Rhiannon Giddens, Woensdag 20/01/2016 Handelsbeurs Gent, Belgium

OP EN TOP AMERIKAANS

Geef zangeres Rhiannon Giddens een banjo en het hek is van de dam. Deze Amerikaanse schone sprokkelt uit gospel, blues, jazz en soul en versmelt ze tot eerlijke herwerkingen en eigen songs. Dit jaar bracht ze met hulp van niemand minder dan sterproducer T Bone Burnett haar eerste soloplaatTomorrow Is My Turn uit.

Gent Jazz  16-07-2015 024

De twee leerden elkaar kennen in New York bij ‘Another Day, Another Time’, een concert vol Amerikaanse folkmuziek naar aanleiding van de film ‘Inside Llewyn Davis’ van de Coen Brothers.

Burnett (Costello, Roy Orbison, Tony Bennett) was meteen fan: “It was clear the first time I heard her at rehearsal that Rhiannon is next in a long line of singers that include Marian Anderson, Odetta, Mahalia Jackson, Rosetta Tharpe. We need that person in our culture.”

De charismatische Giddens zong het voorbije decennia bij de bluegrass band The Carolina Chocolate Drops. Met haar recente solocarrière brengt ze eigenzinnig ode aan legendarische zangeressen alsOdetta, Dolly Parton en Nina Simone.

Aanvang: 20:15

More Info & Tickets: Handelsbeurs Concertzaal