ROCK ZOTTEGEM, 7-8 & 9 Juli 2017

Logo_RZ_2017_@2x

Vrijdag 07 Juli…

TOUT VA BIEN

85479-tout-va-bien-speelt-op-30-oktober-in-trix-1097538

Op 17 februari 2017 verscheen -a CURIOUS ENCOUNTER with -, de nieuwe EP van Tout Va Bien -a CURIOUS ENCOUNTER with- is de opvolger van Tout Va Bien’s debuutalbum Kepler Star (april 2015). De EP telt 5 nieuwe songs, geschreven door Tout Va Bien (Jan Wouter Van Gestel), samen met Ozan Bozdag (Oscar & The Wolf). Samen namen ze ook de productie voor hun rekening. De nieuwe plaat bouwt op de kracht van zijn kritiek bejubelde voorganger maar laat een sterkere en duidelijk gegroeide artiest horen, zowel qua zang als lyrics. Nog steeds beroert de magistrale stem de ziel, is de elektronische kleur bloeddonker, is het tastbare gevoel dreigend en de pulserende vibe zinnenprikkelend dansbaar. Op 20 januari 2017 werd 2e single ‘Queen Of Sheeba’ vrijgegeven. Zowel Goodbye’ als ‘Queen Of Sheeba’ schoppen het tot ‘Hotshot’ op Studio Brussel.

Tout Va Bien hees zich in 2012 op het hoogste schavotje van de allereerste editie van ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. Zijn debuutalbum ‘Kepler Star’ verscheen in april 2015 met ronkende kritieken onder de arm en datzelfde jaar sierde hij de podia van Rock Werchter, De Lokerse Feesten en Pukkelpop. In januari 2016 was hij één van de genomineerden in de categorie ‘Doorbraak’ op de jaarlijkse MIA Awards (Music Industry Awards).

KRAANTJE PAPPIE

Kraantje-Pappie-Pers-2-kopie

“Niemand wil leven als een ouwe lul die niet genoten heeft”. Dit statement is het thema van de eerste single Euro’s van het aankomende album Crane III van Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) en staat symbool voor zijn leven. Na de release van Waar Is Kraan en zijn debuutalbum Crane I leerde het grote publiek Kraantje Pappie kennen. Hits als Weekend, Wat nou als het lukt, Feesttent, Met z’n Tweeën, Mijn Nacht en Handen Omhoog deden daar nog eens een flinke schep boven op. De messcherpe flows en humoristische teksten van Kraantje ondersteund door de producties van Nightwatch (Noisia) blijken een gouden (en platina) combinatie te zijn. Deze ingrediënten versterkt door het energieke karakter van Kraan maakt de liveshow erg gewild en succesvol in menig line up. Zo speelde hij op grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Solar, Noorderslag, Pinkop en Dutch Vall

MILOW

milow-3593

In 2004 viel Milow net naast het podium op Humo’s Rock Rally. Maar dat kon de Belgische singer-songwriter niet deren. In januari 2006 volgde de eerste cd en kampeerde Milow met de single ‘One of It’ in De Afrekening. Het was de eerste in een reeks hitsingles: ‘Dreamers and Renegades’, ‘You Don’t Know’, ‘Ayo Technology’, ‘Out of my hands’, ‘Little in The Middle’ en ‘Fortune Cookie’. Op enkele jaren tijd veroverde Milow een muzikale godenstatus, niet alleen in eigen land, ook oa. Denemarken, Zweden, Duitsland en Zwitserland gingen gewillig door de knieën. Kasten vol MIA’s, memorabele liveoptredens op de grootste festivals in Europa, een eervolle vermelding in Time Magazine en nu als kers op de taart… een fantastisch optreden op Rock Zottegem! ‘Howling at the moon’ op vrijdag 7 juli 2017

ANOUK

home

R U Kiddin’ Me? EINDELIJK! Eindelijk komt ze dus nog eens terug, dat was ook alweer geleden van 2004, of anders geformuleerd: we hebben de Nederlandse popdiva gemist!

