Pieter Fannes exposeert zijn jazztekeningen in Marni en Flagey

Onder de noemer ‘Echoes on paper’ stelt Pieter Fannes zijn jazztekeningen tentoon tijdens het Winter Jazzfestival in Brussel (nog tot 26 januari) en dit op de twee festivallocaties, Theater Marni en het Flageygebouw.

In Theater Marni zullen het gros van zijn tekeningen te zien zijn, waaronder een 20-tal van concerten op Gent Jazz en Jazz Middelheim. In Flagey zijn het voornamelijk de tekeningen van het Winter Jazzfestival zelf, met daarnaast een zestal geopende schetsboeken, waaronder vnl. tekeningen van Gent Jazz en Jazz Middelheim.Zoals gebruikelijk zal Pieter tijdens de concerten tekeningen maken waarvan de beste meteen worden ingekaderd na het optreden en tentoongesteld. Na elk concert ziet de expo er dus een beetje anders uit.

Illustrator Pieter Fannes (°1982, Leuven) studeerde moderne geschiedenis aan de KU Leuven, woont en werkt in Brussel. Sinds enkele jaren volgt hij de jazzfestivals in België met schetsboek en penseel in de aanslag, en levert hij regelmatig bijdragen voor tijdschriften als Jazzmozaïek en Zone 5300. Zo houdt hij voor cobra.be elk jaar een tekenblog bij over Jazz Middelheim. Gezeten op een stoeltje voor het podium, omringd door zijn tekenmateriaal, probeert hij de muziek op papier te vatten. Hij is gefascineerd door muzikanten, hun expressie, hun bewegingen, hun concentratie. Al tekenend wacht hij op het moment dat melodie en ritme de overhand lijken te nemen, en het niet langer de tekenaar is die bepaalt wat op het blad verschijnt, maar de muziek.

De expo ‘Echoes on paper’ van Pieter Fannes loopt nog door tot 28 januari in Théâtre Marni (vlak aan het Flageyplein), Vergniesstraat 25, 1050 Elsene, en in het Flageygebouw, elke concertavond vanaf 19u. Info: http://flagey.be/nl/programma/genre/muziek/winterjazz.