* 2015 In Soundz, Pop- en Rockjaarboek bij Jean-Paul Heck

2015 In Soundz, het Pop – en Rockjaarboek door Jean-Paul Heck

2015-in-soundz-jean-paul-heck-boek-cover-9789024570393 Dat 2015 een mooi pop en concertjaar was staat nu al buiten kijf. Als we ook nog eens het boek ‘2015 In Soundz’ onder de kerstboom vinden gaan de winterblues ons niet snel te pakken hebben. Auteur, popjournalist en samensteller Jean-Paul Heck is hoofdredacteur van Soundz en winnaar van de Jip Golsteijn Journalistiekprijs.
Hij schrijft ondermeer voor het Algemeen Dagblad en Jazzism. Eerder was hij ook actief voor muziekmagazines en dagbladen zoals Aloha, OOR, Nieuwe Revue, De Telegraaf en de GPD-bladen. Nu heeft Jean-Paul Heck met het boek ‘2015 Soundz’ het pop- en rockjaarboek dat alle belangrijke ontwikkelingen, vernieuwingen en successen in de populairste muziekgenres van het jaar 2015 in interviewvorm weergeven. Het boek biedt niet alleen een uniek rock- en popoverzicht, maar wijst ook de weg naar de beste, de nieuwste en spraakmakendste artiesten en albums van het jaar. De ruim 270 blz. schetsen een prachtig overzicht op al deze voornoemde zaken. Jean-Paul is iemand die de artiesten kent, en de artiesten kennen hem. En dat is het logisch gevolg van zijn uitgebreide netwerk, en dat is heden ten dage maar weinig rockjournalisten gegeven. Van Paul Rodgers en Kim Wilde, waar hij al passant even op de thee gaat, over de Kings Of Leon, niets is wereldvreemd voor Heck. Alle interviews zijn ingeleid door een zeer korte maar beknopte biografie en hoe de heer Heck tot bij al deze artiesten is geraakt. Interviewgewijs lezen wij hier haast het boek in een ruk uit. Het boeit van bij het eerste vraaggesprek met Keith Richards tot het laatste interview van The White Stripes coryfee Jack White.
Verder vinden we vraaggesprekken met AC/DC, Mick Fleetwood, Douwe Bob, Don Henley, B.B. King (interview uit 2014), Johan Derken, Mark Knopfler, Paul McCartney, Ed Sheeran, Bryan Adams, Humberto Tan, Van Halen, Eric Clapton, Matthew Bellamy, Jimmy Page, Neil Diamond, Robert Plant, Kim Wilde, Ringo Starr, Dave Groll, Ozzy Osborne, Joe Bonamassa, Iran Maiden, Mumford& Sons, Franz Ferdinand & Sparks (FFS), Ennio Morricone, James Taylor, Toto, The Prodige en dus ook met Jack White. Tot slot is er ook een album Top Tien van het afgelopen jaar 2015 van de verschillende medewerkers van het muziekblad Soundz.
Het boek is ook beschikbaar als e-book ! Een aanrader voor de Feestdagen..

Uitgeverij Luitingh – Sijthoff B.V, Amsterdam
ISBN 978 90 245 7039 3
NUR 320

http://www.boekenwereld.com
http://www.lsamsterdam.nl

Review: Philip Verhaege