Anouk introduceren aan muziekliefhebbers is een beetje zoals het concept ‘Samson’ uitleggen aan een klas vol negenjarigen, dus houden we het even kort. Anouk is nog steeds zonder enige twijfel de meest populaire rockzangeres van Nederland en omstreken. Ze brak in 1997 –ondertussen ook al 20 jaar geleden – door met de single ‘Nobody’s Wife’ en was sindsdien niet weg te slaan uit de Nederlandse en Belgische hitlijsten. Een greep uit haar andere hits? Waar beginnen we? ‘Michel’, ‘Girl’, ‘Lost’, ‘Modern World’, ‘Three Days in a Row’, ‘Woman’, ‘R U Kiddin’ Me, …? Een staalharde livereputatie, rockmuziek met ballen en meer lef dan dertien ton testosteron samen… dat is Anouk!

BRYAN FERRY

bryan

Bryan Ferry is 71 en verkeert in bloedvorm. Bryan Ferry werd bekend als zanger en songwriter van de legendarische band Roxy Music met hits als ‘Love is The Drug’, ‘Jealous Guy’ en ‘Avalon’. Toen Roxy Music in 1983 uit elkaar ging, richtte Bryan Ferry zich op zijn solocarrière. Het Roxy Music repertoire komt live nog regelmatig voorbij, maar ook solo is Bryan Ferry een topper. Tijdloos en leeftijdloos! Zo scoorde hij hits met ‘Let’s Stick Together’, ‘The Price Of Love’ en ‘Don’t Stop The Dance’. Als de Britse zanger het podium betreedt, is het label ‘spectaculair’ nooit ver weg.

De invloed van Bryan Ferry op de hedendaagse popmuziek kan niet overschat worden. Sinds zijn debuut met Roxy Music in 1972 wordt Ferry internationaal geprezen als één van de meest vernieuwende en stijlvolste muzikanten uit de pop- en rockmuziek. Glamoureus, stijlvol en een tikkeltje romantisch. Met een smetteloos pak en omringd door de mooiste vrouwen betovert hij –keer op keer- zijn publiek. Rock Zottegem mag zich opmaken voor een magisch optreden op vrijdag 7 juli 2017:  een festivalset vol Roxy Music-hits en hits uit de solo-carrière van de meester himse

Zaterdag 08 Juli…

THE LIGHTHOUSE

vibe

Frisse, dansbare popsongs die het midden houden tussen Two Door Cinema Club, Walk The Moon of The 1975, dat is het handelsmerk van de jonge Leuvense popband The Lighthouse. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur.

Dat het succesrecept van The Lighthouse werkt, bewijst het mooie rijtje hoogtepunten. Zo bracht een reeks van meer dan 60 live shows de band onder andere op het Hongaarse topfestival Sziget, onze eigen Gentse Feesten en het voorprogramma van Alice on the roof in een uitverkocht Het Depot.Eind 2015 dook de band de befaamde Wisseloord Studios (NL) in met producer Erik van der Horst (Hooverphonic, Anouk, David Garrett …)  om hun debuut-EP op te nemen. Let’s Make a Scene EP werd op 15 april 2016 uitgebracht en kon rekenen op lovende reacties in binnen- en buitenland.

Wat daarna gebeurde is geschiedenis. The Lighthouse werd samen met Tamino en Kai Wén één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2017 van Studio Brussel. De jury was unaniem. The Lighthouse brengt dansbare pop met strakke basgitaren en malle electronica die de zaal deden daveren…

HET ZESDE METAAL

3405_567_-1_FSImage_0_151218_Het_Zesde_Metaal__c__TOM_VERBRUGGEN

West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. In zijn songs blijft hij die taal trouw. Cappelle verstaat de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen. De combinatie van poëtische, spitsvondige teksten met een heel eigenzinnige sound zorgt ervoor dat Het Zesde Metaal blijft beklijven.

