MYRDDIN

Zottegem heeft een mooie traditie van concertprogrammatie. Zo kan men in de zomermaanden regelmatig terecht in het Egmontpark, zowat hartje Zottegem, voor een gezellig aperitief-, middag- of avondconcert. De locatie oogt heel gezellig en bij goed weer is het er fijn vertoeven.

Myrddin De Cauter, de jongste zoon van Koen De Cauter, is een vreemd fenomeen in de hedendaagse muziekwereld. Onder de vleugels van zijn vader leerde hij op jonge leeftijd klarinet te spelen in jazz en zigeunerswing stijl. Al gauw vond hij, mede door klassieke studies en zijn interesse voor vele verschillende genres, een eigen persoonlijkheid op dit instrument.
Op zijn 14de ontdekte hij de rijkdom en originaliteit van de Flamencogitaar. Na de fundamenten van zijn vader geleerd te hebben vertrok hij naar Spanje waar hij ‘materclasses’ volgde bij enkele grote namen uit de Flamenco: Manolo Sanlucar, Gerardo Nuñez, Rafaël Riqueni, Enrique De Melchor… Myrddin volgde ook nog klassieke gitaar hier in België.
Zijn grote technische virtuositeit staat nooit zijn diep lyrisch beleven in de weg. Dit is reeds duidelijk te horen op zijn debuut-CD ‘Imre’. Zowel in als buiten België begint Myrddin faam te krijgen als een unieke stem in de flamenco.’

Het 2-delig concert bracht ons  meteen in zuiderse sferen. Zottegem heeft een mooie traditie van concertprogrammatie. Zo kan men in de zomermaanden regelmatig terecht in het Egmontpark, zowat hartje Zottegem, voor een gezellig aperitief-, middag- of avondconcert. De locatie oogt heel gezellig en bij goed weer is het er fijn vertoeven.

Het gitaarspel van Myrddin is soepel en toch heel krachtig, en het trio genoot duidelijk van de publieke belangstelling. Op zondagmiddag, de eerste van de grote vakantie, viel de opkomst toch heel goed mee. Een kleine honderd aanwezigen vonden een zitplaatsje en lieten zich graag onderdompelen in de intense klanken van de flamenco. Gewoontegetrouw kwam de wellicht bekendste Zottegemnaar Filip Morre zich vergewissen van een correct verloop van het gebeuren, en bij een goed glas wijn of fris Roman pintje konden wij alleen maar beamen dat dit vraagt om meer. Cheers !

Frank