* John Mayall, live in Het Depot, Leuven 02/10/2015

Levende legende John Mayall komt naar Het Depot en dat zal u geweten hebben. In de jaren zestig zette hij het bluesgenre op poten. Hij wordt niet alleen geroemd voor zijn uitzinnig talent op piano, orgel, gitaar en bluesharp maar ook voor zijn componeer- en arrangeerwerk. Zijn voorliefde voor blues en jazz kreeg hij met de paplepel mee dankzij de rijke jazz- en bluesplatencollectie van zijn vader.

jmliveshot

Met zijn invloedrijke en zelf opgerichte band John Mayall’s Bluesbreakers schreef hij letterlijk geschiedenis. In de loop der jaren trok hij heel wat mooi muzikantenvolk zoals Eric Clapton, Jack Bruce, Peter Green, John McVie, Mick Fleetwood of Mick Taylor aan. Sinds begin jaren zeventig bloesemde zijn populariteit alleen maar, ondanks wisselende opstellingen van zijn band The Bluesbreakers.

In 2008 blies The Bluesbreakers na meer dan twintig zijn laatste adem uit. Begin 2009 kwam Mayall opnieuw boven water en zette hij zijn eerste stappen richting eindbestemming Nieuwe Plaat, Nieuwe Band. In het goede gezelschap van bassist Greg Rzab, drummer Jay Dravenport, gitarist en toetsenist Tom Canning (die al snel de band weer verliet) nam hij op amper drie dagen tijd het album ‘Tough’ op. Aan die nieuwe horizonten verschenen algauw verschillende wereldtournées voor het viertal.

Live escaleert de dynamiek soms tot een gevaarlijk hoog niveau. Ideaal dus voor wanneer Mayalls wegen Het Depot kruisen op 2 oktober. Agenda’s in de aanslag!

Locatie: Zaal Het Depot, Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Doors: 20:00

Praktische info:

Prijs: €25 – €28
Voordeelprijs: CUltuurkaart KU Leuven: €22 – €25
Voorverkooppunten: