo Boo voor ‘The Lord Jesus’ is.
Om te besluiten had Boo Boo Davis nog twee ijzersterke songs voor ons achter de hand gehouden, namelijk ‘Train My Baby Is On’, dat trouwens ook voort dendert als een trein en ‘Aint Gotta Dime’, de titelsong van zijn vorige cd.
Vanuit het publiek steeg dan ook het voor de hand liggende ‘We Want More’ op. Als bisnummer kregen we nog een lang uitgesponnen ‘Dust My Broom’ van Elmore James. Dit was het enige nummer van de ganse avond dat niet van de hand van Boo Boo Davis zelf was.
Dit was opnieuw een concert in de Blauwe Wolk, waarvan ik nu nog aan het nagenieten ben.
Ivan

2 comments

Reacties zijn gesloten.