Seasick Steve Maandag 17 Oktober 2016 AB, Brussels Belgium….

De bluesman met de overall en de grijze baard komt zijn nieuwe plaat voorstellen!

De oude vos houdt van België, en België houdt van hem! Dat bleek onder meer tijdens zijn concerten op Rock Werchter in 2009 en 2011, en op TW Classic 2014. Seasick Steve kondigt ons zijn grote terugkeer aan op 17 oktober in de AB, waar hij ons zijn nieuwe album presenteert!

Blues Peer   20-07-2014 525pictures@Philip Verhaege

Nieuwjaar 2007. De Britse tv-host Jools Holland nodigt een vreemde zanger uit, gekleed in een blauwe overall en met een grijze baard. Zijn naam: Seasick Steve. De goede man heeft enkel een klein houten kistje mee (zijn Mississippi Drum Machine), en een gitaar met drie snaren (zijn Three-String Trance Wonder). Een openbaring! In nauwelijks drie minuten wordt de oude bluesman – de ‘song and dance man’, zoals hij het zelf zegt – een geheel nieuw concept op zich. Seasick Steve is 63 wanneer hij zijn debuut opneemt. Op 66-jarige leeftijd neemt hij de prijs voor grootste revelatie van het Britse magazine MOJO in ontvangst. En op zijn 68ste speelt hij voor het eerst op Rock Werchter.

In 2011 wordt hij er zelfs de eerste zeventiger op het podium in de geschiedenis van het festival. Doorheen de jaren bouwde hij een enorme populariteit op, en met zijn eeuwige bescheidenheid rijgt hij de concertreeksen en de prestigieuze samenwerkingen – met Charlie Watts (The Rolling Stones), Wolfmother, KT Tunstall, Nick Cave en John Paul Jones (Led Zeppelin, Them Crooked Vultures) – aan elkaar. Op zijn jongste langspeler ‘Hubcap Music’ (2013) was Jack White van de partij. Met veel ongeduld wachten we dus de release van zijn achtste album af. ‘Keepin’ The Horse Between Me And The Ground’ wordt begin oktober in de rekken verwacht.

In tussentijd kondigt de 75-jarige jongeman alvast zijn nieuwe tournee aan. En die houdt halt in Brussel!

 

Meer info & Tickets: abconcerts