Concert Review King King, Spirit Of 66, Verviers

Tekst en fotografie : Frank Jacobs

_FJA9241-wmWe zijn al fan van het eerste uur van het werk van Alan Nimmo (ook met de Nimmo Brothers), en we hebben begrijpelijkerwijs al menig optreden van de band meegemaakt.
Maandag is onze ‘vrije dag’, en we besloten om naar Verviers te trekken (toch een goei 200 km) om in deze uiterst fijne muziektempel het concert mee te maken van King King.
Eerst en vooral toch even benadrukken dat The Spirit Of 66 de bekendste kleinere concertclub van ’t land is (of toch zou moeten zijn). Niet direct bij de deur voor nederlandstalig België, maar alvast méér dan het bezoeken waard. De inrichting gedijt in een losse gezellige 70’s sfeer, met een knus podium en een heel goede geluidsinstallatie. Plaats voor een dikke 200 man schat ik, en dus perfect om in intieme sfeer concerten mee te pikken. En dat zijn er nogal wat. Ben je ietwat rockgericht, dan zal het grootste deel van je persoonlijke TOP 100 uit de rockgeschiedenis daar al gespeeld hebben de laatste 20 jaar. Werkelijk ongelooflijk om te zien wie daar het podium reeds mocht sieren. Chapeau voor Francis Geron en zijn equipe om dit dag na dag op poten te zetten !
Zoals gezegd is King King voor ons geen grote verrassing meer, we kennen de groep al lang. Maar altijd blijft Allen Nimmo de immer goedlachse kerel die elke keer opnieuw met de grootste sympathie het publiek begroet. Warmte straalt vanaf het podium.
De band heeft een vaste bezetting met gitaar/zang, bas, keys en drums. Erg goede muzikanten die heel beheerst spelen en veel ruimte in de muziek laten. En da’s een lust voor het oor. Er spreekt ook vriendschap op het podium, met veel interactie tussen de muzikanten. Dit is een hechte band, wat zich ook dankbaar vertaalt in de muziek.
Zoals te verwachten was werd de nieuwe cd van King King dik in de verf gezet. Zowat alle nummers passeerden de revue. Een uitgesponnen versie van Stranger To Love blijft nazinderen. ‘Reaching For The Light’ is niet echt een vernieuwing op het pad van hun biografie, maar de songs zijn heel mooi geschreven, gaan merendeels over liefde, en ademen steeds een zekere melancholie uit. En altijd is er het boeiende gitaarwerk van de meestergitarist in dit genre. Feelgood in het kwadraat en altijd honger naar meer. We horen een bloemlezing uit al het werk van de band. Het lijkt allemaal niet op te vallen en heel gemakkelijk te gaan, maar toch ook vernoemen dat de begeleidingsband heel, heel fijn werk levert. King King is echt een band die je live aan het werk moet zien. Een lange set die op geen enkel moment verveelde, met een bis, en terug op het podium nóg een bis. Dankbaar publiek, ondergedompeld in de schoonheid van dit concert.
Een prachtige avond dus, waar we met een warm gevoel aan terugdenken. Vanavond zat alles juist, te danken aan een prachtige band in een prachtige locatie. Nogmaals merci, King King en The Spirit Of 66. We love you.

Tekst en fotografie : Frank Jacobs

fja9001-wm-l

fotoalbum volgt weldra