* Gent Jazz Club presenteert programma voorjaar 2015

!cid_image001_png@01D013B9

Gent Jazz Club presenteert programma voorjaar 2015

 Gent Jazz Festival kondigde reeds Tony Bennett & Lady Gaga, Bill Charlap Trio en Stéphane Belmondo Trio als eerste namen aan voor zijn zomereditie 2015 op de Bijlokesite. In het voorjaar staan echter eerst nog vier concerten op het programma van de ‘Gent Jazz Club’ in het Belfort Restaurant onder het Emile Braunplein.

Deze clubwerking zorgt het hele jaar door voor aansluiting met de jazzliefhebbers die naar het zomerfestival komen en omgekeerd. Voorjaar 2015 kunnen jazzliefhebbers in de Gent Jazz Club terecht voor Guillaume Perret & The Electric Epic, Thomas Enhco Trio, Tom Rainey Obbligato en het Andy Sheppard Quartet.   Zie foto’s in bijlage.

Op 26 januari verkennen Guillaume Perret en zijn elektrisch kwartet The Electric Epic nieuwe geluiden in Gent Jazz Club. Met een vernieuwende mix van hedendaagse jazz, funky grooves en zelfs metal-invloeden creëert de Parisien een bijzonder muzikaal universum. “An emotional powerhouse!”, aldus niemand minder dan John Zorn.

 Muziek zit ook Thomas Enhco (16 februari) in de genen. Viool begon hij te spelen toen hij drie was, piano op zijn zesde en een debuutalbum bracht hij uit op nauwelijks 18-jarige leeftijd. Wie vorige zomer Enhco’s passages op Jazz Middelheim gemist heeft, kon zichzelf wel voor het hoofd slaan. Dit aanstormend talent uit Frankrijk was er dé absolute ontdekking. Hoog tijd om hem terug te halen naar België. “Verbluffend” (Marc Van den Hoof, Cobra). “Een hartenbreker onder de jonge pianisten” (Guy Peters, Enola.be). “Wat een geweldig talent, die Enhco” (Dick Hovenga, Jazzism).

Vorig jaar was percussionist Tom Rainey nog te gast in Gent Jazz Club aan de zijde van pianiste Kris Davis. Deze keer worden de rollen omgedraaid. Op 16 maart brengt Rainey impro jazz van de betere soort met zijn eigen band Obbligato, een topbezetting uit The Big Apple. Rainey combineert avant-garde met een toegankelijke sound. “When Tom Rainey plays the smell of invention is in the air”. (LA Times)

 Last but not least, komt de invloedrijke Britse saxofonist Andy Sheppard (27 april) langs in Gent Jazz Club. Sinds de jaren tachtig ging Sheppard reeds aan de slag met klinkende namen als Carla Bley, Gil Evans en Steve Swallow en won hij meerdere British Jazz Awards. De lyrische sound van Sheppard en het ECM-label lijken wel voor elkaar gemaakt. In het voorjaar van 2015 brengt hij er met zijn huidige kwartet een derde album uit.

!cid_image002_jpg@01D013B9

Programma voorjaar 2015

26 januari:         Guillaume Perret & The Electric Epic
Guillaume Perret (saxofoon, effecten, composities), Jim Grandcamp (gitaar & effecten), Philippe Bussonnet (basgitaar), Yoann Serra (drums & samples)

16 februari:       Thomas Enhco Trio
Thomas Enhco (piano), Jérémy Bruyère (contrabas), Nicolas Charlier (drums)

16 maart:          Tom Rainey Obbligato
Ralph Alessi (trompet), Ingrid Laubrock (saxofoons), Kris Davis (piano), Drew Gress (contrabas), Tom Rainey (drums)

27 april:            Andy Sheppard Quartet
Andy Sheppard (saxofoons), Eivind Aarset (gitaar & effecten), Michel Benita (contrabas), Sebastian Rochford (drums)

 

Info Gent Jazz Club

Belfort Restaurant, Emile Braunplein, Gent. Info: www.gentjazz.com of facebook.com/gentjazzclub

Tickets Gent Jazz Club

  • Ticket: VVK 8,00 euro – Kassa 12,00 euro
  • Abonnement (geldig voor vier concerten): 25,00 euro
  • Studenten: 5,00 euro – enkel aan de kassa op de avond zelf in functie van vrije plaatsen

Tickets zijn vanaf dinsdag 9 december 2014 verkrijgbaar via www.gentjazz.com, via facebook (www.facebook.com/GentJazzClub ) en via Fnac: in alle Fnac-winkels, telefonisch (0900/00 600) en telefonisch vanuit het buitenland (+32 700 9170 of +32 700 9171). De voorverkoopkanalen rekenen een reserveringskost van 2,5 Euro per ticket of pas.