‘Ploegsteert’ – uitgebracht in eigen beheer – zet Het Zesde Metaal definitief op de kaart. Calais, de vierde van Het Zesde Metaal, is hoewel hyperpersoonlijk, een groepsplaat pur sang. Wannes Cappelle, Tom Pintens, Filip Wauters, Tim Van Oosten en Robin Aerts vormen meer dan ooit een hechte band. Het Zesde Metaal strooit ook op Calais vooral met persoonlijke verhalen en trefzekere karakterschetsen. De klankkleur van Calais? Donker en aardig weerbarstig. De thematiek? Bij momenten heftig, confronterend en wrang. De single op de plaat ‘Naar de wuppe’ was een schot in de roos en kon een breed publiek bekoren. Calais maakt indruk en blijft na een paar keer luisteren serieus aan de ribben plakken. Wij poetsen ons beste West-Vlaams alvast op en verwachten van jullie hetzelfde! Ik ga, gie wok

GOOSE

goose_jm_bertin_04-1024x682

De band die mensen samenbrengt. Rockers en ravers. Minimalisten en maximalisten. Techno-liefhebbers en indie-dance-kids. Goose brengt met hyperaanstekelijke elektrorock twee werelden bijeen en doet het lijken of deze altijd samen gehoord hebben. En dat doet het Kortrijkse viertal ook op de ongetwijfeld zwoelste zomernacht van 2017 op Rock Zottegem!

‘De Morgen’ bestempelde hun optreden in de Lotto Arena eind 2016 nog als ‘gans geil’. De verpletterende licht en decibelstorm van beats, gitaren en synths zinderde nog lang na bij wie het geluk had het optreden mee te maken. Het begon allemaal in de zomer van 2000 in Kortrijk, twee jaar later won de Belgische elektrorockband Humo’s Rock Rally. Door de jaren heen groeide de vierkoppige band uit tot dé ultieme explosieve electro-rocksensatie van eigen bodem. Tijdens optredens hebben de mannen van Goose maar één doel voor ogen: ‘het publiek onderdompelen in onze wereld en een feestje bouwen!’ Wie erbij was aan de mainstage op Rock Werchter 2016, heeft dagenlang nagenoten. Wij zijn er alvast klaar voor en hopen van jullie hetzelfde! Zaterdag 8 juli 2017 gaat Zottegem synrisend de nacht.

BAZART

111515-bazart

Héél erg straf. Na een uitverkochte AB in mei 2016, zegetochten langs de grootste zomerfestivals van het land en nog twee uitverkochte AB’s begin oktober vorig jaar, verkocht Bazart de Lotto Arena uit. Op één dag tijd. Mathieu Terryn, Simon Nuytten, Oliver Symons en co beslisten om een extra concert in de Lotto Arena aan de agenda toe te voegen en ook dit verkocht opnieuw snel uit. Een ideale  opwarmer voor een spetterende doortocht op Rock Zottegem, dachten we zo!

Bazart. Enfants terribles met een blanke pit. Hedendaagse, donkere, dromerige en Nederlandstalige indiepop. En Vlaanderen zat er duidelijk op te wachten. In een paar maanden tijd wisten ze zich tot absolute publiekslieveling te ontpoppen. Ze haalden de mosterd bij Spinvis en Gorky, maar wisten al snel hun eigen stempel te drukken.

Op enkele maanden tijd bezorgde Bazart muziekminnend Vlaanderen kippevel met singles als ‘Goud’, ‘Tunnels’ en ‘Echo’. ‘Is er plaats voor mij?’, vraagt Mathieu Terryn zich af op zijn debuutplaat ‘Echo’ met Bazart! Het zal wel zijn! Op ROCK ZOTTEGEM natuurlijk! Het catchy ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’ heeft zich genesteld in de harten en hoofden van menig muziekliefhebber. En dat is bij ons niet anders. Bazart is geniaal en het optreden op zaterdag 8 juli 2017 op ROCK ZOTTEGEM wordt ronduit legendarisch! Er is plaats voor jou, Bazart, samen met jullie vijf MIA’s.

