RIP : Amy Winehouse

De zangeres Amy Winehouse is op 27-jarige leeftijd overleden, wellicht aan de gevolgen van haar verslaving. Ze werd dood teruggevonden in haar appartement in Londen.
Het lichaam van de 27-jarige soulzangeres werd om 15.54 uur door de politie teruggevonden in haar appartement in Camden Square in het noorden van Londen. Die was opgeroepen na een melding bij de alarmcentrale. ‘Het overlijden werd ter plaatse vastgesteld‘, laat de politie weten in een mededeling. ‘Het onderzoek naar de doodsoorzaak is opgestart. Momenteel wordt het overlijden beschouwd als onverklaard.’

Vermoedelijk gaat het om een overdosis. Winehouse kampte al jaren met een hardnekkige drank- en drugsverslaving. Ze ondernam dit jaar opnieuw een poging om af te kicken, maar herviel en moest haar recentste tour annuleren. Winehouse werd eerder deze week nog dansend opgemerkt op het iTunes festival in Londen waar haar 14-jarige metekind Dionne Bromfield optrad.

De naam van Winehouse komt, zoals lang werd gevreesd, bij op de imposante lijst van rocksterren die stierven op hun 27ste, zoals Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison en Kurt Cobain.

Winehouse bracht haar eerste album Frank uit in oktober 2003, op 20-jarige leeftijd. Meteen een groot succes in Groot-Brittannië, maar haar eerste grote hit Rehab stond op haar tweede plaat, Back to Black, die ze in 2006 uitbracht. Het album won vijf Grammy Awards en was het bestverkochte van de jaren 2000 in het Verenigd Koninkrijk.

Samen met het wereldwijde succes van Rehab, begon ook de ellende voor de zangeres. Ze was een geliefd slachtoffer van de Britse tabloids, niet alleen door haar verslaving, maar ook door haar knipperlichtrelatie met ex-man Blake Fielder-Civil, gezondheidsproblemen, depressies en eetstoornissen.

De zangeres stond ook bekend om haar opvallende look. Weinig kleren, veel tatoeages en een kapsel om u tegen te zeggen. Ook haar make-up look met véél zwarte eyeliner werd vaak gekopieerd.
(bron De Standaard)