Keenroh laureaat Jong Jazztalent Gent 2014

Keenroh Winnaar Jong Jazztalent 2014 by Bruno Bollaert
Het duo Keenroh is de winnaar van Jong Jazztalent Gent 2014, de wedstrijd voor jonge beloftevolle bands die Gent Jazz Festival organiseert in samenwerking met Brouwerij Duvel-Moortgat.  Voor de tweede maal krijgt een band een begeleidingsbudget van 10.000 euro. Keenroh volgt hiermee OakTree op, de uittredende laureaat, die op de tweede festivaldag van Gent Jazz het resultaat van hun project mocht voorstellen aan het festivalpubliek.
Keenroh bestaat uit pianist Thijs Troch en fluitist Jan Daelman. Hun ingediende ambitieuze project, waarin het duo wil werken met composities van bekende Belgische jazzmusici, kon op veel bijval rekenen bij de jury van Jong Jazztalent Gent 2014. Een belangrijk uitgangspunt van Keenroh is veelzijdige improvisatie en intense dialogen. Een benadering die ze willen integreren en confronteren met andere stijlen binnen de jazz.
Het duo gaat de beurs alvast gebruiken om samen te werken met muzikanten en componisten waarmee de groep een grote affiniteit heeft. Gastcomposities zullen onder meer geschreven worden door Kris Defoort, Jozef Dumoulin en Bo Van Der Werf. De groep zal in de projectperiode ook enkele residenties doen in Vlaamse kunstencentra. Het resultaat van het project wordt voorgesteld aan het grote publiek met een zomerconcert op Gent Jazz Festival 2015.
Juryvoorzitter Simon Korteweg: “Direct na het ontstaan van de jazz heeft Louis Armstrong al bewezen dat het spelen van duetten tot adembenemende muziek kan leiden. Wij denken dat het duo Keenroh over het talent en het doorzettingsvermogen beschikt om deze manier van muziek maken een spannende en eigentijdse invulling te geven”.
Gent Jazz Festival loopt nog tot 19 juli.   Info: www.gentjazz.com.