RIP : Jeanne Carroll


Voor het  Bluesfestival ” Blues Aon Daa Stoozze”  in Hamme  zal 09 augustus 2011 voor eeuwig een zwarte dag zijn. Jeanne Carroll stortte na enkele nummers in elkaar en werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Dendermonde. Na de eerste verzorging werd zij overbracht naar het OLV Ziekenhuis in Aalst, waar de 80-jarige Jeanne omstreeks 21u00 overleed. De Mississippi-inheemse Jeanne Carroll was enorm populair bij het Chicago jazz- en bluespubliek. Tijdens de oorlogsjaren zong Carroll met het Charlie Agnew orkest, die vervolgens werden gebaseerd op de El Rancho in Las Vegas.  Jeanne keerde uiteindelijk terug naar Chicago, waar ze verder succesvol haar carriére uitbouwde en opnamen had voor Adelphi Records. Momenteel was Jeanne woonachtig in Europa en is zij zeer populair bij Duitse jazz- en bluesliefhebbers. Haar dochter, Karen, ook een blueszangeres heeft momenteel opnames voor het label DelmarkRecords.