Nieuwe succesvolle ingrepen lokken ruim 12.000 bezoekers naar Gents Zuidpark voor Jazz in ’t Park !

Met de nieuwe keuze voor vier opeenvolgende festivaldagen (6-9 september) en voor één specifiek en herkenbaar thema per festivaldag is Jazz in ’t Park 2012 opnieuw uitgegroeid tot een groot artistiek en publiek succes. Ruim 12.000 bezoekers vonden de weg naar het Gentse Zuidpark dat -voor het eerst sinds lang- verwend werd door zomerse temperaturen die een gezellige drukte genereerden.

Met 13 gratis concerten leverde dit gratis openluchtfestival van de stad Gent opnieuw een gevarieerde staalkaart van de hedendaagse Belgische jazzscène, met zowel gevestigde waarden als jonge talenten. Muzikale hoogtepunten waren alvast Rackham, De Beren Gieren, Rêve D’Eléphant Orchestra en het Dré Pallemaerts Quintet. Als special guest voor de Belgium Jazz Big Band zong de Gentse jazzcoryfee Lady Linn op zaterdagavond een thuismatch en zorgde dan ook voor een indrukwekkende publiekstoeloop. Na elk laatste avondconcert bleef iedereen in de juiste sfeer, met op groot scherm geprojecteerde jazzdocumentaires en unieke concertopnames.

Na een vlekkeloze organisatie kijkt de Dienst Evenementen en Feesten van de Stad Gent nu al uit naar de 20e jaargang in 2013 die alvast een speciale jubileumeditie beloofd te worden.