* Line-up Rock Zottegem…!

logodate

ROCK ZOTTEGEM maakt onlangs haar eerste namen bekend! En die namen liegen er niet om: ROCK ZOTTEGEM wordt groter dan ooit. Op vrijdag 10 juli zakt de Amerikaanse rockband, TOTO, voor het eerst in twee jaar af naar België voor een exclusief optreden in Zottegem. Op zaterdag 11 juli worden de festivalgangers verwend met een optreden van de legendarische band Placebo. Brian Molko en de zijnen krijgen het muzikaal gezelschap van OMD, Yellow Claw en The Mirror Trap. De ticketverkoop gaat vandaag van start. Meer info op www.rock-zottegem.be.

 Vrijdag 10 juli:  Ed Kowalczyck, Novastar, Saxon, Jett Rebel, Fiddler’s Green en Toto op Vrijdag!

toto-521295fc48fe6 Met ruim 35 miljoen verkochte albums is de Amerikaanse rockband uit L.A., TOTO, alweer ruim 35 jaar niet meer weg te denken van de muzikale wereldkaart. Vanaf de oprichting eind jaren zeventig scoorde de band hit na hit. Neem de klassiekers ‘Africa’ en ‘Rosanna’, wie kent ze niet? Tel daar zes Grammy Awards en succesnummers ‘I’ll Be Over You’, ‘Stop Loving You’ en ‘Pamela’ bij op en hun opname in de Hall of Fame is volkomen terecht.

Op vrijdag 10 juli krijgt TOTO het muzikale gezelschap van Ed Kowalczyk. De Amerikaanse ex-frontman van de alternatieve rockband ‘Live’ verkocht in totaal meer dan twintig miljoen albums en heeft een ijzersterke livereputatie.

 

Iedereen herinnert zich Live als de band die in het jaar 2000 twee dagen na elkaar Rock Werchter afsloot (éénmaal als voorziene headliner, de 2de dag ter vervanging van Pearl Jam na hun afzegging als gevolg van het ongeval in Roskilde). Op ROCK ZOTTEGEM maakt hij zijn enige stop dit jaar op Belgische bodem. Dat wordt genieten!

Joost Zweegers en zijn band Novastar zorgen voor de gevoelige noot op de 22ste editie van ROCK ZOTTEGEM. images

De liefhebbers van het hardere werk kunnen hun hart dan weer ophalen bij het optreden van het snoeiharde Britse Saxon (eveneens een exclusieve festivalshow in België). Na het memorabele optreden van Motörhead op Rock Zottegem in 2008 is het nu de beurt aan een andere hardrocklegende. The Eagle has landed… op vrijdag 10 juli dus.

Eén ding is zeker: ROCK ZOTTEGEM 2015 begint met een big bang! Op vrijdag opent de Duitse folkband Fiddler’s Green het festival. Deze band die het beste van Flogging Molly combineert met The Pogues, doet niet alleen Rock Zottegem aan maar zal eerder ook al de show stelen op het Nederlandse Pinkpop-festival.

Na het folky onderonsje is het tijd voor de catchy popsongs  van de Nederlandse revelatie van dit festivalseizoen Jett Rebel, die vorige maand een volle Heineken Music Hall in Nederland (7.000 muziekliefhebbers) wist te animeren.  De veroveringstocht in België volgt.

Kurt De Loor, organisator van ROCK ZOTTEGEM, is dan ook maar wat fier dat de legendarische rockband na twee jaar afwezigheid (toen in Vorst Nationaal) opnieuw te zien zal zijn in ons land en dat exclusief op het podium van ROCK ZOTTEGEM. “Met TOTO halen we een levende legende in huis. De muziek van de groep is onvergankelijk en ze staan bekend om hun ijzersterke liveoptredens. Bovendien brengt de groep in het voorjaar een langverwachte nieuwe plaat uit, TOTO’s eerste studioalbum in tien jaar. Dit optreden wordt ongetwijfeld een echte voltreffer.”