GOLDEN EARRING

20170415-goldenearring-tts-site-large

Golden Earring wordt begin jaren zestig opgericht door de Haagse buurjongens Rinus Gerritsen (bas/toetsen) en George Kooymans (gitaar/zang). Als Barry Hay (zang/gitaar) en Cesar Zuiderwijk (drums) zich eind jaren zestig bij hen voegen, is de klassieke line-up van de band compleet. Al snel maakt Golden Earring internationaal furore. Met ‘Radar Love’ en ‘Twilight Zone’ breekt de band wereldwijd door.

Een volle en authentieke rocksound, dat is Golden Earring. Het klassieke album ‘Moontan’ uit 1973 wordt zelfs goud in de bakermat van de rock & roll, het grote Amerika. Met onder andere Led Zeppelin, ZZ Top en Santana tourt de band meerdere malen ‘coast to coast’ door de VS. Fast forward naar nu blijft de band grote artistieke en commerciële successen boeken. In eigen land gelden de Haagse vrienden als de meest succesvolle band ooit, met maar liefst zestig hits op zak. En ook België smult gretig mee. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één legendarisch, niet te missen, optreden?

Zondag 09 Juli…

DIRK STOOPS

Dirk-Stoops-3

DJ Dirk Stoops zorgt voor een vurige opwarmer op zondag. En bij Dirk Stoops, bekend van Studio Brussel en de godfather van de Vlaamse DJ’s, mag je dat doorgaans vrij letterlijk nemen! Zottegem, be prepared voor een spetterend begin van ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY!

STAN VAN SAMANG

holiday_suites_evenementen_stanvansamang

De populairste Vlaamse zanger van het moment, Stan Van Samang, komt deze zomer richting Zottegem! Hij stond met 6 hits op hetzelfde moment in de UltraTop, speelde voor uitverkochte Lotto Arena’s en won drie awards, waaronder de Radio 2 zomerhit in 2015 en hij sleepte de felbegeerde MIA voor ‘Hit van het jaar 2015’ in de wacht voor zijn song ‘Een Ster’. In 2016 deed hij dat nog eens fijntjes over en mocht hij de award voor beste soloartiest in zijn kast zetten.

Stan Van Samang begon als veelbelovend acteur, maar al snel kwam ook zijn muzikaal talent bovendrijven. Hij ging met de eerste prijs lopen tijdens het Eén-programma ‘Steracteur Sterartiest’ en op slag werd heel Vlaanderen verliefd op de Leuvense  politieagent uit Wittekerke! Zanger Stan Van Samang was geboren! Met zijn debuutsingle ‘Scars’ behaalde Stan al snel de eerste plaats in de ultratop 50! De rest is geschiedenis. De hits volgenden elkaar op en Stan Van Samang is ondertussen niet weg te slaan uit de hitlijsten.

MARCO BORSATO

marco-borsato-pf-25-rtl

Vraag aan honderd mensen wie de bekendste zanger is van Nederland en de kans is groot dat ‘Marco Borsato’ zo een negentig keer over de tongen rolt. Marco Borsato is ongetwijfeld één van de populairste zangers van Nederland. In 1994 brak hij met ‘Dromen zijn Bedrog’ alle records. Vrijwel alle singles die Marco Borsato uitbrengt, tuimelen de top 10 binnen en niet zelden recht naar de nummer één. Denk maar aan ‘Waarom Nou Jij’, ‘De Bestemming’, ‘Binnen’ en ‘Rood’. Ook vorige zomer was Marco Borsato te vinden op enkele Belgische zomerfestivals en dat smaakt duidelijk naar meer. De immer populaire artiest liet ons al weten enorm veel zin te hebben in een zinderende muzikale zomer!

Tickets: Rock Zottegem

ROUTE BESCHRIJVING

Ligging aan de Bevegemse Vijvers

Het festivalterrein van Rock Zottegem ligt in het landelijke Zottegem – de Poort van de Vlaamse Ardennen – en grenst aan het zwembad en de stedelijke sport- en fuifzaal (De Bevegemse Vijvers).  GPS: Kastanjelaan – Zottegem