* SABAM Jazz Awards worden op 10 juli uitgereikt op het Gent Jazz Festival….!

 

!cid_image002_jpg@01CF42BD

Op 10 juli reiken SABAM en Jeugd en Muziek Vlaanderen op het Gent Jazz Festival voor de vijfde keerde SABAM Jazz Awards uit. Twee muzikanten, een ‘Gevestigde Waarde’ en een ‘Jong Talent’ worden door een vakjury gekozen. SABAM en Jeugd en Muziek Vlaanderen willen hiermee een significante bijdrage leveren aan het verdere artistieke traject van de muzikant.

Aan de SABAM AWARD voor de categorie ‘Gevestigde Waarde’ is een geldprijs van 10.000 Euro verbonden. De genomineerden in deze categorie zijn: Bart Maris, Peter Vermeersch, Ben Sluijs, Teun Verbruggen en Tuur Florizoone. Eerdere winnaars van deze Awards waren Kris Defoort, Fred Van Hove, David Linx en Fabrice Alleman.

De SABAM Jeugd & Muziek Award wordt door SABAM en door Jeugd en Muziek Vlaanderen ondersteund met een bedrag van 5.000 Euro. De genomineerden in deze categorie zijn: Nathan Wouters, Toni Vitacolonna, Bram De Looze, Seppe Gebruers, Jens Bouttery en David Thomaere. Eerdere winnaars van deze awards waren Janos Bruneel, Lander Gyselinck, Igor Gehenot en Guillaume Vierset.

Met de Muze van SABAM  wordt op de openingsavond van het festival door SABAM ook een Belgische jazzpersoonlijkheid in de bloemetjes gezet die omwille van zijn of haar verdiensten succesvolle acties ondernomen heeft ter ondersteuning van de jazz.

Gent Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 10 t/m 19 juli op de Bijlokesite. De Sabam Jazz Awards worden op 10 juli omstreeks 20.10 uur uitgereikt.

Voor meer info: www.gentjazz.com.