 Zaterdag 11 juli:  The Scabs, Arsenal, ZwartWerk, Placebo, OMD, Yellow Claw en The Mirror Trap op Zaterdag !

placebo-4efe384812669 Op zaterdag 11 juli houdt Placebo halt in Zottegem voor haar enige concert op Belgische bodem dit jaar. De Loor: “Placebo is één van mijn persoonlijke favorieten en de band stond al jaren op ons verlanglijstje. We zijn fier dat we ons publiek een band van het formaat van Placebo kunnen brengen. Het wordt ongetwijfeld anderhalf uur genieten van een muzikale cocktail met een greep uit de beste songs van Placebo’s uitgebreide collectie hits. De optredens van Placebo staan bovendien bekend als één van de sterkste liveperformances die de muziekwereld rijk is en de unieke donkere stem van zanger Brian Molko maakt het geheel af. We kijken er nu al naar uit.”

maxresdefault

 

Placebo krijgt op zaterdag het muzikale gezelschap van ondermeer Orchestral Manoeuvres in the Dark, kortweg OMD,

De synthpopgroep uit Liverpool die wereldfaam bereikte oa. met de hits ‘Enola Gay’, ‘Joan of Arc’ en ‘Electricity’.

Ook het zeer dansbare Amsterdamse, Yellow Claw, en de opwindende nieuw Schotse sensatie, The Mirror Trap zakken deze zomer af naar Zottegem.

DSC_1978 Naast Placebo, OMD, Yellow Claw en The Mirror Trap verwelkomt ROCK ZOTTEGEM voor het eerst The Scabs op de Zottegemse Crazy Main. Het Zottegemse festivalpubliek was al langer vragende partij en nu is het dus eindelijk zover! The Scabs zijn helemaal klaar om op het Zottegemse podium hun staalharde livereputatie waar te maken, vergezeld van hun nieuwe CD “Ways of a wild heart”.

Ook Arsenal houdt op zaterdag 11 juli halt in Zottegem voor een swingende tussenstop tijdens hun  nu al legendarische vijftiende verjaardagstournee.  Misschien wel de populairste Belgische band van de laatste jaren !

 

Op zaterdag trapt de vijfkoppige Mechelse hiphopsensatie ZwartWerk het festival af. De energieke band schopte het eerder dit jaar nog tot in de finale van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel en nu dus tot op het hoofdpodium van ROCK ZOTTEGEM

logodate

De voorverkoop loopt als een trein!

De voorverkoop voor de 22ste editie van ROCK ZOTTEGEM loopt als een trein. Tickets zijn verkrijgbaar op www.rock-zottegem.be of via één van de deelnemende Zottegemse café’s.

Dagtickets voor vrijdag kosten 45 euro (inclusief reservatiekosten), dagtickets voor zaterdag kosten 50 euro (inclusief reservatiekosten) en voor een combiticket tel je 85 euro (inclusief reservatiekosten) neer. Ook drankbonnetjes en campingtickets kunnen online aangekocht worden, zo vermijd je wachtrijen en kan je zonder oponthoud tekeer gaan op de aanstekelijke tonen van Placebo!

ROCK ZOTTEGEM 2015 wordt een echt feestje! Ook de DJ Village op ROCK ZOTTEGEM wordt groter, indrukwekkender en opzwepender als nooit tevoren. Binnenkort maakt de organisatie de line-up bekend!

Voor de volledige line-up en meer info, kan je terecht op www.rock-zottegem.be

Wie graag een plaatsje op de camping reserveert kan er dit jaar maar beter als de kippen bij zijn want vroege vogels krijgen korting! Een campingticket kost 7 euro (early bird tarief). Ook drankbonnetjes kan je online aankopen, voor 10 drankbonnetjes tel je 22,5 euro neer.

Meer info op www.rock-zottegem.be