RIP : Magic Slim & Kevin Ayers

Slim

De Chicago blueslegende, Morris ‘Magic Slim’ Holt overleed woensdag 20 februari 2013 in een ziekenhuis in Philadelphia.Morris werd 75-jaar en was eind januari op tournee met zijn band The Teardrops toen hij ziek werd. Met ademhalingsproblemen werd hij in allerlij naar het hospitaal in Phoenixville, PA gevoerd. Later werd Magic Slim overgebracht naar het ziekenhuis in Philadelpia, waar hij overleed.

.

220px-KevinAyers1974

De Britse muzikant Kevin Ayers is op 69-jarige leeftijd in zijn huis in Frankrijk overleden. Midden de jaren ’60 musiceerde hij met Robert Wyatt, met wie hij de psychedelische rockband Soft Machine zou oprichten. Het bekendste nummer van Ayers is wellicht ‘Carribbean Moon’. Tijdens zijn carrière werkte hij samen met ondermeer John Cale, Nico, Mike Oldfield en Brian Eno.