* Concert review Robben Ford, Het Depot, Leuven, dinsdag 5 mei 2015

Tekst: Ivan Van Belleghem – Pictures©Philip Verhaege


Er was een meer dan behoorlijke publieke opkomst voor het concert van de Californische gitaarvirtuoos Robben Ford in de stemmige zaal ‘Het Depot in Leuven.

Men had echter ook gezorgd voor een prima voorprogramma….


Robben Ford  05-05-15  Het Depot Leuven 025 Klokslag 20u20 beklom het trio Pete (zang, gitaar), Luc De Graaff (bas) en Ian McCole (gitaar) het podium en ze brachten een verrassend goede set. Het trio staat vooral vocaal erg sterk en Ian McCole is een meer dan begenadigde gitarist.
Er werd vooral eigen werk aangeboord met ondermeer ‘You Move To Fast’, ‘Answering Machine’ en ‘Rosalie’. Op ‘Would You Come Down’ gaf Ian McCole prachtig gitaarwerk ten beste en liet Pete horen dat hij uitstekend bij stem was. De samenzang klopte als een bus.
Er stond slechts één cover op de setlist, namelijk ‘Oh, My Sweet Caroline’ van Ryan Adams. Ze deden hem echter alle eer aan.

.


Robben Ford  05-05-15  Het Depot Leuven 074 Na een korte pauze opende Robben Ford met het elegant rockende ‘Rainbow Cover’, uit zijn jongste album ‘Into The Sun’, op de voet gevolgd door ‘Midnight Comes Too Soon’ uit de vorige cd ‘A Day In Nashville’.
Er mochten een beperkt aantal foto’s worden genomen, maar wie er zich toch aan waagde om voor het podium enkele shot te schieten werd kordaat op de vingers getikt door Ford.
Robben Ford putte voor de grote meerderheid uit zijn nieuwste cd ‘Into The Sun’ met sterke nummers zoals de cd opener ‘Rose Of Sharon’ en ‘Same Train’.
Van zijn ouder werk onthouden we vooral kleppers zoals ‘Cut You Lose’ uit het album
‘A Day In Nashville’, en waarbij een glansrol was weggelegd voor organist Johnny Henderson, ‘Fair Child’ en ‘Fool’s Paradise’ ( beiden uit ‘Bringing It Back Home’).
Hoogtepunten waren er dus bij de vleet. We vergaapten ons ook smakkelijk aan de twee instrumentale nummers ‘Cannonball Shuffle’ (opgedragen aan de ‘Texas Cannonball’ Freddie King) en het prachtige ‘Indianola’ die een ode bleek een B.B. King.


Robben Ford bewees herhaaldelijk waarom Bonnie Raitt (op ‘Luck Of The Draw’), George Harrison (op ‘Dark Horse’) en Barbara Streisand (op ‘Superman’) niet zo maar beroep deden op zijn diensten. Op ‘High Heels And Throwing Things’ hadden bassist Brian Allen en drummer Wes Little gelegenheid te over om zich in de kijker te spelen.

De tijd was voorbij gevlogen en wij moesten onmiddellijk na dit optreden al lopend naar het station vluchten voor de laatste trein, maar dan toch in de wetenschap dat we een historisch concert hadden bijgewoond.

Tekst: Ivan Van Belleghem – Pictures©Philip Verhaege

Robben Ford  05-05-15  Het Depot Leuven 088

Robben Ford  05-05-15  Het Depot Leuven 001